به گزارش مشرق، مازیار حسینی اظهار کرد: در اکثر کشورهای دنیا، مسکن کالای مصرفی است اما در ایران، متاسفانه مسکن کالای سرمایهای به شمار میرود و مردم ترجیح میدهند سرمایه خود را در این حوزه بیاورند.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد مسکن نسبت به دیگر بازارهای موازی که به شدت به اقتصاد ضربه میزند و بعضا موجب بیرون رفتن سرمایه از کشور میشود، سرمایهگذاری در حوزه مسکن در شرایط فعلی کاری منطقی باشد، ادامه داد:سرمایه گذاری در بخش مسکن از ریسک کمتری نسبت به بازارهای موازی سرمایه ای برخوردار است. سرمایه گذاری در این بخش باعث می شود تا سرمایه از کشور خارج نشود و از این منظر سرمایه گذاری در بخش مسکن به نفع اقتصاد است.
بیشتر بخوانید:
اخذ مالیات از خانههای خالی تا پایان سال ۹۸
کاهش ۶۰ درصدی معاملات آپارتمان در شهر تهران
وی با اشاره به اینکه مسکن در ایران از نظام عرضه و تقاضا تبعیت می کند، تصریح کرد: طی چند سال گذشته تولید مسکن در کشور با کاهش مواجه بوده است؛ از یک سو کاهش تولید مسکن و از سوی دیگر عدم همخوانی تولید مسکن با تقاضای واقعی در مناطق مستعد، مشکلاتی را برای مردم و کشور ایجاد کرد. از سوی دیگر آمارها حاکی از آن است که عمده معاملات انجام شده در 470محله تهران در 50 محله و در متراژهایی به مساحت 40 تا 80 مترمربع بوده است. در حالیکه عمده پروانه های صادره برای متراژ بالای 120 مترمربع صادر شده است.
معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه با اعلام اینکه تقاضای مسکن برای واحدهای 75 تا 80 مترمربعی است، اظهار کرد: وظیفه دولت این است که بازار را رصد کند و بر مبنای طرح جامع شهرها و جمعیتپذیری که برای شهرها در نظر گرفته میشود سعی کند که عرضه و تقاضا و جهتگیریها را تعیین کند.
به گفته حسینی، مسکن جزو کالاهایی است که بیش از 95 درصد سرمایهگذاری آن را بخش خصوصی انجام میدهد. بر این اساس نیز عملا طرحهایی که در دستور کار قرار داده شده، طرحهای محرکی هستند و اصل کار را بخش خصوصی انجام می دهد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سمت و سو و سیاستگذاری برعهده دولت و وزارتخانه راه و شهرسازی و ساخت و ساز برعهده بخش خصوصی است باید مشوق هایی ایجاد کنیم تا سرمایه گذاران به تولید مسکن برای دهک های متوسط و پایین که تقاضای واقعی مسکن در آن دهک هاست، متمایل شوند.
وی با تاکید بر اینکه مسکن نباید گران شود، گفت: قطعا قیمت مسکن پایین میآید که این کاهش قیمت مسکن متناسب با سایر پارامترهای اقتصادی خواهد بود. تقویت جریان تولید مسکن وظیفه وزارتخانه راه و شهرسازی است که سیاستگذاری ها نیز در این مسیر برنامه ریزی شده است. در عین حال، باید تلاش کنیم تا همزمان علاوه بر تقویت سمت عرضه، سمت تقاضا را نیز تقویت کرده و سمت عرضه و تقاضا را به هم نزدیک کنیم. در این راستا، کاری که در دست انجام است، تیدبل وام ساخت به وام فروش اقساطی تبدیل کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه زمین و مجوز ابزار دولت برای رونق تولید مسکن است، اظهار کرد: بحث زمین و مجوزها ابزاری در دست دولت است که از آنها بهره لازم را میبرد. مجوزها در شهرها برعهده شهرداری هاست اما در بسیاری از شهرها جدید خود وزارت راه و شهرسازی صاحب اختیار است و از تمامی ابزارها در چند ماه گذشته که تغییراتی در وزارتخانه رخ داد، بهره لازم گرفته شد.
حسینی ادامه داد: با تغییرات گسترده در وزارتخانه راه و شهرسازی، سیاست های انقباضی به سیاست های انبساطی تغییر جهت داد، تلاش کردیم تا این سیاست ها را دنبال کنیم که نتایج آن کاملا مشخص است. در چند ماه گذشته حدود 112 هزار مسکن مهر تکمیل و به مردم تحویل شده است.برخی از مالکان بودند که دفترچه قسط داشتند و قسط پرداخت می کردند اما واحدهای مسکونی خود را تحویل نگرفته بودند که دراین مورد در بسیاری از موارد واحدها را تکمیل کرده و تحویل متقاضیان شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: در طرح اقدام ملی که احداث 400هزار واحد مسکونی شهری برنامه ریزی شده تاکنون ساخت 57 هزار واحد آغاز شده و در آینده نزدیک ساخت هزار واحد مسکونی دیگر آغاز میشود.