روحانی نمایه

رئیس جمهور گفت: یک جنگ خونین در منطقه وجود دارد و در این بین مردم یمن حق دفاع مشروع دارند.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر چهارشنبه به وقت نیویورک با حضور در جمع نمایندگان رسانه های بین المللی، تازه ترین مواضع ایران اسلامی در مسایل منطقه ای و بین المللی را تشریح و تبیین کرد و به پرسش های آنان پاسخ داد.

بیشتر بخوانید:

روحانی: فشارهای آمریکا باعث انسجام بیشتر در داخل ایران می‌شود

روحانی در این نشست خبری با اشاره به برنامه های خود در این سفر، گفت: امسال برنامه‌های بسیار فشرده‌ای داشتیم و عمدتاً بحثها، ملاقات‌ها و گفتگوهای ما پیرامون مسأله برجام و نحوه اجرای توافقات هسته‌ای و نیز موضوع ثبات و حساسیت و ضرورت صلح و امنیت در منطقه و پایان جنگ خونین بی‌ثمر یمن بود.

رئیس جمهور ادامه داد: در هفتاد و چهارمین اجلاس سازمان ملل متحد، طرح ابتکار صلح هرمز را ارایه کردیم و نظر ما بر این بود که در مسأله خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، تنها راهی که وجود دارد گفتگوی سازنده بین کشورهای منطقه، تفاهم بین آنها و همکاری برای امنیت و پایان یافتن جنگ یمن است که می‌تواند امنیت منطقه را تضمین کند.

روحانی خاطر نشان کرد: در برخی موارد در مذاکرات‌مان موفقیت‌هایی داشتیم و در برخی از موارد همچنان باید موضوع را دنبال کنیم تا به ثمر برسد؛ یعنی برخی از تلاش‌های ما به نتیجه نهایی نرسید و برخی از تلاش‌های ما تلاش‌های موفقی بود؛ ضمن اینکه با کشورهایی که مذاکره می‌کردیم به طور طبیعی مسایل دو جانبه و مسایلی که در روابط اقتصادی و سیاسی بین دو کشور بود هم بحث و بررسی شد.

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی اطلاعات نشان می دهند صدمه‌ای که به تأسیسات نفتی سعودی وارد شده، از شمال عربستان بوده تا اینکه اینها از یمن آمده است؛ آیا ایران مدرکی دارد که این را نقض کند؟، گفت: در مورد یمن و حمله‌ای که به تأسیسات نفتی آمریکا شده چرا ما توضیح دهیم؟ به عبارتی ما در فارسی می‌گوییم نه سر پیازیم و نه ته پیاز.

دانلود

روحانی ادامه داد: امروز یک جنگ خونینی در منطقه وجود دارد؛ جنگ بی‌ثمر و غلطی به نام تجاوز به یمن و مردم یمن هم حق دفاع مشروع داشته و باید از خودشان دفاع کنند و همه دنیا می‌دانند که نیروهای یمنی و ارتش یمن دارای هم موشک‌های برد بلند و هم دارای پهپاد است و اینها بارها به مناطقی از عربستان و امارات حمله کردند.

رئیس جمهور تاکید کرد: آنهایی که به دیگران اتهام می‌زنند، باید سند و مدرک خودشان را ارایه بکنند؛ اگر این تهاجم از سمت جنوب نبوده و از شمال، شرق و یا غرب بوده آن کسی که ادعایی دارد باید مدارک ادعای خودش را روشن کند.

روحانی تصریح کرد: از برخی رهبران اروپا که در این باره اظهارنظر نادرستی کرده بودند پرسیدم که مدرک شما چیست و آنها گفتند که ما مدرکی نداریم؛ منتها فکر کردیم که نیروهای یمنی توانمندی‌شان کمتر از آن چیزی است که در این حمله واقع شده است و در پاسخ آنها گفتم آیا عدم اطلاع شما از توانمندی‌های جدید یمن باعث می‌شود که شما به دیگران تهمت بزنید!؟ و آنها پاسخی نداشتند.

رئیس جمهور افزود: حتی به آنها گفتم اگر مدارکی دارید حتماً برای شخص من بفرستید و مایلم که مدارک شما را ببینم که چه است؛ بنابراین باید به جای اتهام‌پراکنی به این یا آن همه بیاییم دست به دست هم بدهیم و شعله آتش را در منطقه خاموش کنیم.

روحانی افزود: به آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان که مداوم اسلحه می‌دهند به عربستان و امارات برای کشتار مردم یمن، توصیه می کنم که ارسال اسلحه را متوقف کنند و به عربستان و امارات برای صلح فشار بیاورند.

رئیس جمهور اظهار داشت: مردم و ارتش یمن چند روز پیش اعلام کردند آمادگی برای آتش بس کامل دارد و همه فعالیت‌های خود را متوقف می کنند به شرط اینکه عربستان و امارات هم حملاتشان را متوقف کنند. متأسفانه بعد از این اعلام همچنان شاهد حملات هواپیماها به مردم بی‌گناه یمن هستیم.

خبرنگار الجزیره انگلیسی در این نشست خبری از رئیس جمهور پرسید آیا امید شما این است که ترامپ در آمریکا استیضاح شود یا اینکه در انتخابات دوره بعدی پیروز نشود؟

روحانی در پاسخ گفت: بهترین آرزوی ما این است که رئیس دولت آمریکا هر کسی که هست، سیاست‌های درست را انتخاب کند.

رئیس جمهور تاکید کرد: چه آقای ترامپ و چه یک فرد دیگر، چه جمهوری‌خواه، چه دمکرات اگر آمریکا سیاست‌هایی  به نفع مردم آمریکا و منطقه و صلح انتخاب کند، این به نفع همه است.

روحانی تصریح کرد: اگر آمریکا بخواهد امروز مذاکره کند و بعد از ۲ سال مذاکره به یک توافق برسد و آن توافق را امضاء و اجرا کند و بعد از چند ماه پشیمان شود و بگوید آن توافق خوب نبود و چیز دیگری می‌خواهم ما در زبان فارسی  می‌گوییم بعضی‌ها هر روز "دبه" در می‌آورند و هر روز که با مشکلی مواجه می‌شوند، تقصیر را به گردن طرف مقابل می‌اندازند.

رئیس جمهور افزود: ما ۷ کشور بودیم که ۲ سال مذاکره کردیم و به نتیجه رسیدیم و علاوه بر ما سازمان ملل متحد و شورای امنیت نیز در قطعنامه ۲۲۳۱، این توافق را تأیید کرده است، بنابراین، چنین حرکتی نقض  قطعنامه سازمان ملل است.

  روحانی ادامه داد: اینکه در داخل آمریکا چه خبر است، ما هم خبرها را می‌شنویم اما برای ما مهم نیست، چون این موضوع، موضوع داخلی خود آمریکا است و این مردم آمریکا و کنگره است که باید تصمیم بگیرند و هر تصمیمی بگیرند در مقررات داخلی خودشان است و برای ما اهمیت ندارد.

رئیس جمهور تاکید کرد: برای ما این مهم است که دولت آمریکا اعتمادی را که خدشه دار کرده به جهان برگرداند و بگوید اگر من در آب و هوا و در یونسکو تعهد کردم پای تعهدم می ایستم  و قطعنامه‌ها درمورد فلسطین را نقض نمی‌کنم و اگر توافقی با ۶ کشور دیگر انجام دادم آنها را نقض نمی‌کنم.

رییس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار ایتارتاس مبنی بر اینکه آقای ترامپ تصمیم گرفته که جلوی ورود به آمریکا را برای تمام سران دولت ایران و خانواده آنها بگیرد و در رابطه با ویزا برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل هم محدودیت اعمال کرده است، آیا فکر می‌کنید مرکز سازمان ملل باید از نیویورک به جای دیگر انتقال داده شود؟، اظهارداشت: البته با این مشکل از قبل هم مواجه بودیم وایرانیانی که قصد ورود به آمریکا داشتند با مشکل مواجه می‌شدند و حتی اخیراً در یک مسابقه علمی در زمینه هوانوردی و فضا، بنا بود دانشجویان دانشگاه شریف شرکت کنند اما آمریکا به اینها ویزا نداد و آنها ناچار شدند از طریق ویدئو کنفرانس در این مسابقه علمی شرکت کنند و اتفاقاً برنده این مسابقه هم شدند.

روحانی تصریح کرد: در اینکه دولتی به این جایی برسد که با علم، مسایل بهداشتی و حتی بیماران و مردم عادی که می‌خواهند رفت و آمد کنند، بجنگد، به نظرم این به معنای استیصال این دولت است والا مقامات ایرانی علاقه‌ای برای سفر به آمریکا ندارند البته این بدان معنا نیست که ما با کشور آمریکا یا با مردم بزرگ آمریکا مشکلی داریم بلکه با سیاست‌های ظالمانه دولت آمریکا مخالفیم.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: سفر ما به آمریکا و نیویورک بخاطر حضور در مجمع سازمان ملل است و آمریکا حق ندارد رفت و آمد مقامات کشورها را در سازمان ملل محدود کند به دلیل اینکه سازمان ملل به عنوان خانه همه دولت ها و ملت‌های جهان است. اینجا خانه صلح و ارتباط با یکدیگر است. آمریکا نباید از میزبانی‌اش سوء استفاده کند و به کسی که علاقه دارد ویزا دهد.

روحانی اضافه کرد: البته ممکن است آمریکا برای کسی که می‌خواهد به کشور آمریکا سفر کند، ویزا بدهد یا ندهد، این  مهم نیست اما سازمان ملل کاملاً مستثنی است و بسیاری از کشورها بویژه مسلمان‌ها، بویژه کشورهای جهان سوم و حتی همسایگان آمریکا از قبیل مکزیک، اینها هم با مشکل ورود به آمریکا مواجه هستند و فکر می‌کنم این مسیر و راهی که آمریکا انتخاب کرده به نفع کسی نیست.

رییس جمهور تاکید کرد: اینکه محل سازمان ملل عوض شود، تصمیم مهمی است و در این خصوص هر وقت از ما بپرسند ما رأی موافق می‌دهیم که سازمان ملل از آمریکا به یک جای امن‌تر و بهتر و کشوری که دارای سعه صدر است و تنگ‌نظری ندارد، منتقل شود.

روحانی در پاسخ به اینکه شما چندین بار شرط مذاکره با آمریکا را لغو تحریم‌ها و بازگشت به برجام و سپس مذاکره در داخل برجام  اعلام کرده اید، چند درصد احتمال مذاکره را محتمل می‌دانید؟، گفت: آنچه اعلام می‌کنیم، سیاست ما است. اینکه احتمالش چند درصد است، هر زمانی ممکن است یک کشوری احساس کند که سیاست‌های قبلی‌اش غلط بوده و به راه درست برگردد بنابراین آنچه ما می‌گوییم این است که آمریکا پیش‌شرطش را بردارد.

دانلود

رییس جمهور خاطرنشان کرد: آمریکا شرط کرده که تحریم‌های شدید و فشار حداکثری بر ملت ایران وارد کند و بعد مذاکره کند و ما می‌گوییم این پیش شرط، پیش شرط غلطی است و باید پیش شرط و تحریم‌ها را بردارد و دست از سیاست فشار حداکثری بردارد.

روحانی تصریح کرد: آمریکا باید سیاست مذاکره و سیاست منطق و سیاستی که به نفع ملت آمریکا و جهان است را انتخاب کند و در شرایطی که آن پیش‌شرط‌های غلط را بردارد، امکان مذاکره با آمریکا وجود دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه بعد از خروج آمریکا از برجام کشورهای ۱+۴ جلساتی در سطوح مختلف داشتند و به ما قول دادند که می‌توانند جبران کنند و برجام ادامه پیدا کند، گفت: علاقه‌ای نداشتیم که این توافق ضربه آنچنانی ببیند و می‌خواستیم به سهم خودمان کمک کنیم که این توافق باقی بماند؛ بنابراین به حرف‌ها و طرح‌های آنها گوش کردیم.

روحانی اظهار داشت: اروپایی‌ها طرح‌های مختلفی ارایه دادند؛ ابتدا گفتند از طریق بانک‌های مرکزی با ایران کار کرده و مسأله را حل می‌کنیم؛ بعد از چند ماه گفتند که از طریق بانک مرکزی دچار مشکل شده و از طریق یک سیستم مالی دیگری تحت عنوان SPV با شما تبادلات مالی را انجام می‌دهیم؛ بعد از چند ماه گفتند این سیستم هم دچار مشکلاتی شده و ما از طریق یک سیستمی به نام اینستکس با شما معامله می‌کنیم که این هم تا کنون در مقام عمل نتوانسته راه بیفتد.

رئیس جمهور ادامه داد: بنابراین، اروپا متأسفانه در مقام عمل ناتوانی و بی‌ارادگی خودش را در این زمینه ثابت کرده و یا اینکه می‌خواهد هیچ هزینه‌ای پرداخت نکند؛ می‌گوید من در یک توافقی می‌خواهم باشم که در اسم من هم باشم اما هزینه‌هایش را یکجانبه ایران پرداخت کند که این کار امکان‌پذیر نیست.

روحانی خاطرنشان کرد: تا این لحظه ما صبر کردیم و هنوز هم با آنها در تماس و مذاکره هستیم؛ وزیر خارجه ایران در همین ایام که در نیویورک بوده با ۱+۴ در نیویورک مذاکره کرده و باز هم مذاکراتی ممکن است ادامه پیدا کند ولی تاکنون متأسفانه آنها موفق نبودند.

رئیس جمهور با بیان اینکه حدود ۴ ماه پیش به طرف های اروپایی اعلام کردیم اگر شما نتوانید به تعهدات‌تان عمل کنید ما هم تعهدات‌مان را به تدریج کاهش می‌دهیم، گفت: ما در ۲ مرحله تعهدات‌مان را کاهش دادیم؛ مرحله سوم کاهش تعهدات را هم آغاز کردیم؛ امیدواریم تا پایان این مهلت ۲ ماهه‌ای که دادیم بتوانیم به توافق برسیم؛ اگر باز هم اروپا نتواند به وظایف‌اش عمل کند به طور طبیعی قدم‌های بعدی را برمی‌داریم.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۴
    58 12
    حالم از روحانی با این خوش بینیش بهم میخوره با این کاراش داره تحقیرمون میکنه. اروپا اگه میخواست کاری کنه تا الان انجام داده بود منتظر تهدیدای مسخره ی روحانی نمیموند.
    • IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
      10 29
      داداش تو هم از دلالان تحریم هستی؟ روحانی باید چکار کند؟ وقتی در داخل کشور از ترامپ بدتر وجود دارد و با نتانیاهو و ترامپ هماهنگ عمل می کنند
    • ناشناس IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
      14 13
      اتفاقا خيلي قشنگ و حساب شده جواب دادند، به ما چه ربطي داره به آرامكو حمله شده و چرا از ما مي پرسيد، غرب و امريكا اول بايد ارسال و فروش سلاح به كشورهاي منطقه را متوقف كنند ...
    • IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
      3 5
      روحانی باید به ظرفیت داخل توجه کند جناب کاسب برجام. در موقع برجام هم از این مزخرفات میگفتید
    • IR ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      0 4
      از روحانی عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر. 80 میلیون آدم، معطل تو نیست.
    • IR ۰۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
      0 0
      اون جمله شهید بهشتی هست غرب زده درباره یه چیز دیگه نه یه عمله کدخدا و اسراییل
  • IR ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
    6 4
    اگه نمی رفتی نیویورک سنگین تر بودی
  • ۰۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
    40 2
    از چی میترسی؟ بگو یمن زد ولی ما حمایت میکنیم از یمن. یعنی چی ما نه سرپیازیم نه ته پیاز؟ عربستان ملعون 5 ساله داره بر سر ملت یمن و زیرساختهای یمن بمب میریزه حالا که یمن یک1 درصد اون جنایات رو جواب داده صدای زشت و جهنمی جنایتکاران دنیا دراومده. حمایت کن از مظلوم تا خدا از تو حمایت کنه
  • SE ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
    3 0
    خیلی خوب ازجواب سوالات در می رود . درگذشته هم می گفت نیرو در سوریه نداریم .
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
    10 4
    رییس جمهور تاکید کرد: اینکه محل سازمان ملل عوض شود، تصمیم مهمی است و در این خصوص هر وقت از ما بپرسند ما رأی موافق می‌دهیم/// ما باید پافشاری کنیم تا سازمان ملل به افریقا یا آسیا منتفل شود. 70 سال است که این سازمان زیر سلطه رژیم جلاد و خونخوار آمریکاست. آیا بس نیست؟
  • IR ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
    6 3
    سیاست کوتاه آمدن از خواسته ها و اینکه ایران اشتیاق به مذاکره دارد باعث فشار بیشتر استکبار بر ما خواهد شد و من نمی دانم چرا کسی جلوی نشان دادن این ضعف ها را در مقابل اروپا نمی گیرد..
  • جواد احمدی نژاد IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
    7 1
    سلام ما نه سر پیازیم نه ته پیاز . ما به احتمال زیاد خود پیازیم ...ولی اگرنشد سیب زمینی هستیم....
  • IR ۲۲:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    1 0
    احسنت. بسیار متین.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس