دولت آمریکا قاتل سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی است. ملت ایران با قاتلان حاج قاسم مذاکره نمی کند، بلکه لحظه شماری می کند تا موعد «انتقام سخت» فرا رسد.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**باید با آمریکا مذاکره کنیم، چه ترامپ پیروز شود چه بایدن

«فریدون مجلسی» دیپلمات سابق که اکنون خانواده اش در آمریکا اقامت دارند در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «به دنبال بدعهدی کشورهای اروپایی ایران نیز تعهدات خود را در برجام کاهش داد و این امر سبب شد تا ایالات‌متحده بهانه‌هایی به دست بیاورد تا امروز مدعی شود می‌تواند از مکانیسم ماشه استفاده کند…صحبت‌های روز گذشته ترامپ مبنی بر اینکه با ایران به توافق خواهد رسید به آن معناست که با ایران درگیر نخواهد شد و خواهان مذاکره است. تابه امروز ترامپ بازنده انتخابات است و اگر خود را نتواند تا روز انتخابات جایگاه خود را ارتقا دهد تمامی این احتمالات از بین می‌رود، هر چند احتمال آن وجود دارد که با برخی اعمال خاص بتواند آرای بیشتری کسب کند، اما باید منتظر انتخابات ماند».

مجلسی در ادامه گفت: «احتمالا ایران نیز پس از انتخاب هر شخصی صرفا پیشنهاد بازگشت به برجام و مذاکره از آن طریق را خواهد داد. آنچه اهمیت دارد این است که باید برای هر قدمی و هر اظهارنظری با فکر و با برنامه پیش رفت تا در این روزها هیچ بهانه‌ای به دست آمریکا نیفتد تا از آن علیه ایران استفاده کند. امروزه روی یک طناب باریک حرکت می‌کنیم که برای رسیدن به انتها آن و منطقه امن باید چند هفته با احتیاط بر روی آن گام برداریم».

این فعال سیاسی اصلاح طلب مدعی شده است که چه ترامپ مجددا رئیس جمهور آمریکا شود و چه بایدن، در هر ۲ حالت، ایران پیشنهاد مذاکره مجدد را مطرح خواهد کرد.

وی تاکید کرده است که اقدامات ضدایرانی آمریکا به دلیل این است که «ما خودمان به آمریکا بهانه دادیم»! و باید تلاش کنیم که هیچ وقت بهانه به دست آمریکا ندهیم!

این ادعا در حالی است که اتفاقا موضوع «بهانه های آمریکا» دقیقا «نقاط پیشرفت و امنیت ایران» است. صنعت هسته ای ایران، دانش فضایی، صنعت موشکی و دفاعی، مبارزه ایران با تروریسم در منطقه و...اینها همگی بهانه های آمریکاست؛ آیا عقل سلیم می پذیرد که برای رفع بهانه های آمریکا، همه این توانمندی ها را تعطیل کنیم!؟ اگر بر فرض محال تمامی این توانمندی ها را هم اجرا کنیم، آیا بهانه های آمریکا تمام می شود!؟

اصلاح طلبان هر روز بر لزوم مذاکره با آمریکا تاکید می کنند؛ گویی هیچگاه ایران با آمریکا مذاکره نکرده است. گویا هیچ توافقی تحت عنوان برجام وجود نداشته است!

همین ۵ سال پیش در قلب راکتور هسته ای کشورمان- که با همت جوانان متخصص بنا نهاده شده بود- بتن ریخته شد. دولتمردان و فعالین اصلاح طلب تاکید کردند که ازای محدودیت های گسترده در صنعت هسته ای، تمامی تحریم های ضدایرانی از جمله تحریم های نفتی، بانکی، مالی، پتروشیمی و تسلیحاتی، لغو خواهد شد و نه تعلیق.

دولتمردان و فعالین اصلاح طلب تاکید کردند که «دولت های بعدی در آمریکا به هیچ عنوان نمی توانند از برجام خارج شوند» و «مردم آمریکا نمی گذارند رئیس جمهور بعدی، برجام را از بین ببرد» و «آمریکا به دلیل پرستیژ بین المللی خود هیچگاه از برجام تخطی نمی کند» و «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است» و «آمریکا قول داده که تعهدات خود را انجام دهد» و «ما آقای اوباما را فردی مودب! و باهوش! یافتیم» و...

اما در نهایت، برجام هم در دولت اوباما و هم دولت ترامپ بارها و بارها به صورت فاحش نقض و لگدمال شد.

دولت آمریکا قاتل سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی است. ملت ایران با قاتلان حاج قاسم مذاکره نمی کند، بلکه لحظه شماری می کند تا موعد «انتقام سخت» فرا رسد.

** اجرای حکم «اعدام» نشانه میل به استبداد است!

«احسان شریعتی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «این سؤال مطرح است که آیا در نیروهای مشروطه‌خواه -‌اعتدالیون و انقلابیون‌– میل به استبداد وجود نداشته؟ به نظر من وجود داشته است. رادیکالیسم و ترورهایی که صورت می‌گرفته -‌مثلا تقی‌زاده به این متهم بود که در ترورهایی دست داشته- یا حتی اعدام شیخ فضل‌الله و اصل اعدام‌کردن و اینکه باید اعدام کنید یا باید ترور کنید یا فلان‌گونه خشونت، اینها یک میل به اقتدارگرایی و استبداد را نشان می‌دهد که بعد نهایتا به حمایت از رضاخان می‌انجامد».

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با عنوان «مجازات امضای یک بیانیه» نوشت: «روزگار غریبی است. چند نفر برای حضور در تجمع‌های اعتراض به بنزین ۳ برابر شده، در انتظار اجرای حکم اعدام هستند و بعضی که شاید نظاره‌گر این حوادث بوده‌اند در انتظار تخفیف مجازات اعدام. عده‌ای هم که نه در تجمع‌ها حضور داشته‌اند، نه در شلوغی‌ها و نه از زور فقر، ناخنکی به اجناس یک فروشگاه زنجیره‌ای زده‌اند و نه حتی از دلهره افزایش قیمت بنزین برای موتورها و ماشین‌های‌شان - که تنها محل کسب درآمدشان است -  به خیابان آمده‌اند، بلکه تنها به جرم امضای یک بیانیه به حبس محکوم می‌شوند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «احکام سنگین برای معترضان آبان تا مجازات نویسندگان و امضاکنندگان بیانیه به عنوان مسالمت‌آمیزترین راه اعتراض نشان می‌دهد که ممکن است تلاش شود تمام شریان‌های اعتراض - خواه مسالمت‌آمیز و خشونت‌پرهیز و خواه خیابانی و خشن - را مسدود شود. موضوعی که احتمالا به‌دلیل پیش‌بینی‌های امنیتی از بحران یا بحران‌های پیش ‌رو و برای مقابله زودهنگام با آن است. بی‌توجه به آنکه این راه علاج واقعه پیش از وقوع نیست؛ بلکه تنها به هرچه بسته‌تر شدن فضا و سوق دادن جامعه به سوی رادیکالیزم می‌انجامد».

احسان شریعتی در مصاحبه مذکور تاکید کرده است که «اصل اعدام کردن و اینکه باید اعدام کنید، نشان دهنده میل به استبداد است»!. روزنامه اعتماد نیز با مظلوم نمایی از اغتشاشگران مسلحی که اماکن عمومی را آتش زده و انسان های بی گناه را قربانی کردند، در لفافه اجرای حکم اعدام را اقدامی ظالمانه جا زده است.

پیش از این «محمد صالح نیکبخت» حقوقدان اصلاح طلب که سابقه حمایت از گروهک تروریستی «عبدالمالک ریگی» را در کارنامه خود دارد، در یادداشتی در روزنامه اعتماد با دفاع از «محمدعلی نجفی» - قاتلِ یک زن- نوشته بود: «شخصیت نجفی و سوابق درخشان مدیریتی وی به صورتی نبوده که تحت تاثیر احساسات بخواهد مبادرت به این عمل مجرمانه کند. ضمن آنکه اجرای حکم قصاص، خون ریخته شده و تاثیر و تألمی که برای خانواده مقتول به وجود آمده را بر نمی‌گرداند و جبران نمی‌کند...عفو متهم توسط خانواده مقتول می‌تواند نشانه‌ای باشد از حرکت در مسیر توسعه‌یافتگی و بلوغ کشورمان».

در تیرماه سالجاری روزنامه های اصلاح طلب با تیترهایی از جمله  «دست نگه دارید»، «انتظار برای توقف یک حکم»، «حکم اعدام قابل تغییر است»، «انتظار از قاضی القضات»  و...همصدا با ترامپ، رسانه های ضدانقلاب و منافقین از سه سارق مسلح و آشوبگر حمایت کردند.

ترامپ با انتشار یک توئیت مدعی شد که ایران نباید سه سارق آشوبگر مسلح را اعدام کند. این در حالی است که وی همین چند هفته پیش پس از آنکه قاضی دادگاه استیناف در آمریکا حکم اعدام «جوهر سارنایف» را که در سال ۲۰۱۳ به همراه بردار بزرگترش در بمبگذاری مارتن بوستون مشارکت داشت لغو کرد، دونالد ترامپ این اقدام را "مضحک" توصیف کرد. گفت: «این خنده‌دار است. او جانوری است که افراد بسیاری را کشت و باید اعدام شود».

فعالین جریان اصلاح طلب پیش از این بارها به حکم اسلامی قصاص که در تمامی ادیان الهی نیز وجود دارد و به تعبیر قرآن کریم «حیات‌آفرین» است- وَلَکُمْ فِی الْقِصَاصِ حَیَاهْ یَا أُولِی الْأَلْبَابِ- (۱۷۹بقره) - حمله کرده و آن را «اقدامی غیرانسانی»! نامیده بودند!

این در حالی است که حکم اسلامی قصاص تضمین‌کننده جان انسان‌های بیگناه و تامین‌کننده امنیت جوامع است و کسانی که قصاص قاتل را ناموجه قلمداد می‌کنند،  برخلاف پُز به اصطلاح اصلاح طلبانه و بشردوستانه که می‌گیرند، از رواج قتل و جنایت دفاع کرده و بین قاتل که مرتکب ظلمی بزرگ شده است و مقتول که بی‌گناه کشته شده است، جانب قاتل را گرفته و قاتلان را به ارتکاب جرایم بعدی تشویق می کنند!

اخیرا حکم دادگاه برخی از امضاکنندگان بیانیه موسوم به «۷۷ امضا» صادر شده است. در آبان سال گذشته، بی تدبیری در بخش هایی از دولتِ اصلاح طلبان در کنار برنامه ریزی گسترده دشمن در پشتیبانی از اغتشاشات خیابانی، منجر به قربانی شدن تعدادی از هموطنانمان شد. اما جریان اصلاح طلب به عنوان بانی وضع موجود و متهم اصلی اتفاقات آبان ۹۸، ژست شاکی و منتقد به خود گرفت و با سیه نمایی مطلق وضعیت کشور، مردم را به آشوب خیابانی تشویق کرد.

** سرانجام اجرای ۹۵ درصدی دستورات FATF چه شد!؟

«لعیا جنیدی» معاون حقوقی رئیس جمهور در مصاحبه با روزنامه ایران در پاسخ به این سوال که «شما قبلاً درباره موضوع FATF در یک برنامه تلویزیونی هشدارها و خطراتی را گوشزد کردید. الان به‌نظر می‌رسد آن نگرانی‌ها و هشدارهایی که بابت عدم تصویب این لوایح داده بودید محقق شده است؟ » گفت: «بخش‌هایی از آن متأسفانه اتفاق افتاده است. ما گرفتار محدودیت‌های بیشتری شدیم؛ فراموش نکنید الان اقدامات مقابله‌ای که برگردانده شده، نحوه اجرای آنها به صلاحدید دولت‌هاست و بنابراین دست آنها بازتر است. اما ممکن است در چند اجلاس‌ بعدی درباره نحوه اعمال هم ورود کنند و گروه اقدام مالی به طور دقیق محدودیت‌ها را مشخص کند».

جنیدی در ادامه گفت: «ما سعی می‌کنیم که با سطحی از بینش به این ماجرا نگاه کنیم، پیش‌بینی کنیم و به مراجع و ارکان مختلف توجه دهیم. ما ضامن انجام وظیفه خودمان هستیم و آنچه را درست می‌دانیم می‌گوییم. حالا اینکه چه تصمیمی گرفته شود، بحث دیگری است».

حامیان اف ای تی اف اینگونه وانمود می کنند که هیچ اقدامی در راستای همکاری با این سازمان بین دولتی از سوی ایران انجام نشده و اگر در آینده این همکاری کلید بخورد، چنین می شود و چنان...

برخلاف این ادعا،  دولت روحانی در سالهای اخیر بیش از ۹۵ درصد دستورات FATF را اجرا کرده است. اما علیرغم اجرای تمام و کمال دستورات، کوچکترین قدمی از سوی این سازمان برداشته نشده استدقیقا شبیه ماجرای برجامدولت روحانی به صورت پیش دستانه تمام تعهدات خود را به صورت نقد انجام می دهد، سپس به انتظار می نشیند تا طرف غربی به وعده هایش عمل کند. اما هیچ خبری از اجرای آن وعده ها نیست. با اینحال حامیان این رویکرد خسارت بار، با طلبکاری انگشت اتهام را به سوی منتقدان دولت نشانه می روند!

علاوه بر این، پیش از این دولتمردان و فعالین اصلاح طلب تاکید داشتند که وظیفه FATF (یکی از بازوهای وزارت خزانه داری آمریکا) مبارزه با تروریسم و پولشویی است. اما در زمستان سال گذشته و پس از اقدام تروریستی دولت جنایتکار آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، FATF هیچ واکنشی نشان نداد. این در حالی است که آمریکا یکی از اعضای FATF بود و به اذعان تحلیلگران آمریکایی، این اقدام جنایتکارانه مصداق تروریسم دولتی بود.

پیش از این ظریف صراحتا اعلام کرده بود که «نه من و نه آقای رئیس جمهور، تضمین نمی دهیم که با پیوستن به FATF، مشکلات رفع شود».

برچسب‌ها