یکی از اهداف اصلی طیف اصلاح طلب در هجمه به شورای نگهبان، سانسور کارنامه دولت است. اکنون دولت باید به تشریح کارنامه خود پرداخته و به افکارعمومی درباره سرانجام وعده ها پاسخگو باشد.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**زیدآبادی:ایران از موضع «نابودی اسرائیل» کوتاه آمده است!

«احمد زیدآبادی» از محکومین فتنه 88 در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت:«آنگونه که سیاست خارجی جمهوری اسلامی در حال پیوند خوردن با رویکرد بین‌المللی و منطقه‌ای چین و روسیه است، می‌توان‌ نتیجه گرفت که سیاست عملی آن در برابر مسأله فلسطین نیز خارج از چارچوب مورد نظر این دو قدرت جهانی پیش نخواهد رفت».

زیدآبادی در ادامه نوشت:«با توجه به همین ملاحظات، سیاست حذف آن از جغرافیای جهان، به ضرورتِ برگزاری رفراندوم تغییر شکل داده است تا با استفاده از تکنیک «ابهام تعمدی» اصطکاک آشکاری به‌خصوص با موضع مسکو و پکن در این باره بروز نکند».

این محکوم فتنه 88- که عوامل آن از سوی مقامات رژیم صهیونیستی به عنوان «سرمایه های اسرائیل در ایران» مورد تقدیر قرار گرفتند- با مغلطه، سیاست های کلی کشورمان درباره رژیم اسرائیل را تحریف کرده است.

رهبر معظم انقلاب- 24 آبان 98- در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی‌ فرمودند:« مکرّر در بیانات امام راحل (رضوان الله تعالی علیه) و بیانات مسئولین جمهوری اسلامی، محو دولت اسرائیل مطرح شده است؛ دشمنان این را بد معنا میکنند؛ محو دولت اسرائیل به معنای محو مردم یهودی نیست -ما با آنها هیچ کاری نداریم- [منظور] محو آن حکومت است، محو آن رژیم تحمیلی است. «محو اسرائیل» یعنی مردم فلسطین که صاحبان واقعی آن سرزمینند -چه مسلمانشان، ‌چه مسیحی‌شان، چه یهودی‌شان- خود صاحبان اصلی دولت خودشان را انتخاب بکنند؛ بیگانه‌ها و اراذل و اوباشی مثل نتانیاهو و مانند اینها را که واقعاً اراذلند، از بین خودشان ازاله کنند، بیرون کنند، کشور را خودشان اداره کنند؛ محو اسراییل یعنی این، و این اتّفاق خواهد افتاد».

ایشان در ادامه فرمودند:«بعضی استبعاد(بعیدشمردن) میکنند که چطور مثلاً بعد از گذشت هفتاد سال [فلسطین مستقل میشود]؛ کشورهای بالکان و بعضی از کشورهای دیگر هم بعد از شصت سال، هفتاد سال که در تصرّف دیگران بودند مستقل شدند، برگشتند به ملّتهای خودشان؛ هیچ بُعدی ندارد. وَ ما ذٰلِکَ عَلَی اللهِ بِعَزیز؛(۶) این اتّفاق خواهد افتاد. ما طرف‌دار مردم فلسطین هستیم، ما طرف‌دار استقلال فلسطین هستیم، ما طرف‌دار نجات فلسطین هستیم، ما یهودستیز نیستیم؛ در کشور خود ما عدّه‌ای یهودی وجود دارند که با کمال امنیّت دارند زندگی میکنند».

رهبر معظم انقلاب همچنین- 17 اردیبهشت 1400- به مناسبت روز قدس فرمودند:«امید به پیروزی، امروز از همیشه بیشتر است؛ موازنه‌ی قوا به نفع فلسطینی‌ها بشدّت تغییر کرده است؛ دشمن صهیونیست سال به سال ضعیف‌تر شده است؛ ارتشش که خود را «ارتشی که هرگز شکست نمیخورد» معرّفی میکرد، امروز پس از تجربه‌ی [جنگ] ۳۳ روزه در لبنان و تجربه‌ی [جنگهای] ۲۲ روزه و ۸ روزه در غزّه، به ارتشی که «رنگ پیروزی را نخواهد دید» تبدیل شده است. وضعیّت سیاسی آن، که ناگزیر از چهار انتخابات در دو سال است، و وضعیت امنیّت آن، که به طور پی‌درپی دچار شکست میشود، و میل روزافزون یهودیان به مهاجرت معکوس، مایه‌ی فضاحت آن رژیم پُرمدّعا شده است».

ایشان در ادامه تاکید کردند:«هم‌افزایی مسلمین بر محور قدس شریف، کابوس دشمن صهیونیست و حامیان آمریکایی و اروپایی آن است. طرح ناکام «معامله‌ی قرن» و سپس تلاش برای عادی‌سازی روابط چند دولت ضعیف عربی با رژیم غاصب، تلاشهای مذبوحانه برای فرار از آن کابوس است.من قاطعانه میگویم: این تلاشها به جایی نخواهد رسید؛ حرکت نزولی و رو به زوالِ رژیم دشمن صهیونیستی آغاز شده و وقفه نخواهد داشت».

نوع نگاه طیف تندرو اصلاح طلب به روابط با آمریکا و اروپا، نگاه «ارباب-رعیتی» است. برهمین اساس فعالین اصلاح طلب پیشتر تاکید کرده بودند که «باید برای رضایت اروپا، بُرد موشک هایمان را کاهش دهیم»! و...

این طیف اصرار دارد که نوه رابطه ایران با روسیه و چین را نیز رابطه ای ارباب-رعیتی معرفی کند. ادعایی که هیچ نسبتی با واقعیت ندارد.

نوع همکاری ایران با روسیه در مقابله با داعش- که با ابتکار و ذکاوت حاج قاسم سلیمانی انجام شد- و همچنین سند همکاری 25 ساله ایران و چین، دو مصداق آشکار در رد ادعای روابط ارباب-رعیتی ایران با روسیه و چین است.

**حمله به شورای نگهبان،پوششی برای سانسور «کارنامه»

روزنامه شرق در مطلبی نوشت:«انتخاب مردم در حال مدیریت‌شدن است و قرار نیست امسال رئیس‌جمهور آینده از دل مناظره‌ها یا ارائه برنامه خاص انتخاباتی بیرون بیاید. تفسیر شورای نگهبان از رجل سیاسی دامنه انتخاب را چنان تنگ کرده که احتمال حضور نامزدهایی یکدست که تفاوت در نامشان باشد نه عمل و تجربه و رویکردشان، خیلی دور از ذهن نیست».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«درحالی‌که بررسی برنامه نامزدهای انتخابات در حال جدی‌شدن است، این انتقاد وجود دارد که چرا باید برنامه مورد پسند فقها و حقوق‌دانان شورای نگهبان رأی همه ایرانی‌ها تجویز شود؟!...به‌هرحال تا چند روز دیگر با آغاز ثبت‌نام نامزدها رسما موسم انتخابات آغاز می‌شود و این رفتار شورای نگهبان است که می‌تواند با تأیید صلاحیت نامزدهای جریان‌های مختلف سیاسی در داخل موجب گرم‌شدن تنور انتخابات شود».

رسانه های اصلاح طلب در هفته های اخیر هجمه گسترده ای علیه شورای نگهبان به راه انداخته اند. این طیف حتی در اقدامی تأمل برانگیز شائبه تقلب در انتخابات را نیز مطرح کرده است.

این در حالی است که اولا شورای نگهبان در پی اجرای قانون است و ثانیا بررسی صلاحیت کاندیداها، امری رایج و مرسوم در بسیاری از کشورهای جهان است.

نکته قابل توجه اینجاست که تخریب کنندگان شورای نگهبان به هیچ عنوان از دلایل کارشناسی و فنی و منطقی بهره نمی برند. در انتخابات مجلس یازدهم در اسفند 98 یکی از ردصلاحیت شدگان گفته بود «شورای نگهبان من را را با ۹ متر عمامه ردصلاحیت کرده است»!  ، دیگری گفته بود «چون فلان کاندیدا فرزند یکی از شهدای شاخص انقلاب اسلامی و رئیس انتشارات مربوط به آثار آن شهید بزرگوار است، پس بنابراین نباید ردصلاحیت شود»! و...

اما در این میان، یکی از اهداف اصلی طیف اصلاح طلب در هجمه به شورای نگهبان، سانسور کارنامه دولت است. اکنون دولت باید به تشریح کارنامه خود پرداخته و به افکارعمومی درباره سرانجام وعده ها پاسخگو باشد.

با اینحال رسانه ها و فعالین اصلاح طلب به هیچ عنوان به مسئله کارنامه دولت ورود نمی کنند. دولت روحانی چند واحد مسکونی برای مردم ساخت؟ سرانجام طرح مسکن اجتماعی چه شد؟ دولت روحانی برای افزایش ارزش پول ملی چه اقداماتی انجام داد؟ نقدینگی در دولت روحانی چه تغییری کرد؟

دولت روحانی در دیپلماسی منطقه ای چه اقداماتی انجام داد؟ آیا چرخ کارخانه ها و چرخ سانتریفیوژها در دولت روحانی همزمان چرخید؟ آیا آنچنان رونقی ایجاد شد که مردم دیگر هیچ نیازی به پول یارانه ندارند؟ و...

رسانه های اصلاح طلب بجای دفاع از محکومین امنیتی و وزرای مستعفی و فعالین فتنه، بهتر است به این سوالات پاسخ دهند.

برچسب‌ها