روحانی تاکید کرده که «منتقدان برجام قائل به این هستند که موفقیت اخلاقی به درد نمی‌خورد، اخلاق می‌خواهیم چه کار کنیم؟ ما پول می‌خواهیم»؛ این اظهارنظر چیزی جز پاک کردن صورت مسئله نیست.

سرویس سیاست مشرق - روحانی- ۱۹ خرداد- در جلسه هیات دولت گفت:«می‌خواهم در برابر مردم ایران تواضع کنم چرا که نسبت به مردم بی‌انصافی کرده‌اند. متاسفانه صبر مردم و مقاومت مردم را نادیده گرفتند. این ملت یک تنه، یکپارچه و متحد در برابر آمریکا و همه آنهایی که یا هم پیمان آمریکا بودند، یا لااقل به ما کمک نکردند، ایستاد و موفق شد. دولت دوازدهم هم به قولی که به مردم داده بود، عمل کرد و اجازه نداد پس از خروج ترامپ از برجام جنگ رخ بدهد و در کشور قحطی ایجاد شود».

وی با اشاره به اینکه نگذاشتیم ترامپ پس از خروج از برجام در هیچ مجمع جهانی علیه ایران موفق شود، افزود: «بعضی‌ها می‌گویند موفقیت اخلاقی که به درد نمی‌خورد، اخلاق می‌خواهیم چه کار کنیم؟ ما پول می‌خواهیم، آیا بعد از چهل سال از انقلاب تازه به این نقطه رسیدیم که اخلاق به درد نمی‌خورد و فقط پول به درد می‌خورد؟!».

رئیس جمهور در ادامه گفت:«یک کلمه جواب بدهید آیا کشور را از ذیل قطعنامه‌های سازمان ملل و فصل هفت خارج کردیم یا خیر؟...امروز راه اینکه مشکل کشور حل شود بازگشت همه به برجام است، راه دیگری نداریم».

درباره اظهارات آقای روحانی گفتنی هایی است که در ادامه به اختصار به آن می پردازیم:

کاپ اخلاق در برجام

روحانی در اظهارات مذکور تاکید کرده که منتقدان برجام قائل به این هستند که «موفقیت اخلاقی که به درد نمی‌خورد، اخلاق می‌خواهیم چه کار کنیم؟ ما پول می‌خواهیم»؛ این اظهارنظر چیزی جز پاک کردن صورت مسئله نیست.

دولتمردان و اصلاح طلبان در طول مذاکرات هسته ای ایران با ۱+۵ و همچنین در مقطع امضای برجام، تاکید داشتند که هدف اصلی برجام، لغو بالمره تمامی تحریم ها و از جمله لغو تحریم های بانکی،نفتی، مالی، پتروشیمی، کشتیرانی و تسلیحاتی است.

در آن مقطع هیچ صحبتی از پیروزی اخلاقی نبود، اتفاقا ستاد تبلیغاتی برجام چنان معرکه ای به راه انداختند که جمعی از مردم در تابستان ۹۴ به خیابان آمده و به جشن و پایکوبی پرداخته و در یک دست اسکناس هزارتومانی و در دست دیگر اسکناس یک دلاری گرفته و تصور می کردند که در آینده نزدیک در پسابرجام قیمت هر دلار، هزارتومان خواهد شد.

روزها و هفته ها و ماهها گذشت و قیمت دلار در دولت روحانی به ۳۲ هزارتومان رسید. این در حالی است که پیش از امضای برجام قیمت دلار حدود ۳ هزارتومان بود.

یک سوال؛ آیا ما در قلب راکتور هسته ای بتن ریختیم تا پیروزی اخلاقی در برجام نصیبمان شود؟! اگر قرار بود تحریم‌ها سر جای خود باقی بماند، پس چرا در صنعت هسته‌ای بتن ریختیم؟!

آیا به واسطه برجام، ذخایر گرانبهای اورانیوم غنی شده(به ارزش تقریبی ۱۸ میلیارد دلار) به خارج از کشور منتقل شد تا در نهایت به پیروزی اخلاقی در برجام دست یابیم؟!

در مسئله پرونده PMD  آمریکا طی ۱۲ سال(۸۲ تا ۹۴) ادعا می‌کرد فعالیت‌ هسته‌ای ایران دارای انحراف از حالت صلح‌آمیز به سوی تولید سلاح بوده است و جمهوری اسلامی ایران ضمن آن که ادعای آمریکا را بی‌اساس می‌دانست برای اثبات بی‌پایه بودن این ادعا، دلایل و اسناد محکمی نیز ارائه می‌کرد. اما در دولت روحانی، آژانس در گزارش خود و شورای حکام در قطعنامه پایانی تاکید کرد که آنچه درباره انحراف فعالیت هسته‌ای ایران مطرح کرده بود به اثبات رسیده و جمهوری اسلامی ایران برخلاف «ادعای دروغ ۱۲ ساله»! تا سال ۲۰۰۹ در پی تولید سلاح هسته‌ای بوده است. به بیان دیگر،  به دلیل قصور و تقصیر دولت در احقاق حقوق کشورمان، آژانس در پرونده PMD هم  ایران را محکوم کرد و هم پرونده را باز گذاشت! آیا این پیروزی اخلاقی ایران بود؟!

در دولت تدبیر و امید، علیرغم بتن ریزی در صنعت هسته ای و متوقف شدن حرکت چرخ سانتریفیوژها، تحریم ها افزایش یافت و رئیس جمهور اذعان کرد که در پسابرجام با گونی پول جابجا می شد و وزیر خارجه گفت که حتی نمی توانیم یک حساب بانکی در انگلیس باز کنیم و معاون سیاسی وزیر خارجه گفت که نتیجه برجام، تحریم های بیشتر بود.

دورشدن سایه جنگ

آقای روحانی در اظهارات مذکور تاکید کرده که «یک کلمه جواب بدهید آیا کشور را از ذیل قطعنامه‌های سازمان ملل و فصل هفت خارج کردیم یا خیر؟». در پاسخ باید گفت که نه در گذشته و نه الان هیچگاه ایران ذیل «کلیت» فصل هفت یا «ماده ۴۲» فصل هفت که اجازه حمله نظامی را صادر می‌کند نبوده، بلکه تنها تفاوت گذشته با الان اینجاست که قبلاً ایران قرار داشتن ذیل ماده ۴۱ فصل هفت و محدودیتهای اقتصادی آن را به رسمیت نمی‌شناخت ولی امروز به واسطه برجام و به دست خودمان به قرار گرفتن ذیل ماده ۴۱ فصل هفت در قطعنامه ۲۲۳۱ اقرار کرده و به آن رسمیت هم داده‌ایم.

علاوه بر این، دورشدن سایه جنگ از کشور، مرهون اقتدار نظام و ایثار مدافعان حرم و حافظان امنیت است. برجام نه تنها سایه جنگ را از کشور دور نکرد، بلکه آمریکا و اروپا را در گستاخی علیه ایران ترغیب کرد.

آقای روحانی در این اظهارنظر تاکید کرده که «امروز راه اینکه مشکل کشور حل شود بازگشت همه به برجام است، راه دیگری نداریم».

متاسفانه دولت همچنان تمام تخم مرغ های خود را در سبد برجام چیده است. رهبر معظم انقلاب در مهرماه ۹۴ در بخشی از نامه مشهور به «شروط ۹ گانه» خطاب به رئیس جمهور تاکید کردند: «همان‌طور که در جلسات متعدّد به آن‌جناب و دیگر مسئولان دولتی یادآور شده و در جلسات عمومی به مردم عزیزمان گوشزد کرده‌ام، رفع تحریمها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملّت ایران کار لازمی است، لیکن گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی جز با جدّی گرفتن و پیگیری همه‌جانبه‌ی اقتصاد مقاومتی میسّر نخواهد شـد. امید است که مراقبت شود که این مقصود با جدّیّت تمام دنبال شود و بخصوص به تقویت تولید ملّی توجّه ویژه صورت گیرد».

غفلت از خنثی سازی تحریم ها

ایشان همچنین - ۲۶ آذر ۹۹- فرمودند:«رفع تحریم دست دشمن است و خنثی‌کردن تحریم دست ما است، غیر از این است؟ ما که نمی‌توانیم خودمان رفع تحریم کنیم، دشمن باید رفع تحریم کند امّا خودمان می‌توانیم این تحریم دشمن را خنثی کنیم. پس این مقدّم است، این درست است، بیشتر دنبال این باشیم. البتّه نمی‌گویم دنبال رفع تحریم نباشیم؛ چرا، واقعاً اگر بتوانیم تحریم را رفع کنیم، یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم. البتّه چهار سال است تأخیر شده [یعنی] از سال ۹۵ بنا بوده همه‌ تحریم‌ها یکباره برداشته بشود [امّا] تا الان نه فقط برداشته نشده، زیاد هم شده».

مقام معظم رهبری در ادامه تصریح کردند: «اگر بتوان با روش درست، عاقلانه، ایرانی- اسلامی و عزتمندانه تحریم‌ها را برطرف کرد باید این کار را انجام داد اما تمرکز عمده باید بر خنثی‌سازی تحریم‌ها باشد که ابتکار آن به دست شما است».

آنچنان رونق اقتصادی...

آقای روحانی در اظهارات مذکور تاکید کرده که «دولت دوازدهم اجازه نداد در کشور قحطی ایجاد شود»!؛ در حال حاضر وضعیت موجود اقتصادی، مردم را گلایه مند کرده و مردم با مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی دست به گریبان هستند. در این میان، اظهاراتی همچون «اگر دولت روحانی نبود، الان قحطی تمام ایران را گرفته بود» چیزی جز توهین به شعور مردم نیست.

 مقامات ارشد دولت روحانی از وعده «چرخش همزمان چرخ سانتریفیوژها و چرخ کارخانه ها» و «ایجاد آنچنان رونق اقتصادی که دیگر هیچکس به پول یارانه نیاز نداشته باشد» و «افزایش ارزش پول ملی» و...رسیده اند به اینکه «اگر ما نبودیم، ایران را قحطی فرا گرفته بود»!

 روحانی در خرداد ۹۲ در جریان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری گفته بود: «مشکل در عدم مشورت، خودشیفتگی، عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور ‌و بی‌ثباتی‌هاست...کشوری که در حساس‌ترین نقطه جهان قرار گرفته و دارای موقعیت ژئوپولوتیک و ژئواستراتژیک در منطقه است، درارای شاهراه شمال به جنوب است، دومین منبع گاز و نفت جهان است، مردم ما چرا در مشکلات معیشتی باشند؟ مشکل کجاست؟ مشکل از مدیریت آغاز می شود. مشکل از تصمیمات فردی شروع می شود، مشکل از عدم مشورت آغاز می شود».

روحانی در ادامه گفته بود: «اگر امروز مشکلات اقتصادی داریم و اگر امروز گرانی و بیکاری وجود دارد، اگر امروز فساد اداری وجود دارد و اگر امروز ضربه بر اخلاق و فرهنگ در جامعه ما مشاهده می‌شود و اگر امروز روابط ما با جهان با مشکلات فراوان توأم است، همه و همه به خاطر این است که یک دولت کارآمد و یک مدیریت درست در تدبیر صحیح در کار انجام نگرفته است».

متاسفانه دولت آقای روحانی بجای ارائه کارنامه و گزارش عملکرد به مردم، همچنان مشغول کارنامه سازی و ارائه دستاوردهای خیالی است.

برچسب‌ها