حامیان FATF در پی آن هستند تا ایران را به سمت و سویی در این پرونده بکشانند که پیش از آن کره شمالی آن را طی کرده و هیچ دستاوردی عایدش نشده بود.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌ استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

********

** مهاجری: دولت رئیسی گمان می کند امریکایی‌ها از فراق برجام له‌له می‌زنند

«محمد مهاجری» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه اعتماد با عنوان «سیاست بنشین و تماشا کن» نوشت:«مسوولان دیپلماسی کشور، گویی در فراغت کامل قلیان چاق کرده‌اند و با پک زدن به آن و فرستادن حلقه‌های دود به آسمان، منتظر چرخ گردون‌اند تا گوشه‌ای از آسمان سوراخ شود و از غیب، تحفه‌ای برسد... همین رفتاری که این روزها و هفته‌ها شاهدش هستیم، در دوره دولت دهم نیز وجود داشت... دیپلماسی خفته و بی‌رمق وزارت خارجه، فقط قلیان چاق می‌کرد».

این فعال اصلاح طلب در ادامه نوشت:«متاسفانه دستگاه دیپلماسی کشور گمان می‌کند که الان امریکایی‌ها از فراق برجام له‌له می‌زنند و هر روز که ما آنها را سر کار می‌گذاریم، میلیاردها دلار زیان می‌بینند. ازسوی ‌دیگر، آقای رییس‌جمهور می‌گوید، ما مذاکره‌ای را می‌خواهیم که به نتیجه منجر شود. گویی مثلا همه دنیا از روی بیکاری و برای تنوع با همدیگر مذاکره می‌کنند و دنبال نتیجه نیستند! خب، اگر با طرف‌های غربی روبه‌روی هم ننشینیم و حرف نزنیم، می‌فهمیم آنها از ما چه می‌خواهند؟ و ما چه خواسته‌ای داریم؟».

در ادامه این یادداشت آمده است:«گره‌ای که به کار معیشت و صنعت خورده قطعا از رهگذر تحریم‌ها است حتی اگر ما بخواهیم اقتصاد را به برجام گره نزنیم، باید مذاکره کنیم تا دست حریف را بخوانیم. قطعا ما دوست نداریم برجام به معیشت مردم گره بخورد اما طرف مقابل چه؟ آنها با گسترش تحریم‌ها فشار را نه به دولت که بر مردم و سفره‌شان وارد می‌کنند. اتفاقا آنها سوراخ دعا را پیدا کرده‌اند و اگر ما هوشمند نباشیم، در زمین آنها بازی می‌کنیم. اگر دستگاه دیپلماسی کشورمان  قلیان را خاموش کند و از صدای قلقل آن به خواب نرود، شاید بتواند راه به جایی ببرد وگرنه با سیاست «بنشین و تماشا کن» راه را بر محمود افغان باز می‌کند».

«پررویی نجومی» بخش جدانشدنی رفتار فعالین و رسانه های اصلاح طلب است. نویسنده یادداشت مذکور مدعی شده است که رویکرد دولت رئیسی در حوزه سیاست خارجی، سیاست «بنشین و تماشا کن» است.

برخلاف این ادعا، اتفاقا سیاست «بنشین و تماشا کن» در دولت روحانی- دولتِ اصلاح طلبان- تمام و کمال اجرا شد. برای نمونه، وقتی برجام امضا شد، دولت روحانی علیرغم کارنامه سیاه آمریکا در اجرای توافقات بین المللی، به صورت پیش دستانه، فوری و شتابزده تعهدات خود را اجرا کرد و سپس با اجرای سیاست «بنشین و تماشا کن» به انتظار نشست تا طرفی که به «قاتل زنجیره ای توافقات بین المللی» مشهور است، اجرای تعهدات خود را آغاز کند.

اما برجام هم در دولت اوبامای مودب! و باهوش! و هم در دولت ترامپِ دیوانه و احمق و هم در دولت بایدنِ تنبل و حواس پرت به صورت فاحش نقض شد.

سیاست بنشین و تماشا کن، آنجا بود که معاون وزیر خارجه گفت «امضای وزیر خارجه آمریکا برای ما تضمین است» و وزیر خارجه گفت «امضای هر توافقی با آمریکا، برای ما بهتر از عدم توافق است» و رئیس جمهور گفت «آمریکا قول داده که به تعهدات خود عمل کند».

سیاست بنشین و تماشا کن، آنجا بود که همه امور کشور و حتی آب خوردن مردم هم به زلف برجام گره زده شد و وعده داده شد که آنچنان رونقی در کشور ایجاد می شود که نگو و نپرس.

جریان اصلاح طلب به هیچ عنوان به «اصالت دستاورد و نتیجه» در مذاکره توجه ندارد، که اگر داشت یکروز نمی گفت که «هدف از برجام فتح الفتوح اقتصادی» است و روز دیگر نمی گفت «هدف از برجام اصلا اقتصادی نبود».

طیف اصلاح طلب به عنوان بانیان اصلی خسارت محض برجام و عاملان گرانی 10 برابری دلار در هشت سال، صرفا به دنبال عکس یادگاری با طرف غربی است. همان جماعتی که پیش از این برای گفت و گوی روسای جمهور ایران و آمریکا و پیاده روی وزرای خارجه دو کشور سوت و کف و هورا کشید و اصلا پیگیر اجرای تعهدات طرف غربی در برجام نبود.

** تعریف و تمجید مواجب بگیر ملکه انگلیس از خاتمی

«محمود دعایی» فعال اصلاح طلب و مدیرمسئول روزنامه اطلاعات در مصاحبه با روزنامه شرق گفت:« من نسبت به آقای خاتمی اعتقاد ویژه‌ای دارم؛ مثل عاشق یا شیفته. در ایشان ویژگی‌هایی را سراغ دارم که جزء آرمان‌های ما هستند و جزء آرزوهایم است که همه‌ کس داشته باشند. پایبندی به مبانی اصلی و آرمانی را در او قوی می‌بینم».

دعایی در ادامه گفت:«(مسعود) بهنود به مناسبت سالگرد آیت‌الله طالقانی در سایتش نوشته بود اگر بخواهیم بعد از آیت‌الله طالقانی کسانی را یاد کنیم، یکی آقای خاتمی است».

دعایی در این مصاحبه با تمجید از یکی از لیدرهای فتنه 88، به اظهارات یکی از مواجب بگیران ملکه انگلیس اشاره کرده است. «مسعود بهنود» ضدانقلاب خارج نشین و از نیروهای شاخص طیف برانداز در لندن است.

بهنود از عناصر بدسابقه سیاسی و رسانه ای است که سالهای گذشته علیرغم صدور حکم زندان، از ایران گریخت. از وی در دوران رژیم پهلوی با عنوان «خبرچین ساواک» نام می برند. با پیروزی انقلاب اسلامی، مسعود بهنود در رویکردی منافقانه شروع به افشاگری علیه حامیان خود در رژیم پهلوی کردوی چندی بعد برای اینکه وانمود کند از گذشته خود پشیمان است، فیلمنامه  «خانه عنکبوت» را نوشت و خودش نیز در آن فیلم بازی کرد. بهنود در یکی از سکانس های فیلم خانه عنکبوت گفت: «عروسک خیمه‌شب بازی فرح پهلوی شده بودم».

مسعود بهنود نقش بسیار مهمی در شبکه‌سازی برای اپوزیسیون داردبهنود روزنامه‌نگاران متمایل به غرب در داخل کشور را شناسایی و آنان را مطرح می کند  و تلاش می کند که این دسته از خبرنگاران و روزنامه نگاران را به ترک کشور ترغیب کرده و در ادامه این افراد را به عنوان نیرو در اختیار شبکه‌هایی معاند قرار می دهد.

در حقیقت یکی از کارویژه های بهنود، اغفال جوانان و فعالین رسانه ای و سربازگیری از این افراد و تشویق آنها به خراب کردن پل های پشت سرشان و سپس انداختن این افراد به چاه رسانه های ضدانقلاب است.

مسعود بهنود چندی پیش با توهین به انقلاب اسلامی در توئیتی نوشته بود: «۴۱ سال از انقلاب می گذرد، تمام شد، دنیا عوض شد، انقلابیون ۵۷ هم هر کار میخواستند کردند، تاریخ بودند، تاریخ ساختند، خوب یا بد. یک مثل قدیمی: گیوه پاره را تا عید نمی شود پوشید. به کسی که می گوید من انقلابیم اعتماد نکنید، دروغگوست، هزار محافظ دارد، در قصر نشسته، کدام انقلاب».

حالا دعایی برای بیان ویژگی های شخصیتی خاتمی به اظهارات شخصی همچون بهنود استناد کرده است.

خاتمی که جزو سران و لیدرهای خیانت نابخشودنی فتنه 88 است، در مقطعی که دولت روحانی روی کار بود هیچگاه بابت گرانی دلار و صف های عریض و طویل خرید مرغ و نایاب شدن روغن خوراکی و متوقف شدن حرکت چرخ کارخانه ها و حقوق معوقه کارگران و ماجرای هفت تپه و حقوق های نجومی و...از مردم حمایت نکرد.

وی تنها در یک مورد سریع به میدان آمد و چندین میلیارد تومان پول مهیا کرد؛ آن هم برای چه؟! برای نجات «قاتلِ یک زن»؛ برای نجات فردی که همسر دوم خود را که 30 سال از وی جوانتر بود با سلاح غیرمجاز و به طرز وحشیانه ای به قتل رسانده بود.

خاتمی و همقطاران وی برای نجات یک قاتل، ۱۰ میلیارد تومان هزینه کردند. اما در مقطعی که مردم به واسطه سوءمدیریت با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه بودند، صدایی از این افراد جهت مطالبه گری از دولت بلند نشد. این در حالی است که خاتمی در سالهای ۹۲ و ۹۶ با «تَکرار می کنم» ، مردم را به رای دادن به روحانی تشویق کرد و تاکید کرد که با روحانی در میانه راه هستیم و باید «تا ۱۴۰۰ با روحانی» پیش برویم و اگر اینکار را انجام دهیم، هیچوقت «به عقب برنمی گردیم».

** دیروز واکسن را به  FATF ربط دادند، امروز معیشت مردم را

روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:«تکلیف لوایح FATF  هنوز مشخص نشده و ایران بار دیگر در لیست سیاه FATF قرار گرفت. تا به امروز دو لایحه به صورت کامل در ایران پذیرفته شدند و دو لایحه دیگر نیز مورد تایید مجلس قرار گرفت اما همچنان در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«این لوایح یک موضوع مجزا از تحریم‌هاست اما تاثیرات متقابل بر هم دارند. اگر به‌زودی مذاکرات احیای برجام به نتیجه برسد و تحریم ها لغو شود عدم تصویب لوایح باز هم یک مانع است و به همین علت مشخصا FATF بر مسائل اقتصادی کشور تاثیرگذار است».

رسانه های منتسب به جریان اصلاح طلب در حالی به فضاسازی کاذب درباره FATF اقدام می کنند که در جدیدترین نمونه در دولت روحانی، برخی دولتمردان همصدا با فعالین و رسانه های اصلاح طلب مدعی بودند که تا مسئله FATF  حل نشده و تا برجام احیا نشود، هیچ خبری از واردات انبوه واکسن کرونا نخواهد بود.

اما برخلاف این ادعا، علیرغم اینکه دولت سیزدهم هنوز بهFATF  نپیوسته بود و در شرایطی که هنوز برجام احیا نشده بود، شاهد شتاب روزافزون در واردات واکسن و در ادامه شتاب در واکسیناسیون سراسری بودیم. این اقدام موجب کاهش شدید مبتلایان شده و همچنین تعداد فوتی ها را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش داد.

حالا این طیف همچنان با دروغ پردازی، معیشت مردم را به FATF گره زده است.

در دولت روحانی 95 درصد دستورات FATF اجرا شد اما این اقدامات نقد نه تنها به گشایش در امور بانکی منجر نشد بلکه به التهاب بازار ارز دامن زد. جریان اصلاح طلب اصرار دارد که ایران در FATF مسیر کره شمالی را بپیماید.

ایران از 41 دستور این سازمان، 2 دستور را اجرا نکرده است. پالرمو و سی اف تی. مدیران FATF صراحتا اعلام کرده اند که اگر ایران این 2 دستور را هم اجرا کند، هیچ تضمینی برای گشایش در امور بانکی وجود ندارد.

پیش از این کره شمالی این دو دستور را اجرا کرد و اف ای تی اف اعلام کرد که این کشور باید در مرحله بعد سراغ مسائل موشکی و نظامی برود.

در حقیقت حامیان FATF در پی آن هستند تا ایران را به سمت و سویی در این پرونده بکشانند که پیش از آن کره شمالی آن را طی کرده و هیچ دستاوردی عایدش نشده بود.  

برچسب‌ها