روز گذشته کشورهای متحد غربی که در پایگاه هوایی آمریکا در رامشتاین جمع شده بودند نتوانستند بر سر تحویل تانک های ساخت آلمان به اوکراین به توافق برسند.

سرویس جهان مشرق _ سیصد و سی و دومین روز از جنگ میان روسیه و اوکراین آغاز شده است.

تحولات روز سیصد و بیست و ششم جنگ اوکراین:

بالگردهای آپاچی و هویتزرهای AS-۹۰ انگلیسی در راه اوکراین/ گزینه‌های ارتش روسیه برای پیروزی نهایی در اوکراین چیست؟ +نقشه و تصاویر

در عرصه میدانی، نبرد سنگین در جبهه شهر باخموت همچنان ادامه دارد؛ ارتش روسیه روز گذشته موفق به تصرف شهر کلیشچیوکا در جنوب باخموت شد و همچنان تلاش برای تکمیل حلقه محاصره این شهر از جبهه شمالی نیز ادامه دارد.

در جدیدترین اخبار در این زمینه گفته می شود پنتاگون به اوکراین توصیه کرده است که دست از دفاع از باخموت کشیده و زمان خود را صرف آماده سازی برای ضدحمله جدید کند.

رقابت سنگین کشورهای اروپایی برای ارسال تانک به اوکراین

در هفته های گذشته مقامات نظامی و سیاسی اوکراین بارها از متحدین غربی خود درخواست ارسال تانک‌های مدرن برای این کشور را کرده اند؛ بلافاصله زمزمه ها در خصوص امکان ارسال تانک های لئوپارد۲ که در خدمت چندین کشور اروپایی هستند به گوش رسید.

ظاهرا بزرگترین مخالف این موضوع کشور سازنده تانک لئوپارد یعنی آلمان بود.

روز گذشته کشورهای متحد غربی که در پایگاه هوایی آمریکا در رامشتاین جمع شده بودند نتوانستند بر سر تحویل تانک های ساخت آلمان به اوکراین به توافق برسند.

پیستوریوس وزیر دفاع آلمان گفت: هیچ نظر واحدی در مورد اهدای تانک‌های لئوپارد ۲ وجود ندارد؛ همه مزایا و معایب باید به دقت سنجیده شوند، بسیاری از وزرا این را به وضوح بیان کردند، در حالی که برخی دیگر ظاهراً همچنان بر تحویل سریع به اوکراین اصرار داشتند. مشخص نیست چه زمانی تصمیم گرفته خواهد شد و چگونه به نتیجه خواهد رسید.

وی در عین حال گفت آلمان در حال آماده سازی برای تصمیم احتمالی اهدای لئوپارد است تا بتواند در سریع ترین زمان تانک ها را تحویل دهد، به همین منظور وی در اولین روز مسئولیت اش دستور بررسی ذخایر بوندسور و بخش صنعتی (راینمتال) برای تعیین مقادیر در دسترس و سازگاری با دیگر تسلیحات و مهمات اهدایی دیگر کشورها را صادر کرد.

کاربران تانک های لئوپارد از جمله لهستان، آزادند تا سربازان اوکراینی را با تانک های در خدمت خود آموزش دهند. تصمیم گیری در مورد اعطای مجوز صدور تانک های لئوپارد به کشور ثالث با صدراعظم اولاف شولتز است.

اما در خبری جالب، ارتش کشور قبرس جنوبی نیز اعلام کرد در صورتی که کشورهای اروپایی حاضر باشند به این کشور تانک لئوپارد اهدا کنند این کشور ناوگان تانک های T-۸۰ خود را در اختیار اوکراین قرار خواهد داد؛ با توجه به اینکه اوکراین خود کاربر این مدل تانک است نیازی به آموزش خدمه یا ایجاد تاسیسات نگهداری نیز وجود ندارد.

کشور قبرس در حال حاضر ۸۲ عراده T-۸۰U در اختیار دارد که البته ۲۴ دستگاه از آن‌ها نسخه T-۸۰UK هستند و از سیستم دفاع نرم اشتورا، سیستم دید حرارتی آگاوا ۲ با برد ۲.۶ کیلومتر در شب و سیستم تنظیم کننده فیوز برای شلیک گلوله‌هایی نظیر ترکش‌زا بهره می‌برند.

هلند واگذاری جنگنده‌های F-۱۶ خود به کی‌یف را بررسی می‌کند

رسانه ها به نقل از وزیر امور خارجه هلند گزارش دادند که این کشور آماده است در صورت درخواست اوکراین جنگنده های F-۱۶ را تامین کند.

البته این موضوع نیاز به مجوز دولت آمریکا دارد که ظاهرا در مکاتبات غیر رسمی موافقت خود را با این موضوع اعلام کرده اند؛ نیروی هوایی سلطنتی هلند همچنان ۴۰ فروند جنگنده F-۱۶AM در خدمت دارد که با F-۳۵A جایگزین می شوند.

تلفات بی سابقه قوای اوکراینی در جبهه باخموت

سازمان اطلاعات فدرال آلمان (BND) به دلیل تلفات زیادی که ارتش اوکراین در نبرد برای شهر مهم و راهبردی باخموت در شرق کشور متحمل شده است، نگران است.

به گزارش اشپیگل، سرویس اطلاعات این هفته در نشستی محرمانه به سیاستمداران امنیتی در بوندستاگ اطلاع داد که ارتش اوکراین در حال حاضر هر روز تعداد تلفاتی ۳ رقمی مقابل روسها متحمل می شوند.

سرویس اطلاعات هشدار داد که تصرف باخموت توسط روس ها عواقب جدی در پی خواهد داشت، زیرا به روسیه اجازه می دهد تا در داخل کشور پیشروی بیشتری داشته باشد. BND همچنین گزارش داد که ارتش روسیه به شدت بی رحمانه در باخموت عمل می کند؛ روسیه در حال حاضر سربازان را مانند گوشت جلوی توپ پرتاب می کند و ظاهراً تلفات زیاد در نیروهای مسلح تاثیری در تاکتیک های جنگی روسیه نداشته است.

برچسب‌ها