به گزارش مشرق، منابع خبری به یک نشریه آلمانی تصریح کردند، ارتش این کشور سرانجام ممکن است ۱۹ دستگاه تانک لئوپارد-۲ از مدلی که تنها برای استفاده به عنوان اهداف دشمن فرضی در مانورهای نظامی در نظر گرفته را برای اوکراین بفرستد.
به نوشته نشریه آلمانی «اشپیگل»، وزارت دفاع آلمان از ابتدای تابستان ۲۰۲۲، فهرستی دقیق از مدلهای مختلف تانکهای لئوپارد موجود در ارتش این کشور را در اختیار داشته است. همچنین این فهرست وزارت دفاع آلمان مشخص میکند، کدام مدلها از این تانک را میتواند در صورت لزوم برای ارسال به اوکراین در نظر بگیرد.
به نوشته اشپیگل، طبق این سند در ارتش آلمان ۳۱۲ دستگاه تانک لئوپارد در مدلهای متفاوت وجود دارند. از بین آنها ۹۹ دستگاه از ماه مه سال گذشته میلادی تحت تعمیر بودهاند و یک دستگاه نیز از رده خارج شده است.
منبع خبری مورد استناد این نشریه گفت، ۲۱۲ تانک لئوپارد دیگری که برای ارتش آلمان باقی میماند شامل مدلهای ۲A۵, ۲A۶, ۲A۷ و ۲A۷B هستند. طبق این گزارش، از بین این مدلها تنها ۱۹ تانک لئوپارد ۲A۵ که در رزمایشهای نظامی و برای اهداف تمرینی و آموزشی مورد استفاده قرار میگیرند قابل انتقال به اوکراین هستند چون ارتش آلمان میتواند از وجود آنها به دلیل آموزشی بودنشان صرف نظر کند.
این نشریه آلمانی متذکر شد، دولت برلین در صورت موافقت با ارسال این تانکهای لئوپارد-۲ به اوکراین، میتواند آنها را با تانکهای لئوپارد ارتشهای کشورهای اروپایی دیگر همچون لهستان ادغام کند.
اشپیگل نتیجهگیری میکند، با مشخص شدن موجود بودن این تانکها برای عرضه به اوکراین، فشارها بر «بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع جدید آلمان بر تصمیمگیری درباره ارسال آنها افزایش مییابد.
در حالی که آمریکا روز جمعه نشستی را در پایگاه «رامشتاین» در آلمان با هدف اعمال فشار به برلین به منظور موافقت با ارسال تانکهای لئوپارد به اوکراین برگزار کرد، اما این نشست در رسیدن به هدفش راه به جایی نبرد.
خبرگزاری رویترز از شکست ایالات متحده و همپیمانان این کشور در نشست «رامشتاین» آلمان برای اعمال فشار به برلین به منظور ارسال تانک«لئوپارد» به اوکراین برای نبرد با روسیه خبر داد.
پیشتر برلین گفته بود در صورت اجماع در نشست رامشتاین، به متحدان خود اجازه میدهد که از زرادخانههای خود به اوکراین تانک لئوپارد ارسال کنند اما توافقی در این خصوص در نشست رامشتاین حاصل نشد.
طرفداران ارسال تانکهای لئوپارد به اوکراین امید داشتند اقدامات اخیر کشورهای غربی همچون تصمیم بریتانیا برای ارسال ۱۴ تانک رزمی، زمینه را برای اقدام مشابه آلمان برای ارسال چنین تانکهایی به اوکراین فراهم کند.
آمریکا قبل از نشست روز جمعه یک بسته ۲.۵ میلیارد دلاری کمک نظامی به اوکراین را اعلام کرده بود.