به گزارش مشرق، فضای رسانه ای اروپا در روزهای گذشته تحت تاثیر مسئله ارسال تانکهای اصلی میدان نبرد برای ارتش اوکراین و اختلاف میان امریکا و کشورهای اروپایی با آلمان قرار گرفته است.
برخی در تلاش هستند تا مسئله مخالفت آلمان با ارسال تانکهای لئوپارد۲ برای ارتش اوکراین را به ترس از مواجهه با مسکو ارتباط دهند؛ اما واقعیت ماجرا چیست؟
تلاش آمریکا برای دزدیدن مشتریان آلمان!
سال گذشته ارتش لهستان اعلام کرد مناقصه ای را برای انتخاب تانک اصلی میدان نبرد جدید این کشور برگزار خواهد کرد تا چند صد دستگاه تانک جدید به ناوگان زرهی این کشور اضافه شود.
لهستان پیش از این کاربر تانک های قدیمی T-۷۲ به جای مانده از دوران شوروی سابق و تانک های لئوپارد ۲ خریداری شده از کشور آلمان بود؛ لهستانی ها نسخه Leopard۲A۵ این تانک مشهور آلمانی را در اختیار داشتند اما به دنبال تانکی با قابلیت های بیشتر و مناسب نبردهای آینده به ویژه با وجود تهدید زرهی بزرگی از جانب ارتش روسیه در مرزهای شرقی خود بودند.
در نهایت آلمانی ها با نسخه جدید تانک لئوپارد یعنی +Leopard۲A۷، امریکا با تانک M۱A۲ SepV۳ آبرامز و کره جنوبی با تانک K-۲ PL موسوم به "بلک پنتر" وارد این رقابت شدند؛ در ابتدا انتظار می رفت لهستانی ها نسخه جدید لئوپارد را انتخاب کنند که خود کاربر آن محسوب شده و نیازی به آموزش خدمه و انتقال تاسیسات تعمیر و نگهداری جدید نداشتند اما با فشار امریکا به این کشور و تهدید به عدم موافقت با ارسال تسلیحات دیگری که لهستان سفارش داده بود، آلمان از دور رقابت خارج شد.
از بین دو تانک آبرامز امریکایی و K-۲ کره ای، لهستان ابتدا مورد نخست را انتخاب کرده و اوایل سال میلادی گذشته قراردادی به ارزش ۴.۲۵ میلیارد دلار برای خرید ۲۵۰ عراده تانک آبرامز به همراه آموزش و پشتیبانی و مهمات میان دو طرف امضا شد.
با توجه به اینکه لهستان برنامه تسلیحاتی بسیار بزرگی را برای یک دهه آینده در نظر داشت، دولت کره جنوبی که در مناقصه قبلی بازنده شده بود با پیشنهاد سخاوتمندانه انتقال تکنولوژی و ساخت تانک K-۲ در خاک لهستان موفق به امضای قراردادی برای فروش ۱۰۰۰ دستگاه تانک (شامل ارسال ۱۸۰ تانک و تولید ۸۲۰ تانک در خاک لهستان) شد.
در این میان تنها آلمان بود که هیچ منفعتی از قرارداد تسلیحاتی ارتش لهستان شامل حال این کشور نشد.
اما با شروع جنگ اوکراین مشخص شد برنامه واشنگتن برای به دست گرفتن بازار تسلیحاتی آلمان در خاک اروپا ادامه دار خواهد بود؛ در اواسط جنگ میان روسیه و اوکراین، پنتاگون موافقت دولت لهستان را برای ارسال ناوگان ذخیره تانک T-۷۲ خود برای ارتش اوکراین به دست آورد؛ در مقابل امریکا متعهد شد ۱۱۶ دستگاه تانک ذخیره M۱A۱FEP خود را به ارزش ۳.۷۵ میلیارد دلار به لهستان اهدا کند.
این ماجرا از همان زمان موجبات نگرانی شدید آلمان را به همراه داشت و دلیلی اصلی ترس آنها از موافقت با ارسال تانک های لئوپارد برای اوکراین همین موضوع است.
کشورهای اروپایی که کاربر تانک لئوپارد۲ هستند مجموعا ۲ هزار دستگاه از این تانک را در اختیار دارند؛ آلمان معتقد است با توجه به ذخایر بزرگ تانک های ذخیره آبرامز در خاک امریکا، ابتدا باید این کشور از ناوگان ذخیره خود برای ارتش اوکراین ارسال کند، سپس این کشور و سایر دارندگان تانک لئوپارد اقدام به ارسال بخشی از ناوگان خود به اوکراین خواهند کرد.
اما واشنگتن ضمن مخالفت با این موضوع تلاش می کند کشورهای دیگر اروپایی را به ادامه فشار بر اوکراین ترغیب کنند؛ برخی کشورها نظیر لهستان حتی تهدید کردند بدون کسب مجوز آلمان نیز اقدام به ارسال تانک لئوپارد۲ خود به کییف خواهند کرد.
مقامات برلین اما همچنان اعلام می کنند که هیچ مشکلی با ارسال تانک برای ارتش اوکراین ندارند اما به شرطی که امریکا به دنبال فروش تانک های آبرامز خود به کشورهای مشتری آلمان پس از ارسال تانک های لئوپارد به خاک اوکراین نباشد.