کد خبر 581222
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۵

مدیرکل مشاوره و امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز ایران نسبت به جمعیت خود بالاترین نرخ مهندسان دنیا را به خود اختصاص داده است.

به گزارش مشرق، مسعود شکوهی ظهر امروز در گردهمایی و دوره آموزشی، شناسایی و هدایت استعدادهای دانش‎آموزان دوره اول متوسطه در اردوگاه شهید بهشتی اصفهان اظهار کرد: وجود ایرادات در مسیر اجرای آیین‌نامه‌های جدید کاملا طبیعی است اما امیدوار هستیم که با به‌کارگیری از تدابیر و تجربیات مدیران و همکاران بتوانیم هدایت تحصیلی را با موفقیت اجرا کنیم.

وی افزود: آمار همکاران در استان نشان می‎دهد که بالغ بر یک‌صد مشاور فعالیت دارند که 350 نفر از آن‌ها دارای مدرک فوق لیسانس و دکترا هستند و بدون شک آن‌ها می‎توانند مشکلات موجود در اجرای این آیین‎نامه را برطرف کنند.

مدیرکل مشاوره و امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: یکی از مهم‌ترین دوران تحصیل دانش‎آموز برای انتخاب شغل در پایه نهم رغم می‎خورد؛ با اجرای هدایت تحصیلی می‎توانیم مسیر را به آن‌ها نشان دهیم.

وی ادامه داد: از آنجایی که حساسیت کار بسیار بالا است، همه ما در قبال اجرای درست هدایت تحصیلی مسئولیت داریم بنابراین باید ضمن شناسایی استعداد و توانایی‎های دانش‎آموزان، انتخاب درست را نیز به آن‌ها نشان دهیم.

شکوهی عنوان کرد: اگر امروز براساس آمارهای رسمی مشاهده می‎کنیم که در مراکز کاریابی میزان تطابق شغل با مدرک تحصیلی فارغ‎التحصیلان کمتر از دو درصد است نشانگر آن است که هدایت تحصیلی را به هر دلیلی خوب انجام نداده‎ایم و همه دست به دست هم داده‎اند تا منابع مالی و انسانی ما به هدر بروند.

وی تصریح کرد: اینکه دانش‎آموزان بعد از 12 سال تحصیل، در شغلی کار می کنند که تناسبی با رشته تحصیلی‎شان ندارد به معنای هدررفت منابع و هزینه‌ها است و لذا درخواست من از همه همکاران در مجموعه آموزش و پرورش این است که هدایت تحصیلی را تنها جزو وظایف بقیه بخش‎ها نبینند و همه باید با هم همکاری کنند تا موفقیت حاصل شود.

مدیرکل مشاوره و امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: هدایت تحصیلی، فصل نو را در آموزش و پرورش نوید می‎دهد و ما مدعی نیستیم که آیین‌نامه فعلی جامع و کامل است اما در شرایط فعلی و فرصت کوتاه شاید بهترین آیین‌نامه‌ای بود که به تصویب رسید چرا که در آن از دیدگاه‎های صاحبنظران کشور استفاده شد.

وی خطاب به مشاوران مدارس گفت: درخواست من از مشاوران در دوره متوسطه اول این است که بحث هدایت تحصیلی را به صورت جدی‎تری نگاه کنند.

شکوهی با اشاره به هدف مهم در دوره متوسطه اول از اجرای هدایت تحصیلی گفت: کسب شایستگی‌های لازم برای داشتن زندگی مطلوب مهم‌ترین هدف است تا بلکه بتوانیم شهروندانی متناسب در تراز جمهوری اسلامی تربیت کنیم و دانش‎آموزان باید آمادگی لازم را در این مقطع برای انتخاب داشته باشند.

وی با اشاره به سه سند مرتبط با هدایت تحصیلی افزود: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، برنامه درسی ملی و ترسیم سند چشم انداز 20 ساله از جمله این مستندات هستند که باید مدنظر قرار گیرند.

مدیرکل مشاوره و امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: امروز ایران نسبت به جمعیت خود بالاترین نرخ تعداد مهندسان دنیا را به خود اختصاص داده است و حال این سوال مطرح است که جامعه ما چقدر نیازمند مهندس و دکتر است؟ به همین جهت توزیع مناسب و درست رشته‎های تحصیلی براساس توانایی دانش‎آموزان از اهمیت بسزایی برخوردار هستند.
منبع: فارس