کد خبر 611308
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۵

بررسی فوری موضوع هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه دهم در دستور کار سازمان بازرسی کل کشور قرار گرفت.

به گزارش مشرق، اين موضوع يك روز پس از آن اعلام شد كه معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش اعلام كرد 10مرداد آخرين فرصت هدايت تحصيلي است و پرونده اين ماجرا 15مرداد بسته مي‌شود. روش هدايت تحصيلي دانش‌آموزان پايه نهم براي ادامه تحصيل در پايه دهم اعتراض دانش‌آموزان، خانواده‌هاي آنان، كارشناسان و نمايندگان مجلس را به‌دنبال داشت. پس از بررسي موضوع در نشست مشترك برخي نمايندگان عضو كميسيون آموزش مجلس با مسئولان ارشد وزارت آموزش و پرورش و ادامه اعتراض‌ها، رئيس سازمان بازرسي كل كشور، معاون خود را مأمور پيگيري فوري اين موضوع كرد.
 
به گزارش روابط عمومي سازمان بازرسي كل كشور، ناصر سراج در حكمي به معاون نظارت و بازرسي امور فرهنگي و اجتماعي سازمان بازرسي كل كشور ماموريت داد تا به قيد فوريت موضوع هدايت تحصيلي در آموزش و پرورش را بررسي كرده و نتيجه را گزارش دهد.
 
تصميم‌گيري كميته هدايت تحصيلي
 
پس از اعتراض‌هاي گسترده به روش هدايت تحصيلي، كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نيز به ماجرا ورود كرد.نشست مشتركي بين وزير و معاونان وزارت آموزش و پرورش با اعضاي كميسيون آموزش مجلس برگزار شد. به گفته سخنگوي كميسيون آموزش مجلس در اين نشست مقرر شد اجبار در موضوع هدايت تحصيلي دانش‌آموزان برداشته شود، زيرا اجبار آثار منفي دارد كه به مرور نمايان مي‌شود. حمايت ميرزاده به همشهري توضيح داد كه «كميته هدايت تحصيلي در هر منطقه آموزش و پرورش تشكيل شود و دانش‌آموزاني كه اعتراضي به هدايت تحصيلي خود دارند موضوع را به آن كميته منتقل كنند تا در اين‌باره تصميم‌گيري شود.
 
البته خواست دانش‌آموزان تا حد امكانات منطقه اجابت خواهدشد.» نماينده مردم گرمي در پاسخ به اينكه نظر شما درخصوص ورود سازمان بازرسي كل كشور به موضوع هدايت تحصيلي چيست؟ گفت:« معتقدم اين كار اشكالي ندارد، طبيعي است كه سازمان بازرسي براساس وظيفه ذاتي و شكايت‌هاي مردمي به اين موضوع ورود كرده‌است. »
 
پرونده بسته شده
 
با توجه به ابعاد مختلف موضوع هدايت تحصيلي به‌نظر مي‌رسد اين ماجرا به سادگي و آنطور كه معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش اعلام كرده تا 15مرداد بسته نشود. حميدرضا كفاش مدعي شده كار هدايت تحصيلي بيش از 80درصد دانش‌آموزان در استان‌ها به سرانجام رسيده و تنها هدايت تحصيلي20درصد دانش‌آموزان باقي مانده‌ و 10مرداد آخرين فرصت هدايت تحصيلي است.
 
پس از اظهارات روز گذشته معاون پرورشي وزارت آموزش و پرورش مبني بر تعيين10مرداد به‌عنوان آخرين فرصت هدايت تحصيلي، برخي دانش‌آموزان و والدين آنها به آن واكنش نشان داده و خواستار رسيدگي مراجع نظارتي به اين موضوع شدند. براي نمونه حسين محمودي، پدر يكي از دانش‌آموزان به همشهري گفت:«متأسفانه مسئولان آموزش و پرورش در اين‌باره عملكرد بدي داشتند، مدير مدرسه توجيه نيست، مدرسه فرزند من اصلا مشاور ندارد، چرا اعلام مي‌كنند مشاور مدرسه تصميم گرفته كه بچه من در رشته كاردانش ادامه تحصيل بدهد. براساس كدام عوامل اين تصميم گرفته شده، آيا نبايد والدين مطلع باشند؟» حالا اينكه پرونده هدايت تحصيلي تا 15مرداد بسته مي‌شود يا خير، بستگي به نتيجه گزارش سازمان بازرسي كل كشور در اين‌باره دارد.
 
هدايت تحصيلي،بدون اجبار!
 
درحالي‌كه بسياري از دانش‌آموزان و ‌والدين آنها از اجبار در هدايت تحصيلي انتقاد دارند و برخي نمايندگان مجلس و كارشناسان نيز از لزوم حذف اجبار در هدايت تحصيلي دانش‌آموزان سخن مي‌گويند، مديركل امور تربيتي و مشاوره وزارت آموزش و پرورش همچنان بر نظر پيشين خود پافشاري مي‌كند و در آخرين اظهارنظر خود به خبرگزاري فارس گفته است: «هيچ دانش‌آموزي اجباري براي هدايت تحصيلي نداشته است.» مسعود شكوهي ريشه مشكلات را اينگونه معرفي كرده‌است: «اكثر اوليا دوست دارند فرزندانشان در رشته‌هاي پزشكي يا مهندسي تحصيل كنند.»
 
منبع: همشهری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس