گروه سیاست مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
******
وزیر ارشاد باید پاسخگوی حمایت روزنامه ایران از خواننده فاسد باشد
وزیر ارشاد گفت: عکس روزنامه کیهان را دیدهام اما اینکه این روزنامه با انتشار این عکس تخلفی کرده باشد باید در هیئت نظارت بر مطبوعات مطرح شود.
به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاریها، علی جنتی در حاشیه نشستی خبری که برای امضای تفاهمنامه سیاسی میان وزارت ارشاد و دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده بود، در پاسخ به این پرسش که آیا روزنامه کیهان با انتشار تصاویر گوگوش، گلشیفته فراهانی و... در صفحه اول خود جرمی مرتکب شده است؟ توضیح داد: من هم این عکس را دیدم اما اینکه آیا انتشار این عکس تخلف است یا نه، باید در هیئت نظارت بر مطبوعات مطرح شود تا اگر تخلفی صورت گرفته با روزنامه برخورد شود و درغیر این صورت به کارشان ادامه بدهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مورد اضافه کرد: در بسیاری موارد دیده شده که نشریهای مخالفت صریح با دولت دارد اما از آنجا که این مخالفت به معنای افترا، اتهامات ناروا، سیاهنمایی و... نبوده، تخلف به حساب نیامده است؛ در حالی که اگر شامل این موارد بشود تخلف است و باید با آن نشریه برخورد شود.
یادآور میشود در پی معرکهگیری روزنامه رسمی دولت (روزنامه ایران تحت نظر وزارت ارشاد است) برای شجریان و ربنای وی و همچنین حاشیهسازیهای مشابه محافل و مقامات دولتی- نظیر ملاقات حسین فریدون و صفدر حسینی با تاجزاده از متهمان فتنه 88- کیهان به افشاگری درباره ماهیت پشت پرده این ماجرا پرداخت که با عنوان «فراموشی وعدهها در پیچ و خم حاشیهها» منتشر شد. در این گزارش با اعتراض به حاشیهسازیهای محافل دولتی تصریح شده که طراحی این قبیل حاشیهها، برای فرار از پاسخگویی درباره وعدههای اقتصادی داده شده است.
همچنین کیهان برای روشنگری درباره هویت واقعی شجریان که جماعت مذبذب مدعی حسرت برای آواز ربنای وی هستند، بخشی از تصاویر وی با گردانندگان شبکههای مفسد ماهوارهای را منتشر کرد تا راه عوامفریبی بسته شود. اقدام روشنگرانه کیهان در باز کردن مشت جریانهای نفاق داخلی و خارجی البته برای این طیف گران آمد و برای عوض کردن صورت مسئله غصهدار این شدهاند که چرا کیهان آن عکسهای مستند را منتشر کرده است.
در چنین شرایطی وزیر ارشاد به جای اینکه روزنامه دولت را توبیخ کند که چرا یک آوازهخوان فاسد و آلوده به ضد انقلاب- کسی که میگوید اینها 1400 سال است با هنر مشکل دارند!- را ترویج میکنند، از احتمال برخورد با کیهان سخن گفته است. در حقیقت به اعتبار مسئولیت آقای علی جنتی نسبت به روزنامه ایران، این او و مدیریت روزنامه ایران هستند که باید توضیح دهند که چرا آوازهخوان مرتبط با شبکههای ماهوارهای مفسد و کسی را که به پخش آوازهای ایران با تصویرامام خمینی اعتراض میکند، ترویج کردهاند. البته همان گونه که در گزارش کیهان آمده امثال شجریان و تاجزاده و... برای برخی دولتمردان حالت نردبان زیرپا را دارند که صرفاً به درد حاشیهسازی و مسئولیتگریزی میخورند.
این نکته نیز شایان ذکر است که رهبر معظم انقلاب برای چندمین بار از ولنگاری فرهنگی درحوزه برخی مدیریتها انتقاد کردند چرا که برخی متولیان در فرهنگ همچنان مسیر میدانداری به جریانهای ضد فرهنگی را طی میکنند.
پیش از این یکی از نشریات اصلاحطلب با صراحت نوشت؛ روحانی با کارنامه اقتصادی مردود، قطعاً بازنده انتخابات 96 است مگر اینکه حامیان او موفق به ایجاد دو قطبیهای فرهنگی و اجتماعی شوند.
وقتی معاون پارلمانی دولت انقلابی میشود!
معاون پارلمانی به منتقدان دولت (به خاطر انقلابی رفتار نکردن) میگویداگر ادعای انقلابیگری دارید، سفره شهادت باز است، چرا نمیروید سوریه؟
مجید انصاری در مصاحبه با روزنامه ایران میگوید: این یک آسیب کلی در انقلابهاست که اگر از انقلاب مراقبت نشود، مخالفان مدعی میشوند. به صدر اسلام نگاه کنید، میبینید که مخالفان پیامبر با یک چرخش، حتی توانستند به قدرت کامل دست پیدا کنند.
وی افزود: متأسفانه جریان تحجر در کشور بسیار سریع رنگ عوض کرد. جریانات فکری که اصلاً اصل مبارزه را جایز نمیدانستند و میگفتند امام(ره) دارد خون مردم را هدر میدهد و میگفتند کار بیهودهای است و محال است بر رژیم شاه پیروز شود، بعد از پیروزی هم میگفتند محال است بشود کشور را اداره کرد. این مخالفخوانیها در دورههای مختلف به شیوههای گوناگون ادامه یافت.
وی ادامه میدهد: حتی زمانی که جنگ آغاز شد، یک روز هم به جبهه نرفتند و به بهانه اینکه حوزه باید حفظ شده و نباید درس تعطیل شود، حتی طلبهها را از رفتن به جبهه باز میداشتند. برخی از این متحجران به سازمان تبلیغات خرده میگرفتند که چرا طلبهها را از درس باز میدارند و به جنگ میفرستند. به ماها که سربازان کوچک امام(ره) بودیم خرده میگرفتند که چرا درس و بحث را رها کردید و دارید به نظام کمک میکنید؟ آن هم در شرایطی که امام(ره) فرمودند قاضی کم داریم و عدهای بیایند کمک کنند.
انصاری ادامه میدهد: همینها امروز دو آتشه و بسیار انقلابیتر از یاران امام(ره) شدهاند؛ یا طرفدار ولایت فقیه و حکومت اسلامی. حالا آنان خود را مفسر ولایت فقیه، مفسر خط امام، میراث دار خط امام(ره) و میراثدار شهیدان میدانند. جالب اینجاست که خانواده شهدا یا جانبازان که در خط مقدم جبهه بودند، امروز از سوی برخی از اینان که حتی یک روز هم به جبهه نرفتند، مورد تهمت قرار میگیرند. کسانی که مبارزه آنان ولایت فقیه را تثبیت کرد، یا کسانی که زجر و مبارزه آنان باعث شد که امام(ره) تئوری ولایت فقیه را در کشور عملیاتی کنند، امروز متحجران این چهرهها و یاران امام(ره) را به ضدیت با ولایت فقیه متهم میکنند. یا انقلابیون را به پیشی گرفتن از ضدانقلاب و رزمندگان و بسیجیان واقعی را به ضدیت با جبهه و جنگ متهم میکنند.
انصاری میگوید: چند روز پیش با یکی از این آقایان در جایی بودیم، که بسیار با تندی آقای رئیس جمهوری را متهم میکرد که وی اصلاً انقلابی نیست. گفتم شما که خیلی انقلابی هستید، نمیدانیم زمان انقلاب و جنگ کجا بودید، ما که سراغ نداریم، اما حداقل حالا که به قول خودتان سفره شهادت در سوریه باز است و خدمات مستشاری هم هست، حالا چکار میکنید؟ اینکه نمیشود شما دائم منتظر بمانید تا پیکر شهیدی وارد شود و زیر جناره شهید، جلوتر از خانواده شهید، مدعی شهدا بشوید.
درباره سخنان آقای انصاری چند نکته قابل تأمل است:
1- آیا کسانی که به اعتبار پیوند با جریان مدعی اصلاحطلبی و سپس اعتدال صراحتاً گفتند خمینی به موزه تاریخ خواهد رفت، ختم انقلاب را باید گرفت و انقلاب تمام شده، مشکل توسعه در ایران این است که هنوز خدا نمرده، ولایت فقیه دیکتاتوری است، توپ تانک بسیجی دیگر اثر ندارد و...، با طیفهایی نظیر مجمع روحانیون و دولتهای اصلاحات و دولت فعلی شرکت سهامی راه انداختند، انقلابی هستند یا ضد انقلاب؟! انحراف به این وسعت قابل کتمان است؟ فتنهگرانی که اصل نظام را نشانه میدانستند و روی جمهوری اسلامی خط کشیدند و دوشادوش شما بودند، را به حساب کدام طیف باید گذاشت؟
2- این که «محال است بشود کشور را اداره کرد» امروز به کدام طیف سیاسی میخورد؟ کدام جریان است که علناً میگویند بدون دوستی و شراکت با آمریکا، امکان اداره کشور محال است؟
3- آقای انصاری خاک کدام جبهه را خورده که حالا پز جنگ و جبهه میدهد؟ آیا انقلابی خوب، کسی است که فقط باید جلوی توپ و گلوله و سر سفره شهادت فرستاد؟ انقلابی خوب از نگاه حضرات انقلابی، مرده و شهید است که نباید مطالبه آرمانهای انقلاب را بکند. اگر سفره شهادت برای انقلابیهاست، برخی مدیران دولتی سر کدام سفرهها هستند که حقوقهای چند ده میلیون تومانی میگیرند و بعد هم در کنار جنگ زرگری راه انداختن میان اسلام انقلابی و انقلاب اسلامی، تیشه به ریشه شعارهای انقلاب میزنند؟!
جریان مذبذب به اسم اعتدال در میان اصولگرایان شکاف میاندازد
طیف مذبذب بین اصولگرایان و اصلاحطلبان، تحتفشار اصلاحطلبان، درصدد است با ایجاد فراکسیونی موسوم به «اعتدال» در فراکسیون اکثریت مجلس شکاف بیاندازد.
این طیف دو سه نفره کسانی هستند که در انتخابات مجلس با اصلاحطلبان توافق کردند و در فهرست امید جای گرفتند. آنها بعد از انتخابات ساز جدایی زدند و از جمله با ریاست عارف بر مجلس مخالفت کردند؛ همین موضوع باعث شد تا نشریات اصلاحطلب و فعالان این طیف، انواع دشمنامها و ناسزاها را نثار کسانی چون کاظم جلالی و بهروز نعمتی کنند. در عین حال راهاندازی فراکسیون ولایت با حضور 180 نماینده طبیعتا عرصه را برای میدانداری طیف پاندولی(!) تنگ میکرد، ضمن اینکه برخی وکیلالدولهها نیز در صورت اکثریت شدن اصولگرایان، کار را برای اباحهگری و بیقانونی دشوار مییابند. بنابراین حاصل فشار اصلاحطلبان، تمایز طلبی طیفی که میخواهد میان دو جریان اصلی بازی کند و علاقه دولت به تشکیل فراکسیون وکیلالدولهها، موجب راه افتادن زمزمههایی درباره راهاندازی فراکسیون اعتدال شده است.
هیاهو و اهانت سنگین اصلاحطلبان تا اینجا باعث شد که کاظم جلالی - ولو به تعارف - بگوید نام عارف زیبنده ریاست مرکز پژوهشهای مجلس است. الیاس حضرتی نیز میگوید «لاریجانی به منظور دلجویی برای رقابت در ریاست مجلس، به منزل عارف رفت.» عارف در رقابت با لاریجانی بیش از 103 رای نیاورد و لاریجانی با 173 رأی و سپس 247 رای رئیس مجلس شد. در عین حال با وجود رای اصولگرایان به لاریجانی، برخی اعضای فراکسیون اکثریت (حدود 30 نفر) توافق را زیر پا نهاده و به جای رای به حاجیبابایی و دهقان (نامزدهای اعلام شده فراکسیون) به پزشکیان و مطهری رای دادند. و عجیب اینکه غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت با صراحت به خبر آنلاین گفت «در ابتدای مجلس نیاز داشتیم که برای ریاست مجلس به اجماع برسیم ولی بعد از آن دیگر نیازی به اجماع در فراکسیون ولایت نداریم و از این به بعد فراکسیون جدیدی پا میگیرد.»
او دیروز هم در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد گفته است: «شما خیلی تند رفتید! ای کاش منتظر امروز میماندید! در مجموع من فکر میکنم تغییرات در هيئت رئیسه دائم خوب بود در این چند روز تلاش بسیار زیادی شد تا آقای مطهری به نایب رئیسی برسد. البته خود مطهری هم برای رای آوردن تلاش کرد و فکر میکنم اتفاق خیلی خوبی افتاد. انتخاب دو نایب رئیس اصلاحطلب و اضافه شدن کسانی چون محمد وکیلی به جمع هیئت رئیسه اتفاق خجستهای بود.
وی میافزاید: نباید اینقدر تند میرفتید، ما پله به پله برنامه داشتیم. انصافا ضمن همه احترامی که به آقای عارف قائلیم و او را ذخیره انقلاب میدانیم، برنامه ما ریاست لاریجانی بود. چون در برخورد با تندروهای مجلس هیچکس بهتر از آقای لاریجانی نیست و تصور ما این بود که عارف در برخورد با تندروها دچار مشکل میشود.
این نماینده حامی دولت میگوید: جبههای که با نام امید وارد مجلس شد به ادبیات مجلس آشنا نبود. به محض اینکه عارف رای نیاورد به شوک رفت و در همین موقع پایداریها آمدند و گلهایشان را به ما زدند!
این متظاهر به اصولگرایی حرفهای جالبتری در مصاحبه با روزنامه اعتماد دارد: «ما با فراکسیون امید 80 درصد و شاید در جاهایی بیشتر اشتراک نظر داریم اما این اشتراک باعث ایجاد زمینه همکاری ما با هم نمیشود.»
و عجیب اینکه روزنامه اعتماد درباره همین طیف (منشعبین فراکسیون ولایت) مینویسد: «یک بار مرور صحنه صفکشی سیاسی مجلس دهم نشان از تلاش بیوقفه طیف نزدیک به علی لاریجانی برای حفظ او در راس پارلمان دارد. برای این کار آنها رو به ائتلافهای موقت آوردهاند. این طیف با قرار گرفتن کنار اصلاحطلبان در انتخابات بالا آمد، با همنشینی مخالفان دولت کرسی ریاست حفظ کرد و حالا میخواهد تابلوی سیاسی خود را نه به دست طیفهای دست راستی اصولگرایان خراب کند و نه زیر سایه تابلوی اصلاحطلبان ببرد.»
اعتماد در عین حال در یادداشتی به قلم الیاس حضرتی، از «نجابت لاریجانی» تمجید و ستایش کرد.
همزمان با جعفرزاده، مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود به عصر ایران گفته است: فراکسیون سوم با نام اعتدال هفته آینده اعلام موجودیت میکند. اعضای این فراکسیون افراد مستقلی هستند متشکل از اصولگرایان، اصلاحطلبان معتدل و مستقلها که هنوز شخصی به عنوان رئیس فراکسیون انتخاب نشده، چرا که هفته آینده انتخاب هیئت رئیسه داریم اما با توجه به عملکرد کاظم جلالی در فراکسیون رهروان مجلس نهم و شخصیت مستقل او به نظر میرسد مناسبترین گزینه برای ریاست این فراکسیون است.
به نظر میرسد فراکسیون اعتدال ماموریت یارگیری از نمایندههای منفردی دارد که حاضر نشدند جذب فراکسیون امید شوند و اکنون قرار است از طریق فراکسیون سوم، برای دولت سربازگیری شوند. «سربازگیری از رقیب» تعبیری بود که چند ماه پیش از زبان کرباسچی و درباره افرادی مانند علی لاریجانی عنوان شد. او در عین حال در آستانه انتخابات ریاست مجلس، نامزدی عارف و وزنکشی در مجلس را برای اصلاحطلبان خطرناک توصیف کرده بود.
دو روز پیش محمدرضا تابش نماینده اردکان به روزنامه آفتاب یزد گفته بود: بیتدبیری کنیم، فراکسیون ولایت منسجم میشود اما اگر عاقلانه رفتار کنیم، آنها منسجم نخواهند شد.
ابلاغیه حجت الاسلام روحانی درباره موسسه آیت ا... مکارم شیرازی
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر حجت الاسلام روحانی که به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به شورای عالی حوزه های علمیه صورت گرفته، اعلام شده است که حسب موافقت با پیشنهاد سال گذشته رئیس جامعة المصطفی العالمیه، به منظور ترویج و اشاعه فرهنگ و هنر اصیل اسلامی و کمک به رفع نیازهای پژوهشی و رسانه ای در زمینه قرآن و اهل بیت، موسسه ای جهانی به نام "ولایت" تاسیس و آیت ا... مکارم شیرازی به عنوان موسس آن معرفی می شود.
دستور دولت به 3 عضو کابینه درباره لیتوانی
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به طیب نیا، ظریف و امین زاده، مقرر شده با توجه به موافقت هیئت دولت، وزارت امور اقتصاد با هماهنگی معاونت حقوقی رئیس جمهور و وزارت خارجه برای انجام مذاکره، پیش امضا و امضای موقت موافقت نامه همکاری های اقتصادی بین دولت ایران و دولت جمهوری لیتوانی، ظرف سه سال از تاریخ ابلاغ این نامه اقدام و مراحل را تا تصویب نهایی پیگیری کنند.
افطاری دادن در شهرداری تهران ممنوع شد
* شهردار تهران با صدور بخشنامهای دادن افطاری در مجموعه شهرداری را ممنوع کرد. محمدباقر قالیباف در این بخشنامه به همه معاونتها و سازمانهای زیرمجموعه شهرداری تهران ابلاغ کرد که برپایی سفرههای افطاری توسط این مجموعهها با بودجه عمومی ممنوع است. در این بخشنامه تاکید شده، به همه مدیران و همکاران توصیه میشود در ماه ضیافت الهی در برپایی سفرههای ساده افطاری با کمک خیرین و مردم با محوریت مساجد و نهادهای مردم نهاد برای نیازمندان و محرومان تلاش کنند.
ایران در صدر کشورهای دارای بیشترین پول مصادرهشده در آمریکا
* در میان کشورهایی که واشنگتن با ادعاهای اثباتنشده، آنها را «حامیان دولتی تروریسم» خطاب میکند، بیشترین میزان وجوه نقد مصادره شده مربوط به ایران است. به گزارش انتخاب، چنانکه دیده میشود، ایران با 1984.5 میلیون دلار بیشترین رقم وجوه نقد مصادره شده را دارد و بعد از این کشور به ترتیب، کوبا، سودان و سوریه قرار دارند. هر یک از این کشورها، بنا به گزارش خزانهداری آمریکا داراییهایی به شکل املاک و مستغلات نیز دارند که مصادره شدهاند. در میان سازمانهایی که با ادعای واشنگتن به تروریسم متهم شدهاند نیز بیشترین میزان پول مصادرهشده مربوط به سپاه قدس با رقم 14109496 دلار است.
معاون فرهنگی فدراسیون فوتبال زندانی شد
* قرار بازداشت معاون فرهنگی فدراسیون فوتبال به بازداشت موقت تبدیل و سپس راهی زندان اوین شد. به گزارش انتخاب، مراحل بازپرسی از این شخص در شعبه ویژه جرائم ورزشی دادسرای فرهنگ و رسانه ادامه دارد و طبق شنیدهها اخبار جدیدی از این شخص در روزهای آینده منتشر خواهد شد.
پیام تعظیم سازمان ملل در برابر سعودیها؛ به جنایتهایتان ادامه دهید
* عقب نشینی دبیرکل سازمان ملل از قرار دادن ائتلاف سعودی در فهرست نقض کنندگان حقوق کودکان، موجب رسوائی بان کی مون شد. شبکه العالم در گزارشی پرسیده است «عربستان، گزارش بان کی مون را چند خرید؟» سازمان ملل در گزارش اولیه خود به دلیل کشته شدن 510 کودک یمنی و زخمی شدن 667 کودک دیگر در اثر بمبارانهای ائتلاف سعودی در یمن، این ائتلاف را به سرکردگی دولت عربستان در فهرست نقض کنندگان حقوق کودکان قرار داده بود. صاحبنظران سیاسی معتقدند عبدالله معلمی، سفیر عربستان در سازمان ملل، با رایزنیها و پرداخت رشوه کلان دبیرکل سازمان ملل را به خارج ساختن نام ائتلاف عربستان از فهرست ناقضان حقوق کودکان حذف کرده است.
تشكر ۲۵۵ نماينده از رهبرانقلاب
۲۵۵ نماينده مجلس دهم در نامهاي به مقام معظم رهبری از رهنمودهاي اخير ايشان تشكر كردند. در بخشي از اين نامه آمده است: « ان شاءا... مجلس دهم با عزم و روحيه انقلابي و با اولويت دادن به قانون برنامه ششم توسعه و توجه عملياتي به موضوع اقتصاد مقاومتي به عنوان مهمترين مطالبات نظام، اهتمام لازم را خواهد داشت. از ديگر اولويتهاي جدي نمايندگان، روانسازي قوانين مرتبط با اشتغال پايدار براي جوانان ايران اسلامي خواهد بود. رويكرد ويژه به مطالب فرهنگي معظم له به عنوان اصليترين زيرساخت موضوعات اجتماعي و اقتصادي، موجب ميشود نمايندگان دوره دهم مجلس شوراي اسلامي با دقت و صيانت بيشتر مسائل فرهنگي كشور را پيگيري كنند. همچنين مواضع قاطع، مستحكم و ايستادگي در برابر زورگوييهاي استكبار جهاني به سردمداري آمريكا را خواهند داشت. در خاتمه ضمن سپاس و تشكر از اينكه سالانه ما را به حضور ميپذيريد اعلام ميداريم كه بر اساس اعتقاد قلبي به نظام ولايي و مبتني بر قانون اساسي، مسئوليتهاي مجلس شوراي اسلامي را از شؤون ولايت دانسته و خود را تابع نايب امام زمان (عج) ميدانيم. »
حمايت مجلسدهم از برجام
نماينده مردم بوئين زهرا و آوج در مجلس گفت كه نمايندگان مجلس دهم از مساله برجام حمايت ميكنند. روحا... بابايي اظهار كرد: با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري در ديدار با نمايندگان ملت پيرامون مجلس انقلابي من به عنوان فرزند انقلاب اعلام ميكنم كه با توجه به حمايت مجلس از مساله برجام ما نمايندگان مجلس دهم نيز از اين مساله حمايت ميكنيم و اعلام ميكنيم گزافه گويي آمريكا پيرامون موشكهاي اس ۳۰۰ ربطي به مساله برجام نداشته و خارج از اين موضوع است؛ چرا كه تنها جنبه دفاعي داشته و ما در اين امر مطيع فرماندهي كل قوا هستيم. وي افزود: از دولت انتظار داريم با توجه به صنعتي بودن استان قزوين و شهرستانهاي بوئين زهرا و آوج و وجود ۴۰۰ كارخانه و شركت در اين منطقه از كارخانجات و شركتهاي نيمه تعطيل حمايت كند تا بتوانيم باعث اشتغال جوانان در اين شهرستانهاي محروم شويم.
نامزد اصولگرایان احمدینژاد نیست
عضو شورای شهر تهران در مورد تقابل احمدینژاد و روحانی در انتخابات ۹۶ گفت: «قطعاً کاندیدای اصولگرایان و جبهه پایداری احمدینژاد نخواهد بود؛ بلکه آنها با احمدینژاد بازی میکنند که صحنه را گرم کنند.» غلامرضا انصاری افزود: « معمولاً دولتها در کشور ما دو دورهای هستند، شرایط کشور نیز بهگونهای است که شخص روحانی باید دولت بعدی را در اختیار داشته باشد.» وی در مورد ضرورت مقابله با صفات احمدینژاد نیز اظهارکرد: «احمدینژاد یکمهره سوخته است و مطمئناً با توجه به صدمات دو دوره ریاست جمهوری وی بهنظام و مجموعه کشور، بیحرمتیهای وی نسبت به رهبری، یازده روز خانهنشینی و سایر رفتارها وی، مطمئناً هیچ انگیزهای برای ورود احمدینژاد بهصورت تشکیلاتی وجود ندارد و میتوان گفت که بهجز همان جریان فکری خود وی و دلواپسان، هیچکس دنبال این قضیه نیست.».
توسعه پايدار از اهميت ويژهاي برخوردار است
ساكس، مشاور ويژه دبيركل سازمان ملل متحد در توسعه پايدار، با معاون وزارت امور خارجه ديدار كرد. سيد عباس عراقچي نيز در اين ملاقات اظهار داشت: موضوعات زيست محيطي و توسعه پايدار از اهميت ويژهاي در جمهوري اسلامي ايران برخوردار است و سياستهاي كلي نظام و برنامههاي ملي بر حفظ محيط زيست و توسعه پايدار در بخشهاي مختلف كشور تاكيد دارد. معاون حقوقي و بينالمللي وزارت امور خارجه گفت كشورهاي توسعه يافته بايستي ابزارهاي اجرايي لازم براي تحقق اهداف توسعه پايدار در زمينههاي تامين منابع مالي، انتقال فناوري و ظرفيتسازي را فراهم كنند تا پيگيري اقدامات و فعاليتهاي مرتبط با تحقق اهداف توسعه پايدار تسهيل گرديده و هيچگونه محدوديتي براي تامين منابع مالي آن، ايجاد نگردد.
دستور ويژه وزير دادگستري
وزير دادگستري از تشديد نظارت بر بازار در ماه مبارك رمضان خبر داد. مصطفي پورمحمدي اظهار داشت: تشديد فعاليت و نظارت گشتهاي تعزيرات و تسريع در رسيدگي به پروندههاي مرتبط با جرايم تعزيرات از مهمترين برنامههاي وزارت دادگستري در ماه رمضان است. وی تاكيد كرد: با توجه به اينكه مهمترين اولويت وزارت دادگستري توجه به حقوق مردم و به ويژه روزهداران در ماه رمضان است، گشتهاي تعزيرات در اين ماه نظارت جدي بر سلامت مواد غذايي و كنترل قيمتها خواهند داشت.
اعطاي وام ۲/۵ ميليارد دلاري
معاون وزير دارايي روسيه از اعلام آمادگي اين كشور براي اعطاي وام ۲/۵ ميليارد دلاري به ايران جهت پروژههاي زير ساختي خبر داد. به گفته سرگئي استورچاك معاون وزير دارايي روسيه، تخصيص اين مبلغ در صورت عقد قردادهايي بين شركتهاي ايراني و روس خواهد بود. وی همچنين ريسك ناشي از اين سرمايهگذاري را در مرحله اوليه توسعه غير قابل محاسبه خواند و گفت: براي مثال در حوزه توسعه حمل و نقل ريلي به دليل اينكه منطقه كوهستاني است ممكن است هزينه در ميانه راه بالا رفته يا كاهش يابد. معاون وزير داراريي روسيه افزود: در حال حاضر وزارت دارايي در انتظار موافقت كرملين براي اعطاي اين وام طي دو هفته آينده است.
سومين مذاكره جانكري و لاوروف در ۵ روز
وزيران خارجه روسيه و آمريكا در سومين رايزني تلفني پنج روز گذشته، به مذاكرات قبلي خود درباره اوضاع سوريه به ويژه روند هماهنگيهاي دو كشور در مبارزه با تروريستها ادامه دادند. سرگئي لاوروف و جان كري وزير خارجه اين كشور و آمريكا ديروز رويكردهاي مبارزه با گروههاي داعش، جبهه النصره و برخي سازمانهاي تروريستي ديگر در سوريه را بررسي كردند. موضوع اصلي مورد اختلاف روسيه و آمريكا در بحران سوريه، جداسازي گروههاي مسلح مورد حمايت واشنگتن موسوم به معارضان از گروههاي تروريستي به ويژه جبهه النصره ثبت شده در فهرست شوراي امنيت سازمان ملل است.
سخنگوی اتحادیه اروپا هم نامه جعلی را تکذیب کرد
یک سخنگوی اتحادیه اروپا ارسال نامه مشترک به ظریف از سوی موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزرای خارجه گروه 1+5 درباره «مشکلات مالی» ایران در برجام را تکذیب کرده است. به گزارش ایسنا، «کاترین ری» از سخنگویان اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت که « هیچ نامه مشترکی از سوی این اتحادیه و وزرای خارجه گروه ۱+۵ برای آقای ظریف ارسال نشده است.» برخی رسانهها ادعا کرده بودند موگرینی در نامهاش به ظریف نوشته است که « طرف 1+5 به همه تعهداتش طبق برجام عمل کرده و مشکلات باقی مانده در حوزه مالی و بانکی جزو تعهدات آنها در برجام نبوده است.»
اقدام ضد ایرانی امریکا علیه سپاه قدس
وزارت خزانهداری امریکا نام سپاه قدس را به گزارش سالانه خود موسوم به «داراییهای تروریستی» که بامداد سهشنبه منتشر شد، اضافه کرد. به گزارش فارس، در این گزارش سالانه که با ادعاهای اثبات نشده ماهیت و میزان داراییهای بلوکه شده مربوط به سازمانها و دولتهایی که واشنگتن آنها را به حمایت از تروریسم متهم کرده ، نشان میدهد؛ ایران با 5/1984 میلیون دلار بیشترین رقم وجوه نقد مصادره شده را دارد و بعد از آن به ترتیب، کوبا، سودان و سوریه قرار دارند. در میان سازمانهایی که تروریستی هستند یا با ادعای واشنگتن به تروریسم متهم شدهاند نیز بیشترین میزان پول مصادره شده مربوط به سپاه قدس با رقم 14 میلیون و109هزارو496 دلار است.
تیراندازی در آبادان و انفجار در سیستان و بلوچستان
روز گذشته دو حادثه متفاوت در دو نقطه کشور رخ داد. حادثه نخست، تیراندازی به یک منزل مسکونی در آبادان بود که اوایل بامداد توسط فرد یا افرادی مسلح در یکی از محله های این شهر رخ داد و باعث زخمی شدن دو نفر شد اما هنوز دلیل و انگیزه این حادثه مشخص نیست و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.به گزارش ایرنا، حادثه دوم نیز در شهرستان « سیب و سوران» در جنوب استان سیستان و بلوچستان رخ داد؛ جایی که یک شیء انفجاری صوتی دست ساز به داخل پاسگاه سوران پرتاب شد.
به گفته عبدالصمد عیسی زاده فرماندار سوران، «یک فرد ناشناس یک بطری دست ساز حاوی مواد منفجره را از پشت دیوار به داخل کلانتری پرتاب کرد اما این حادثه هیچ تلفات یا خساراتی برجای نگذاشته است.»به گفته وی، شناسایی عامل این حادثه در دست پیگیری است.
نامزدی یک ایرانی برای ریاست جمهوری آلمان
به دنبال عدم تمایل رئیس جمهوری کنونی آلمان به حضور دوباره در انتخابات، احتمال کاندیداتوری یک ایرانی در این سمت قوت گرفته است. به گزارش «ایرنا» به نقل از روزنامه آلمانی دی ولت، در میان کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری آلمان نام یک ایرانی خودنمایی میکند.
«نوید کرمانی» نویسنده و اسلام شناس متولد شده در آلمان از پدر و مادری ایرانی است. وی از شهرت خوبی در جامعه آلمان برخوردار بوده و کتاب های او مخاطب خاص خود را دارد. در یک نظرسنجی از سوی دی ولت ،«نوید کرمانی» با ۱۶ درصد آرا در جایگاه سوم قرار گرفته است.