بی دستاوردی برجام کار را به جایی رسانده است که اصلاح‌طلبان و رسانه‌های بزک کننده این توافق، پیروزی اخلاقی را مهمترین نتیجه مذاکرات هسته‌ای می‌نامند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** ما در برجام کاپ اخلاق گرفتیم، آیا این کافی نیست؟!

«علیرضا علوی تبار» در یادداشتی در روزنامه شرق نوشت:

«از نظر دستاورد، برجام چهره متفاوتی از ایران را به جهان نشان داد. پس از برجام ما کشوری هستیم که به تعهدات خود پایبند است، رفتارهای پیش‌بینی‌پذیر دارد و می‌توان با آن گفت‌وگو کرد و به توافق پایدار رسید...با خروج آمریکا از برجام ما در موضع حقانیت حقوقی و اخلاقی قرار داریم. اگر خوب بازی کنیم، از این موضع حقانیت می‌توانیم بهره‌های بسیاری برای منافع ملی بگیریم».

چندی پیش آقای روحانی گفته بود که «برجام پیروزی اخلاقی ما بود».

بی دستاوردی برجام کار را به جایی رسانده است که اصلاح‌طلبان و رسانه‌های بزک کننده این توافق، پیروزی اخلاقی را مهمترین نتیجه مذاکرات هسته‌ای می‌نامند.

صنعت هسته‌ای ایران تعطیل شد و دولت تاکید کرد که به ازای آن تمامی تحریم‌های ضد ایرانی به یکباره لغو خواهد شد و نه تعلیق! اما تحریم‌ها نه تنها لغو نشد بلکه با تحریم‌های جدید و به خصوص با قانون بی سابقه سیاهچاله تحریم (کاتسا 2017) دامنه آن بسیار گسترده‌تر شد.

از فتح الفتوح برجام! کاپ اخلاقش به ما رسید. با اینحال اصلاح‌طلبان مدعی هستند که باید این مسیر خسارت بار را در دیگر حوزه‌ها از جمله حوزه موشکی نیز ادامه بدهیم.

برجام امضا و اجرا شد اما در پسابرجام نه چرخ کارخانه‌ها چرخید و نه چرخ سانتریفیوژها!

اروپایی‌ها صراحتاً اعلام کرده‌اند که درخصوص اجرای تعهدات خود به ایران هیچ تضمینی نمی‌دهند و با تحریم‌های آمریکایی مقابله نمی‌کنند و همچنین با آمریکا درخصوص مقابله با توان موشکی و قدرت منطقه‌ای ایرآن‌هم عقیده هستند؛ اما با اینحال دولت همچنان در پی اجرای برجام به هر قیمت است!

** خط اصلاحات همان خط امام و خط اسلام ناب است!

«مجید انصاری» عضو مجمع روحانیون مبارز در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت:

«خط امام، خط اسلام ناب و اسلام مترقی پیشرو است. خط امام خط خدمت به مردم است. خط امام خط اداره کشور برپایه عقل و خرد جمعی است. خط امام خط تکیه بر مردم است.»

انصاری در ادامه در پاسخ به این سؤال که «با این توصیفات آیا جریان اصلاحات می‌تواند همان جریان خط امام باشد؟» گفت:

«بله به نظر من اصلاحات با توجه به شرایطی که گفتم می‌تواند همان جریان خط امام باشد اما گاهی در دوسر طیف فاصله‌هایی با کانون این تفکر به چشم می‌خورد که تبعاتی را به همراه دارد. این اختلاف در جبهه اصولگرایی نیز وجود دارد».

ادعای هماهنگی خط اصلاحات و خط امام و اسلام ناب در حالی است که در حال حاضر، اصرار بر ایجاد دوقطبی در مقابل ولایت فقیه و حکومت دینی و مخالفت با نقش سیاسی و اجتماعی اسلام و پیچیدن نسخه سازش و گرایش به آمریکا به اجزای تفکیک ناپذیر خط اصلاح‌طلبی تبدیل‌شده است.

از سوی دیگر زیر سؤال بردن برخی از احکام اسلام از جمله حجاب و جانبداری از حرمت شکنی مقدسات و دفاع از تمام قد از نفوذی‌های دستگیر شده (جاسوس‌ها) از دیگر اقدامات اصلاح‌طلبان است.

اصلاح‌طلبان در انتخابات سال 88 پروژه دروغین «تقلب» را ماه‌ها قبل از انتخابات طراحی و اجرا کردند و با تدارک آشوب خیابانی، کشور را 8 ماه دچار التهاب کردند؛ اما پس از 8 ماه معلوم شد خط نفوذ موضوعاتی فراتر از انتخابات را مدنظر دارد و برای حذف جمهوری اسلامی و ولایت‌فقیه (چنان که در شعارها نوشتند و گفتند) برنامه دارند.

به نظر شما، سردادن شعار «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است» و روزه‌خواری روز قدس و نمازجمعه مختلط با کفش و حرمت‌شکنی روز عاشورا و اینکه نتانیاهو جماعتی را «بزرگ‌ترین سرمایه اسرائیل در ایران» بنامد و همصدایی با بهایی‌ها، منافقین، سلطنت‌طلب‌ها، مارکسیست‌ها، تجزیه‌طلب‌ها، نهضت‌آزادی‌ها، ملی‌گراها و تروریست‌های نشان‌دار نظیر کومه‌له و حتی عبدالمالک ریگی، از نشانه‌های حرکت در مسیر اسلام ناب و خط امام است؟!

** مجلس در رأس امور است، اما نه همیشه!

روزنامه ایران در مطلبی با عنوان «تداوم مانع‌تراشی‌های مخالفان علیه دولت» نوشت:

«گویا فصل فشارهای دیپلماتیک بر دولت دوباره در بهارستان آغاز شده. این بار مخالفان دو بهانه دارند؛ اولی ادامه اجرای برجام با اروپایی‌ها و دومی بررسی لوایح مربوط به FATF. مخالفان دولت در مجلس تا اینجا نشان داده‌اند که نمی‌خواهند زیر بار هیچ کدام از این موضوعات بروند...با این توصیف به نظر می‌رسد که مخالفان دولت با افزایش فشار از جانب موضوعات دوگانه برجام و FATF قصد دارند تا از این دو موضوع به مثابه دو اهرم فشاری استفاده کنند که از دو طرف به دولت فشار آورده و در منگنه آن توان تحرک از دستگاه اجرایی کشور را بگیرند».

شأن نظارتی مصرح در قانون اساسی برای مجلس به این نهاد مهم اجازه تحقیق و تفحص در همه امور کشور را می‌دهد. بر همین اساس امام خمینی (ره) مجلس را در رأس امور معرفی کردند. رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر این موضوع تاکید کرده‌اند؛ اما ظاهراً روزنامه‌های حامی دولت نظر دیگری دارند.

در اصل ۷۷ قانون اساسی آمده است: «عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، قراردادها و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد».

نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس و همچنین برخی از مقامات ارشد دولت تاکنون بارها در اظهارنظری تأمل برانگیز اعلام کرده‌اند که نمایندگان نباید با طرح سؤال وقت دولت و وزرا را بگیرند!

** تخریب دولت، تخریب نظام است

«غلامرضا حیدری» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:

«تخریب دولت، تخریب نظام است... رقبای انتخاباتی روحانی هنوز هم درصدد تخریب برجام هستند و این در حالی است که این توافق به‌طور مستقیم زیر نظر مقام رهبری بوده و ایشان حتی از جزئیات روند این معاهده و اعمال مذاکره‌کنندگان در طول مذاکره باخبر بوده است. درواقع مقابله با برجام به معنای مقابله با رهبری است؛ آن‌هم از سوی کسانی که مدعای در خط رهبری بودن هستند و خود را حامی بی‌چون‌وچرای رهبری می‌دانند».

بستن دهان منتقدان دولت به یک‌رویه ثابت در روزنامه‌های اصلاح‌طلب تبدیل‌شده است. این جماعت هرگونه نقد را با برچسب تخریب، سرکوب می‌کنند و در پی آن هستند تا به‌دروغ و با بی مسئولیتی، تمامی اقدامات دولت از جمله برجام را به گردن دیگران انداخته و هرگونه نقد را در نطفه خفه کنند.

جالب است که شعار «دانستن حق مردم است» از سوی این طیف، گوش فلک را کر کرده است.

برچسب‌ها