به گزارش مشرق، برنامه تلویزیونی «چهل ۵۷» شامگاه پنجشنبه ۱۸ مهرماه با محوریت استان اردبیل و با حضور علی نیکزاد وزیر اسبق راه و شهرسازی و استاندار اسبق اردبیل به روی آنتن شبکه «شما» رفت.
بیشتر بخوانید
در دو دهه اخیر قیمت مسکن در تهران ۷۵ برابر شد
در دولت یازدهم میزان تولید مسکن نصف شد +جدول
وی در این برنامه، به پیشینه تاریخی استان اردبیل و تشکیل آن پرداخت و درباره روند توسعهیافتگی این استان اظهار داشت: در حوزه گردشگری استان اردبیل کارهای بسیاری در زمینه احیا و مرمت آثار تاریخی انجام شده است. همچنین در حوزه راههای استان اردبیل اقدامات بسیاری انجام شده و اتوبان سرچم به زنجان از جمله این راههاست که فاصله تهران تا اردبیل را بسیار کمتر میکند.
نیکزاد همچنین به وضعیت صنایع استان اشاره کرد و گفت: کارخانه سیمان اردبیل و شهرکهای صنعتی ۱ و ۲ اردبیل از جمله صنایع استان است؛ همچنین ۱۳۴۰ کارگاه و واحد صنعتی کوچک و بزرگ در استان اردبیل فعال است که البته برخی از آنها بخاطر مشکلات دولت فعلی با رکود مواجه است.
استاندار اسبق اردبیل به مسائل کشاورزی این استان نیز اشاره و تصریح کرد: کشت و صنعت مغان که ۶۳ هزار هکتار را در برمیگیرد، اخیرا بخاطر برخی مسائل خصوصیسازی آن، با مشکلاتی مواجه است.
نیکزاد ادامه داد: اردبیل در حال حاضر سالانه ۷۰۰ هزار تن سییبزمینی تولید میکند و ششمین تولیدکننده سیب زمینی در کشور است؛ در تولید عدس نیز رتبه اول کشور را دارد و استعداد برتری نیز در زمینه دامپروری دارد.
وی با اشاره به وجود ۳۸۰ کیلومتر مرز مشترک استان با جمهوری آذربایجان، خاطرنشان کرد: از این استعداد بالقوه به خوبی استفاده نشده و همچنان جای کار دارد.
وزیر اسبق راه و شهرسازی درباره پروژه خط آهن اردبیل نیز گفت: راه آهن اردبیل از سال ۱۳۸۲ شروع شده و در سال ۱۳۹۲ این پروژه را با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی تحویل دادیم، اما متاسفانه ۵ سال این پروژه متوقف ماند! اخیرا با حضور استاندار جدید آقای بهنامجو و فاینانسی که باز شده، کار دوباره شروع شده است.
نیکزاد درباره تحولات دستگاه قضایی در دوره جدید اظهار داشت: حجتالاسلام رئیسی پروندههای را که داشت خاک میخورد، طبق قانون و با سرعت و بدون ملاحظه دارد پیش میبرد، اما من معتقدم نباید در کشوری مسلمان با ۲۴ میلیون خانوار، حدود ۱۷ میلیون پرونده وجود داشته باشد؛ این وایلاست!
وی درباره مهمترین راهکار مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: پیشگیری از مفاسد با احترام به قانون، مهمترین راهکار است؛ اگر با دولت الکترونیک پیش برویم، بخش بزرگی از مشکلات حل خواهد شد.
وزیر اسبق راه و شهرسازی، درباره طرح مسکن مهر نیز عنوان کرد: مسکن مهر طبق قانون ساماندهی و حمایت از عرضه مسکن، بسیار طرح مترقی بوده است و تا امروز نیز آن قانون پابرجاست. در این طرح هم زمین و هم تسهیلات ارزانقیمت و هم خدمات فنی مهندسی ارزانقیمت پیشبینی شده بود.
نیکزاد درباره برخی انتقادها نسبت به کمبود امکانات در پروژه های مسکن مهر اظهار داشت: مسکن مهر ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد بوده که ۲ میلیون و ۱۲۰ هزار واحد آن در روستاها بوده که یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد آن تا سال ۹۲ افتتاح شده است؛ ۵۳۰ هزار واحد مسکن روستایی را با ۳۰ درصد پیشرفت تحویل دولت بعدی دادیم، تنها کاری که باید میکردند این بوده که تسهیلات بدهند.
وی ادامه داد: تسهیلات را هم ۸ هزار میلیارد تومان از قسطهای مسکن مهر برگشته بود؛ همان را اگر صرف تسهیلات میکردند، تا الان تمام شده بود.
وزیر اسبق راه و شهرسازی اظهار داشت: اینکه گفته شده مسکن مهر در بیابان ساخته شده، واقعیت ندارد؛ در گیلان، اردبیل، زنجان و بوشهر نمونههای این مسئله وجود دارد. در کرمانشاه هم که یک بلوک مسکن مهر نبوده و یک مورد هم که آسیب دیده بود، از لحاظ سازهای اسکلت و سازه باقی مانده بود و برخی دیوارها ریخته بود که دو خانم فوت کردند، اما یک فرد بیتقوایی گفت بود ۱۰۰ نفر در مسکن مهر فوت کردند! خب اسامی آن ۱۰۰ نفر را بگویید.
نیکزاد تصریح کرد: در تاریخ جمهوری اسلامی آیا دولتی ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکن ساخته بود؟ اگر این آمار مسکن تولیدی نبود، آیا میدانید الان با این گرانی مسکن، چه اتفاقی میافتاد؟! تمام سر و صدای دولت درباره مسکن مهر پردیس و پرند و هشتگرد است، اما آیا رسانهها تابحال درباره مسکن مهر شهرک سهند، فولادشهر و بهارستان و امثال آن چیزی گفتهاند؟!
وی گفت: معتقدم از روز اول به آقای رئیس جمهور درباره مسکن مهر اطلاعات غلط دادند، اما الان بنای کار آقای اسلامی (وزیر راه و شهرسازی) این است که مسکن مهر باقی مانده را تمام کند که البته آقای رئیس جمهور و بانکها باید به کمک او بیایند.