کد خبر 1037129
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۳
روحانی

نماینده مجلس با بیان اینکه سناریوی دوقطبی کردن و دوگانگی جامعه با سخنرانی حسن روحانی در دولت کلید خورد گفت: قوه مجریه حق ندارد در امورات شورای نگهبان دخالت کرده و به آن انتقاد کند.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام حسن روحانی در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور پروژه انتخاباتی دولت را کلید زد. او با اشاره به اینکه انتخابات مجلس بسیار مهم است اما مهمتر از همه حفظ سرمایه اجتماعی است، خطاب به مردم گفت: با صندوق رای قهر نکنید؛ امروز روزی است که باید پای صندوق رای رفت. دوم اسفند یوم الله است؛ کاری نکنید صف های ما خلوت شود. من هم نامه های لازم را نوشته ام اما همه باید برای رقابتی بودن انتخابات تلاش کنیم.

بیشتر بخوانید:

«انتخابات مهندسی شده» کلیدواژه فتنه جدید

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه مردم باید مطمئن شوند رای آنها کم و زیاد نمی شود خاطرنشان کرد: اگر می گویید مجلس بعدی صددرصد مال شما است، بگذارید لااقل یک رقابت شکل بگیرد و مشارکت باشد، مجلس هم مال شما و نوش جانتان. 

این اظهارات رئیس قوه مجریه در حالی مطرح شد که در این نشست به جز 2 رسانه وابسته به دولت، دیگر خبرگزاری‌ها اجازه حضور در سخنرانی رئیس‌جمهور را نیافتند. 

برای بررسی دلایل این موضع حسن روحانی رئیس جمهور با علی اکبر کریمی نماینده اراک و عضو فراکسیون نمایندگان ولایی گفت‌وگو کردیم. 

وی گفت: حسن روحانی در طول سال‌های اخیر رویکرد خاصی مبنی بر ایجاد فضای دوگانه در کشور را دنبال کرده است.

ایجاد دوقطبی در کشور از سوی حسن روحانی 

وی افزود: حسن روحانی با طرح دوگانه‌های متعدد مانند جنگ و صلح به دنبال قرار دادن مردم در دوراهی تصمیم‌گیری‌ بوده است. معمولاً این صحبت‌ها در بزنگاه‌های تاریخی خاص ایراد می‌شود تا منجر به ایجاد تردید بین مردم شود.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تلاش حسن روحانی برای قرار دادن مردم در دو راهی و دوگانه‌ها است. مانند اینکه وی به دوگانه صلح و جنگ دامن زد تا اذهان مردم را به سمتی سوق دهند که تصمیم‌گیری خاص منجر به جنگ شده و یا یک تصمیم‌گیری خاص دیگر منجر به صلح خواهد شد.

کریمی گفت: ایجاد دو قطبی و دوگانگی بین مردم یکی از شگردهای تبلیغی و روانی و رسانه‌ای حسن روحانی محسوب می‌شود که در طول سال‌های گذشته از آن زیاد استفاده کرده است.

روحانی به دنبال تاثیرگذاری بر اذهان مردم است

وی تصریح کرد: مردم در طول زمان نشان دادند که بصیرت و آگاهی لازم را در قبال اظهارات حسن روحانی دارند اما ممکن است در برخی مواقع کوتاه مدت تعدادی از مردم اسیر این سناریو شده و تحت تأثیر قرار بگیرند. یکی از تأثیراتی که مردم از اظهارات حسن روحانی گرفتند مربوط به انتخابات سال 96 بود. چرا که بخشی از مردم با حرف‌ها و جریان‌سازی که حسن روحانی و تیمش انجام دادند به باوری خاص رسیده و اسیر عملیات روانی آنها شدند و در مسیر جنگ روانی ایجاد شده قرار گرفتند که اگر به کاندیدای مقابل رأی دهید کشور به سمت جنگ سوق داده می‌شود در حالیکه چنین چیزی امکان نداشت.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی افزود: شگرد ایجاد دو قطبی و دوگانه در کشور ناجوانمردی و نامردی در حق ملت ایران است. ضمن اینکه جمهوری اسلامی ایران براساس تجاربی که در طول چهار دهه اخیر به دست آورده است همواره ثابت شده هرجا موضع عزت‌مندانه، مقتدرانه و شفاف در برابر دشمنان اتخاذ کرده‌ایم منجر به موفقیت ما شده و دشمن از مواضعش عقب‌نشینی کرده است هرچند که در کوتاه مدت شاید فشار دشمنان علیه کشورمان هم به وجود آید.

کریمی اظهار داشت: مواضعی که حسن روحانی در روزهای اخیر گرفته به هیچ‌وجه منطقی نبوده و به دنبال ایجاد دوگانگی در کشور است.

روحانی بارها از فیلتر شورای نگهبان عبور کرده

وی افزود: اعتراض حسن روحانی در حالی به شورای نگهبان ایراد شده که مواضع این نهاد انقلابی در طول 41 سال اخیر براساس اجرای مّرّ قانون بوده است و شخص حسن روحانی بارها از مکانیزم شورای نگهبان با همین رویه در حالیکه بسیاری از رقبای وی با ردصلاحیت شورای نگهبان مواجه شدند، در انتخابات شرکت کردند.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: حسن روحانی باید توضیح دهد چرا زمانی که وی پنج دوره نمایندگی مجلس را برعهده داشته درباره ردصلاحیت رقیبان خود موضع‌گیری نکرده است؟ چرا وی در حالیکه روحانی دو دوره کاندیدای ریاست جمهوری بوده و صدها نامزد آن حذف شدند موضعی در این باره نگرفته است.

کریمی خاطرنشان کرد:‌ وقتی حسن روحانی در اظهاراتش به انتخابات دوره اول مجلس شورای اسلامی اشاره می‌کند باید بدانیم که در آن دوره انتخابات هم بحث تأیید صلاحیت‌ها وجود داشت اما چون در آن زمان قانون انتخابات و نظارت استصوابی وجود نداشت نوع نظارت با نظارت فعلی متفاوت بود؛ در همان دوره از انتخابات هم فردی مانند مسعود رجوی از ورود به مجلس منع شد و صلاحیت‌ وی تأیید نشد حتی برخی افرادی که تأیید صلاحیت شده و رأی هم آورده بودند با رد اعتبارنامه‌شان مواجه شدند.

وی خاطرنشان کرد: در مجلس اول هم حساسیت نسبت به تأیید صلاحیت نمایندگان وجود داشت هرچند که شرایط کشور در آن زمان متفاوت از شرایط فعلی بود.

رئیس جمهور حق ندارد در امور شورای نگهبان دخالت کند

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی افزود: حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور مجری انتخابات است و نباید درباره عملکرد شورای نگهبان اظهارنظر کند. چرا که دولت یکی از اضلاع انتخابات محسوب می‌شود و هرگونه اظهارنظر از سوی دولت در حالی که مجری انتخابات محسوب می‌شود دخالت آشکار در وظایف قانونی سایر ارکان کشور در حوزه انتخابات محسوب می‌شود.

کریمی گفت: حسن روحانی حق ندارد از موضع مجری انتخابات در کارها و وظایف دیگران دخالت کند چرا که براساس اصل تفکیک قوا، هر قوه باید کار خود را انجام دهند و قوای دیگر حق دخالت را ندارند.

وی تأکید کرد: رئیس جمهور حق ندارد درباره عملکرد شورای نگهبان سخن بگوید چرا که این شورا هرگاه صلاح بداند در این باره اظهارنظر کرده و نظراتش را بیان می‌کند اما آنچه واضح و مشخص است این است که شورای نگهبان طبق قانون به وظایفش رسیدگی می‌کند و آن را انجام می‌دهد.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در انتخابات اسفندماه، ردصلاحیت‌ها از هر دو طیف سیاسی به صورت تقریباً برابر بوده است. 

دولت دخالت آشکار در انتخابات را با سخنرانی روحانی کلید زد

کریمی اظهار داشت: ما در شرایطی قرار داریم که هنوز شورای نگهبان به اعتراضات کاندیداها رسیدگی نکرده و هنوز فرآیند انتخابات بسته نشده که رئیس جمهور به آن اعتراض دارد و بر همین اساس به این شورا هجمه کرده و فضاسازی کند. این در حالی است که این اقدام رئیس جمهور منطقی نیست زیرا این رکن قانونی طی فرایند قانونی خود است و آنهایی که اعتراض داشته‌اند به این شورا مراجعه کرده و شورای نگهبان در حال رسیدگی به اعتراضات است.

وی افزود: وقتی حسن روحانی درباره نتایج انتخابات اظهار نگرانی کرده  بسیار خنده‌دار و عجیب است چرا که کسی که مجری انتخابات محسوب می‌شود چگونه می‌تواند از نتایج آن اظهار نگرانی کند؛ به نظر می‌رسد حسن روحانی به دنبال ایجاد دغدغه خاص بین مردم است که نشان‌دهنده برنامه‌ای خاص در این راستا است.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: اظهارات حسن روحانی علیه شورای نگهبان و کلید زدن پروژه‌های انتخابات دولت دخالت آشکار مجری انتخابات محسوب شده و مسئولان باید از این کار در سطح ملی و استانی پرهیز کنند.

روحانی به دنبال مهندسی آراست

کریمی تصریح کرد: اظهارات اخیر حسن روحانی علیه انتخابات و سیاه‌نمایی از وضعیت ردصلاحیت‌ها و ایجاد دغدغه در کیفیت آرای مردم تشدید برخی دغدغه‌ها در کشور بوده و مهندسی آرا است که نباید در آستانه یوم‌الله 22 بهمن رئیس جمهور این اظهارات را بیان می‌کرد.

وی افزود: دهه فجر بزرگترین روز ملی و اسلامی ما محسوب شده و یوم‌اللهی برای وحدت و انسجام ملی و بیعت دوباره با انقلاب اسلامی و امام و مقام معظم رهبری و خون مقدس شهدا است که توانستند این انقلاب را به پیروزی رسانده و تداوم ببخشند.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: دوگانه‌سازی رئیس جمهور در جامعه در آستانه یوم‌الله 22 بهمن که یک مناسبت‌ وحدت‌آفرین محسوب می‌شود، طرحی برای ایجاد تفرقه در جامعه بوده که این اقدام از سوی رئیس جمهور جای تأسف دارد. پیش از اظهارات حسن روحانی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در مصاحبه با یک نشریه خارجی از اعلام مذاکره مجدد با آمریکا خبر داد؛ در حالیکه ما در شرایط خاص در کشور قرار داریم و به نظر می‌رسد که این دو اظهارات در کنار یکدیگر در یک راستا و یک برنامه خاص بوده تا برخی نیت‌ها بیان شود.

انتقاد تند نمایندگان مجلس به اظهارات تفرقه افکنانه روحانی و ظریف

کریمی گفت: مردم از اظهارات اخیر حسن روحانی و محمدجواد ظریف گلایه داشته و حتی نمایندگان مجلس هم نسبت به این موضوع اعتراض دارند و حتی پیشنهاد استعفای وزیر امور خارجه هم مطرح شده است.

وی افزود:‌ دولتمردان باید مراقب اظهارات خود در آستانه یوم‌الله 22 بهمن، انتخابات اسفند و چهلمین روز شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همرزمان‌شان باشند لذا باید حسن روحانی و محمدجواد ظریف از بیان اظهارات تفرقه‌افکنانه خودداری کنند چرا که اتخاذ مواضع ذلیلانه که با عزت و مصلحت و حکمت مغایرت داشته باشد در سیاست خارجی کشورمان جایگاهی نداشته و منجر به ایجاد دوگانگی و تفرقه شده و قطعاً مذموم و محکوم است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس