به گزارش مشرق، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه که بهعنوان فرستاده ویژه رئیسجمهوری اسلامی ایران بهمنظور ارائه طرح ابتکاری کشورمان برای حلوفصل مناقشه قره باغ به باکو سفر کرده، پس از دیدار با رئیسجمهور جمهوری آذربایجان در مصاحبهای اعلام کرد که در مجموع برخورد مقامات جمهوری آذربایجان از جمله رئیسجمهور این کشور با طرح ابتکاری پیشنهادی ایران برای حل مناقشه قره باغ مثبت بوده است.
سید عباس عراقچی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار صداوسیما با اشاره به دیدار و گفتگوهای خود با وزیر امورخارجه و معاون وی، معاون نخست وزیر و دستیار رئیس جمهوری و در نهایت دیدار با "الهام علی اف" رئیس جمهوری آذربایجان برای ارائه و تبیین طرح ابتکاری جمهوری اسلامی ایران در زمینه حل مناقشه قره باغ گفت: این نشستها در مجموع نزدیک به ده ساعت طول کشید و با خود رئیس جمهوری آذربایجان یک و نیم ساعت گفتگو کردیم که خیلی سازنده بود.
وی افزود: در این نشستها ابعاد مختلف درگیریها مورد بررسی قرار گرفت و ما نظرات و دیدگاهها و یک سری حواشی و نگرانیهای موجود را بطور صریح اعلام کردیم و به نظر طرف آذری رساندیم و در نتیجه گفتگوها خیلی مفید بود و ما به یک نگاه دقیق تری درباره قره باغ دست یافتیم و طرف آذری هم متوجه دیدگاههای خاص جمهوری اسلامی ایران شد.
عراقچی گفت: در این نشستها طرح ابتکاری ایران برای حل مناقشه قره باغ برای رسیدن به یک صلح پایدار و شروع گفتگوها بطور مفصل تبیین شد و دوستان آذری با علاقه خیلی زیاد در این زمینه تبادل نظر کردند.
فرستاده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران به باکو در ادامه با اشاره به اینکه این طرح در مسکو، ایروان و آنکارا هم تبیین خواهد شد اظهار امیدواری کرد طرح ایران با بررسیهای دقیق تری بتواند زمینه یک حرکت دسته جمعی برای حل این بحران و کاهش تاثیرات منفی درگیریهای دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان را در پی داشته باشد.
وی به تفاوت طرح ابتکاری ایران در این زمینه با دیگر طرحها هم اشاره کرد و داشتن بعد منطقهای و دربرگیری کشورهای منطقه و داشتن نگاه واقع بینانه به درگیریهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان را از جمله ویژ گیهای طرح ایرانی عنوان کرد و افزود: برخلاف شکننده بودن سه توافق دو کشور درگیر که از سوی کشورهای مختلف طرح شده بودند طرح ایرانی به آتش بس یک نگاه واقع بینانه دارد و به خاطر همین بسیار مورد توجه طرف آذری قرار گرفت.
معاون امور سیاسی وزیر امورخارجه کشورمان افزود: در مجموع این طرح پیشنهادی زمینه پیشرفت در حل مناقشه قره باغ را دارد و ما با کشورهای تاثیر گذار در حل این مناقشه هم مشورت میکنیم و برخورد جمهوری آذربایجان با این طرح در مجموع مثبت و سازنده بود و در عین حال ما جمع بندی طرح را موکول میکنیم هم به بررسی خود طرف آذری و هم بعد از ارائه طرح به کشورهایی که در این زمینه صاحب رای و اثر هستند.
فرستاده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران به باکو در پایان در راس هیئتی باکو را به مقصد مسکو ترک کرد و بعد از رایزنی با مقامات روسی در خصوص طرح ابتکاری ایران در ادامه به ایروان و آنکارا سفر خواهد کرد.