به گزارش مشرق، موسوی، فعال رسانهای درباره خانواده نمازی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: خانوادۀ نمازی از خانوادههای بزرگ شیراز بود. یکی از اعضای خاندان نمازیها، محمد نمازی فرزند محمد حسن نمازی است. شهرت محمد نمازی به «نیکوکاری» است. در این باره فراوان تبلیغ شده؛ درباره نیت واقعی و سوءاستفادههای محمد نمازی و پدرش، از «امور خیریه» حرف و حدیث فراوان است. اما جالب است بدانید محمد نمازی عضو رسمی فراماسونری بود و لژ روشنایی را اداره میکرد.
لژ شیراز، وابسته به گراندلژ اسکاتلند، از کهنترین و مهمترین لژهای ماسونی ایران است. این لژ به عنوان تداوم «لژ روشنایٔی در ایران» در شیراز تأسیس شد. لژ روشنایی در ایران را انگلیسیها در سال 1919 م. در شیراز ایجاد کردند.
از سالهای 1320 ابتدا محمد نمازی و مظفر خان فرخ و سپس دکتر ذبیح قربان و عبدالحسین دهقان گردانندگان تشکیلات ماسونی شیراز بودند. عکس محمد نمازی و گروهی دیگر در لباس ماسونی موجود است.
محمد نمازی پسر حاج محمد حسن در سالهای جنگ اوّل جهانی در شراکت با آقا جان کلیمی (نیای خاندان کهن صدق)، «رشندار» (سررشتهدار) قشون انگلیس در جنوب ایران بود.
محمد نمازی بخش عمده عمرش را در آمریکا سپری کرد. او برای فرار از پرداخت مالیات ثروت هنگفتی که در این کشور انباشته بود، به احداث برخی تأسیسات خیریه در شیراز، بهویژه بیمارستان نمازی و لولهکشی آب شیراز، دست زد. او از این طریق هم سود قابل توجهی برد و هم «خوشنام» شد. طبق قوانین آمریکا، صرف پول در امور خیریه، در هر جای دنیا، پرداخت مالیات را به شدت کاهش میدهد. در بسیاری از اسناد و منابع تاریخی از محمد نمازی تصویری مثبت دیده نمیشود.
دکتر محمد مصدق به شدت به نمازی بدبین بود و او را عامل انگلیسیها میدانست. بهنوشته دکتر غلامحسین مصدق، در زمان سفر مصدق برای شرکت در اجلاس شورای امنیت به نیویورک (مهر 1330)، محمد نمازی «مرد اوّل سفارت» بود و تمامی کارکنان سفارت ایران حقوقبگیر او. «مثل ریگ پول خرج میکرد. وی قصد داشت با استفاده از قدرت مالی خود اعضای هییٔت نمایندگی ایران حتی پدرم را زیر نفوذ خود درآورد. پدرم در حین مسافرت به آمریکا به من، صالح و دکتر فاطمی و یکی دو نفر دیگر از همراهان گفت: ما در این مأموریت بهجز انگلیسیها و عوامل آنها در آمریکا با دو ایران متنفذ هم سروکار داریم: یکی محمد نمازی و دیگری گالوست گلبنگیان، باید مراقب آنها نیز باشیم. صحت پیشگویی پدر و سوءظنب که نسبت به نمازی داشت پس از کودتای 28 مرداد به اثبات رسید.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.