صادرات نمایه

رئیس کل گمرک گفت:‌ آمار تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران در هشت ماهه سال‌جاری حاکی از تبادل ۹۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۴۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است.

به گزارش مشرق به نقل از گمرک ایران، مهدی میراشرفی رئیس کل گمرک ایران گفت: میزان واردات کالا در این مدت ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بودکه از این رقم ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن را کالاهای اساسی تشکیل می‌دهد.

وی افزود: ارزش کل واردات کالا در این مدت ۲۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن و ارزش به ترتیب یک درصد و ۱۸ درصد کاهش نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

تخلف ۳۰۰ میلیارد تومانی زیر سایه سکوت وزیر صمت! +سند

رئیس کل گمرک ایران اظهارداشت: در بخش صادرات نیز بیش از ۷۵ میلیون تن کالا به ارزش ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار - بالغ بر سه برابر میزان واردات- صادرات انجام شده که از نظر وزنی ۱۴ درصد و از حیث ارزش ۱۹ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.

میراشرفی گفت: همان‌طور که در ماه‌های قبل نیز اعلام کردیم، خوشبختانه روند کاهندگی صادرات کشورمان ماه به ماه به شرایط عادی‌ نزدیک می‌شود و امیدواریم که تا پایان سال شرایط بهتری در بحث صادرات داشته باشیم.

وی در مورد کشورهای عمده مقاصد صادراتی ایران گفت: عراق با ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در رتبه اول، چین با همین میزان در مقام دوم، امارات متحده عربی با ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار سوم، ترکیه با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار چهارم و افغانستان با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در جایگاه بعدی قرار دارند.

معاون وزیر اقتصاد تأکید کرد: نکته‌ای که در مورد صادرات آبان ماه امسال حائز اهمیت است این است که محصول پسته مقام چهارم کالاهای صادراتی ایران را کسب کرده و با توجه به اینکه میانگین ارزش کالاهای صادراتی کشورمان هر کیلو حدود ۳۰ سنت است، پسته هر کیلو ۶ دلار و بالاتر صادر شده و این نشان می‌دهد که در اقلام عمده صادراتی، محصولات کشاورزی و در رأس آن پسته سهم خوبی دارند.

رئیس کل گمرک ایران با اشاره به ترکیب کالاهای وارداتی کشورمان اظهارداشت: کشورهای مبدأ واردات شامل: چین با ۶ میلیارد دلار، امارات با ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، ترکیه با ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار، هند با یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و آلمان با یک میلیارد و یکصد میلیون دلار بوده‌اند.

میراشرفی همچنین درباره اقلام عمده وارداتی کشورمان گفت: از ۱۰ قلم عمده کالاهای وارداتی غیر از دو قلم کالای ضروری، هشت قلم دیگر شامل کالاهای اساسی است و در این مورد هم موضوع حائز اهمیت این است که واردات کشور به سمت تأمین کالاهای ضروری و اساسی و اقلام مورد نیاز تولید پیش می‌رود.

رئیس کل گمرک ایران در مورد آمار ترانزیت کالا از کشورمان افزود: در هشت ماهه سال‌جاری ۴ میلیون و ۴۷۱ هزار تن کالا از قلمرو کشورمان به سایر کشورهای همسایه ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد کاهش داشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
    2 1
    هر چی به پایان این دوره نحص نزدیک میشیم بوی امید بیشتر وزیدن میگیره، ان شاالله
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
    4 11
    ارمنستان هم رفت پی کارش همینطور تجارت با اوراسیا .. در مقابل پانترکیسم .و.ترکیه مرعوب و.دست به عصا هستیم .. به صادران اجناس بونجول ارایشی بهداشتی و لباس به ایران اشاره نکردید
    • مینا IR ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۸
      0 0
      یعنی ارمنستان آنچنان بازاری بار ما بود؟ دو کیسه سیمان و قیر که این حرفارو نداره بخاطر منافع ملیمونا با ترکا از بین ببریم
  • IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
    1 2
    درایتی چرا عده اب در ایرانداصرارردارند.با اذر بایجان و ترکیه دوستی و روابط ایجاد شود
  • IR ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
    2 0
    به هیچ عنوان مایحتاج مردم را صادرنکنید-چون بزرگترین خیانت به مردم هست-(صادرات مایحتاج مردم ضررش دهها بار بیشتر ارسودشه)وییشترمردم دراین شرایط(تعطیلی،بیکاری،بیکاری،کرونا،گرانی،کمبود،بی کیفیتی...)دیگه درحال مردن ویا سوتغذیه وانواع بیماری هستند(گوشت،مرغ،ماهی،برنج،آرد،روغن،دارو،میوه،سیب زمینی،پیاز،گوجه،سبزیجات،صیفیجات،حبوبات،لبنیات،میوه،خشکبار...)اگر تولید به سه برابر مصرف درداخل رسید بعد صادر کنید چون درصورت صادرات یا با گرانی داخل ویا کمبود ویا احتکار وقاچاق روبرو میشود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس