به گزارش مشرق، اسفندیار حسنی مقدم در جلسه بررسی وضعیت قیمتها و کنترل بازار مصرف محصولات کشاورزی لرستان، هدف از تشکیل این جلسه را تعیین قیمت محصولات کشاورزی در بخشهای مختلف و نظارت بر فروش آنها در بازار اعلام کرد و گفت: دو مقوله گران فروشی و گران بودن محصولات کشاورزی باعث نارضایتی مصرف کنندگان شده است.
وی، تصریح کرد: گرانی متأثر از هزینههای تولید است و امری طبیعی در فرآیند تولید محسوب میشود و فارغ از این دیگر هزینههایی مانند بسته بندی، انبار داری و حمل و نقل در تعیین قیمتها اثر گذار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، افزود: همین عوامل و وجود شبکههای دلالی و سود جو باعث بی ثباتی در قیمت رسمی و تعیین شده در بازار فروش شده و در شرایط فعلی تبدیل به چالش شده است لذا ضروری است با عقلانیت و هوشمندی به بازار نظم بدهیم تا شاهد این بی نظمی در قیمتها نباشیم.
حسنی مقدم، به نقش کارکردی «قرارگاه ١٧ ربیع الاول» در زمینه نظارت بر قیمتهای محصولات کشاورزی در بازار فروش پرداخت و گفت: در این راستا بعد از دستور مقام معظم رهبری فرماندهی سپاه استان لرستان یک قرارگاهی تحت عنوان «قرارگاه ١٧ ربیع الاول» باهدف حل و فصل مشکلات بازار و نظارت بر قیمتها تشکیل و به عبارتی میتوان گفت تنظیم بازار جهاد کشاورزی در حوزه تعیین قیمت گذاری ایفای نقش میکند و «قرارگاه ١٧ ربیع الاول» نقش نظارت بر قیمت محصولات را برعهده دارد.
وی، افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان میزان هزینههای محصولات را برای تولید کنندگان را محاسبه کرده و بعد از تجزیه و تحلیل لیست قیمتهای نهایی محصولات را به قرارگاه ارائه میکند و این قرارگاه با مشارکت دیگر ارگانها ازجمله دادستانی، نیروی انتظامی و سایر دستگاههای مرتبط ورود میکنند تا بدین شکل نظمی به بازار قیمتها بدهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، گفت: اگر چه برخی از محصولات وارداتی هستند و نرخ مشخصی ندارند و همچنین مشکلاتی در برخی محصولات زراعی در زمینه قیمت گذاری داریم اما ضروری است در این راستا همانند دیگر محصولات بخش کشاورزی کارگروهی را تشکیل و با خرد جمعی، برنامه مدون و منسجمی را ارائه دهیم تا مشکلات این بخش نیز مرتفع شود.