به گزارش مشرق، در حالی که از اوایل سال گذشته با توجه به وضعیت کرونا، وزارت کشور، مرزهای زمینی با عراق را برای تردد زائران و مسافران بست و دیگر هیچ کاروانی حتی با داشتن ویزای عراق امکان خروج از کشور را نداشت، برخی از کاروانها همچنان اقدام به جذب مسافر و حتی اعزام زائر نه تنها به صورت هوایی، بلکه به صورت زمینی میکنند.
بیشتر بخوانید:
سفر ۱۸ میلیونی به عتبات در شبهای قدر!
در روزهای اخیر و با نزدیک شدن به شبهای قدر که تشرف به حرم امام حسین (ع) در احادیث سفارش شده است، برخی از افراد سودجو با راهاندازی کاروان سفر به عتبات از اعتقادات مردم سوءاستفاده میکنند و با وجود اینکه به گفته مسؤولان، مرزهای زمینی برای سفر به عراق بسته است، به عراق سفر میکنند.
حسین قاسمی، مدیر کل امور مرزی وزارت کشور که اوایل سال جاری از ممنوعیت خروج کاروانهای غیرمجاز به عتبات حتی در صورت داشتن ویزا خبر داد، میگوید: با توجه به شرایط کرونایی، محدودیتها که تا پایان فروردین بود، همچنان ادامه دارد و هیچ زائر و مسافری امکان خروج از مرزهای زمینی را ندارد.
با این وجود در روزهای اخیر، بسیاری از افراد از راههای مختلف به ایلام و مرز مهران رفته و به بهانه داشتن ویزا، دعوتنامه و حتی برگه سلامت از مرز مهران عبور کردهاند؛ به طوری که یکی مدیران کاروانهای عتبات که خواست نامش فاش نشود، میگوید: با توجه به استقبال عاشقان سیدالشهدا (ع)، ما برای ایام ماه مبارک رمضان هم کاروانهایی به عتبات اعزام کردیم و اکنون نیز چند کاروان در عراق حضور دارند و در شبهای قدر و ایام عید فطر نیز اعزامهایی خواهیم داشت.
کاروانهای غیرمجاز عتبات چگونه از مرزهای بسته عبور میکنند؟
این امر در حالی است که محمد نوذری، استاندار ایلام میگوید: مرز مهران به روی همه افراد بسته است و کسی اجازه خروج از کشور را ندارد.
حال سؤال اینجاست که اگر مرزها بسته است و اجازه تردد هیچ زائر و مسافری وجود ندارد، کاروانهای غیرمجاز چگونه از مرز مهران عبور کرده و عازم عتبات شدهاند؟ اصلا چه کسی مسؤول خروج از مرزها به صورت غیرقانونی و حتی قانونی و بدون داشتن مجوز ستاد کروناست؟
اگر سفر به عتبات به صورت رسمی باید متوقف شود و ستاد کرونا مجوزی برای برقراری این سفرها نداده است و حتی رئیس جمهور و مسؤولان وزارت بهداشت عامل شیوع کرونای انگلیسی را عراق میدانند، چرا همچنان کاروانهای غیرمجاز به عراق اعزام میشوند و حتی سفرهای هوایی به عتبات هم بدون هیچ مشکلی برقرار است؟
هزینههای بلیت هواپیما به نجف در هفته جاری
در هفتههای گذشته که سفر زمینی به عتبات به دلیل بسته بودن مرزها امکانپذیر نبود، کاروانهای غیرمجاز امکان خروج از کشور را از مرزهای زمینی نداشتند. بر همین اساس، این کاروانها بدون داشتن هیچ مجوزی از داخل کشور، سفر هوایی به عتبات را برنامهریزی کردند و با هزینههای بالا همچون ۱۸ میلیون تومان به اعزام عاشقان حسینی پرداختند.
سفر هوایی و زمینی به عتبات همراه با کاروانهای غیرمجاز!
اکنون در کنار سفرهای هوایی به عتبات، سفرهای زمینی نیز بدون مجوز برقرار شده است و مسؤولان در این زمینه تدبیری نمیاندیشند تا جلوی تخلف کاروانهای غیرمجاز عتبات را بگیرند. زائران این کاروانها تنها با داشتن جوابیه منفی آزمایش کرونا از مرز خارج میشوند و در عراق نیز در صورت بروز مشکل هیچ مسؤولیتی از سوی مدیران کاروانها پذیرفته نمیشود. پس از ورود به کشور هم کسی سلامت زوار را پیگیری نمیکند.
علاوه بر این، کاروانهای غیرمجاز عتبات مدعی هستند که سفرهای زیارتی به عراق با دعوتنامه است و حتی زوار در هتلهای سازمان حج و زیارت اسکان مییابند که در این زمینه مصطفی قاسمی میگوید: هیچ کدام از هتلهای سازمان حج و زیارت در اختیار کاروانهای غیرمجاز قرار نمیگیرد.
اواخر سال گذشته کاروانهای غیرمجاز بسیاری با روشهای مختلف و به بهانه داشتن ویزا و حتی دعوتنامه از مرزهای زمینی خارج شدند. این امر در حالی اتفاق افتاد که سازمان حج و زیارت به عنوان متولی اعزام زائر به عتبات از اسفند سال ۹۸ به دلیل شیوع کرونا هیچ زائری را به عتبات اعزام نکرد و حتی پس از آن که آمادگی اعزام زوار با رعایت نکات بهداشتی در شرایط کرونایی را داشت، ستاد کرونا مجوزی برای از سرگیری این سفرها صادر نکرد. اما اکنون کاروانهای غیرمجاز به راحتی اقدام قبه اعزام زائران به صورت زمینی و هوایی آن هم با مبالغ بالا میکنند.