به گزارش مشرق به نقل از مدیسن نت، طبق بررسی گسترده بیش از ۱۸۰ مطالعه منتشر شده، محققان دانشگاه برازیلیا برزیل دریافتند از هر ۱۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹، تقریباً ۴ نفر (بالغ بر ۴۳ درصد) اختلال در حس چشایی یا از دست دادن کامل حس چشایی را تجربه می کنند، اما خشکی دهان به مراتب افراد بیشتری را تحت تاثیر قرار می دهد.
محققان در این مطالعه، علائم سلامت دهان حدود ۶۵ هزار بیمار کرونایی را در جهان بررسی کردند.
دکتر «ادموند هیولت»، سخنگوی انجمن دندانپزشکی آمریکا، می گوید: «در مورد بیماران کرونایی، پیام مهم این است که این گروه از افراد اگر می توانند عادات بهداشت دهان و دندان را در طول بیماری خود حفظ کنند. خشکی دهان خطر پوسیدگی دندان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد، بنابراین مسواک زدن دوبار در روز با خمیردندان حاوی فلوراید، استفاده از نخ دندان یکبار در روز، محدود کردن میان وعده ها و پرهیز از غذاها و نوشیدنی های شیرین بهترین راه برای حفظ سلامت دهان و دندان است.»
در افراد مبتلا به کووید ۱۹، کاهش حس چشایی، اختلال در حس چشایی، که در آن همه چیز مزه شیرین، ترش، تلخ یا فلزی دارد، یا از دست دادن کل حس چشایی مشاهده شده است.
به دلایلی که هنوز نامشخص است، محققان دریافتند که به نظر می رسد این عوارض در بیماران اروپایی مبتلا به کووید ۱۹ شایع تر بوده و حدود نیمی از آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. در مقابل، یک سوم بیماران کرونایی در آمریکا و یک چهارم بیماران در آمریکای لاتین همین شرایط را گزارش کردند.
این مطالعه نشان داد که برخی از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ ضایعاتی را روی زبان یا زیر آن یا در امتداد لثه ها و کناره های دهان گزارش کرده اند.