سرویس جهان مشرق؛ وضعیت گروه های مسلح در جنوب سوریه (استان درعا) تا حدود زیادی تعیین تکلیف شده و با برچیده شدن بساط آنان حالا زمزمه یکسره کردن کار گروهک های تروریستی در مناطق اشغالی استان های حلب و ادلب به گوش می رسد.
نگرانی های دمشق در خصوص مناطق جنوبی پس از ۱۰ سال تنش و درگیری کاهش چشمگیری یافته است و در مقطع فعلی با خیال راحت تری نسبت به گذشته می تواند مانور قدرت دهد و گزینه پاکسازی را برای مناطق اشغالی شمال غرب کشور انتخاب کند.
حملات گسترده جنگنده های روسی و سوری در روزهای اخیر علیه مواضع تروریست های مورد حمایت آنکارا در مناطق مختلف استان های حلب و ادلب از جمله محور «دارعزه، احسم، حومه الفوعه و کفریا و ...» نشانه هایی از عزم دمشق برای آزادسازی مناطق اشغالی در این محور است.
یگان های موشکی و توپخانه ارتش سوریه هم به صورت مستمر مقرهای گروهک های تروریستی را در مناطق مختلف استان ادلب (لوزه، جسرالشغور، مرعیان، حرش باتنته و...) هدف قرار می دهند و خسارت های سنگینی به تجهیزات نظامی آنان وارد آورده اند که نشان می دهد خبرهایی در راه است.
از سویی دیگر، نیروهای ارتش سوریه و رزمندگان جبهه مقاومت در خطوط مقدم جبهه های نبرد با عناصر تروریستی در استان های حلب و ادلب مستقر و برای پاکسازی مناطق اشغالی در حال آماده شدن هستند.
این نیروها که پیشتر توانایی های خود را در عملیات موفقیت آمیز پاکسازی جاده «حلب - دمشق» و آزادسازی سایر مناطق اشغالی از جمله «حلب، دیرالزور، ادلب» نشان داده اند حالا عزم خود را برای نقره داغ کردن تروریست های مورد حمایت آنکارا در محور شمال غرب جزم کرده اند.
به گزارش مشرق، ترکیه هم از تصمیم دمشق و جبهه مقاومت برای آغاز عملیات آزادسازی مناطق اشغالی آگاه شده و خوب می داند در نهایت گزینه و راهی جزء عقب راندن نظامیان خود و گروهک های تروریستی از این محور ندارد و به همین دلیل به دنبال ماجراجویی جدید است.
آنکارا دریافته به عنوان اشغالگر در خاک سوریه شناخته شده و از سویی دیگر حمایت همه جانبه نظامی از تروریست ها در حلب و ادلب نتیجه ای ندارد و آب در هاونگ کوبیدن است و همین مسئله باعث شده برای اشغال مناطق تحت تصرف نیروهای دموکراتیک سوریه (شبه نظامیان کُرد مورد حمایت آمریکا) برنامه ریزی کند.
بدون شک دولت ترکیه با پر رنگ کردن خطر شبه نظامیان کُرد در مناطق مرزی راه را برای آغاز عملیات باز می کند اما در اصل همه توانش را به کار می گیرد تا تروریست هایی که از مناطق اشغالی حلب و ادلب رانده می شوند را به مناطق شمالی سوریه انتقال دهد.
نباید فراموش شود، چند هزار تن از نیروهای ارتش اشغالگر ترکیه با تجهیزات نظامی سنگین در قالب ۷۹ پایگاه و ایستگاه نظارتی به صورت غیرقانونی در مناطق اشغالی استان های حلب و ادلب مستقر هستند اما این مقرها به شدت آسیب پذیرند و در صورت آغاز عملیات به راحتی توسط یگان های توپخانه و موشکی ارتش سوریه و جبهه مقاومت هدف قرار خواهند گرفت و آنکارا با اطلاع از این موضوع به فکر اشغال مناطق جدید در شمال سوریه است.
براساس آخرین اطلاعات به دست آمده، در روزهای اخیر چند کاروان از نیروهای ارتش ترکیه با تجهیزات نظامی به مناطق هم مرز تحت تصرف شبه نظامیان کُرد اعزام شده اند و این تحرکات در راستای سناریوی جدید آنکارا است.
اشغال مناطق راهبردی در استان رقه از جمله عین عیسی یکی از اهداف اصلی ترکیه در شمال سوریه (محورهای تحت تصرف شبه نظامیان کُرد) است چرا که این منطقه، نقطه اتصال «قامشلی» به «کوبانی» است و تصرف این بخش، مسیر نیروهای سوری از شهر رقه به سمت کوبانی، منبج و مناطق شمال شرقی را مسدود می کند.
با سیطره کامل ترکیه بر منطقه بسیار مهم «عین عیسی»، مسیر کمک رسانی شبه نظامیان کُرد از سمت مناطق تحت تصرف در استان های «الحسکه و دیرالزور» به سمت منبج و کوبانی قطع و این به معنای از دست رفتن این دو شهر است.
البته باید توجه داشت کار برای آنکارا در شمال سوریه راحت و ساده نیست چرا که نیروهای ارتش سوریه در جریان اتفاقات و توافقات دو سال گذشته در محورهای مختلف از جمله «عین عیسی، کوبانی، منبح و بخش هایی از استان حسکه و دیرالزور مستقر شده اند و انجام هر حمله ای از سوی ترکیه به معنای اعلان جنگ علیه دمشق است.
به گزارش مشرق، آمریکایی ها در جریان اشغال شهر «عفرین» توسط نیروهای اشغالگر ارتش ترکیه و گروهک های تروریستی مورد حمایت آنکارا به کُردها پشت کردند اما به شدت از نزدیک شدن آنان به ارتش سوریه و رزمندگان مقاومت هراس دارند و به همین دلیل احتمال دارد به ترکیه اجازه مانور بیش از حد ندهند مگر این که راهبرد آنان در شمال سوریه تغییر کرده باشد یا قصد معامله دیگری دارند.