به گزارش مشرق، «روزنامه کیهان» در ستون اخبار ویژه خود نوشت:
«نشنال اینترست» با طرح این سؤال که «چرا به سفارت آمریکا حمله میشود؟»، به دنبالهروی بایدن از ترامپ میپردازد و مینویسد: رابطه آمریکا و عربستان با توجه به سیاستهای گستاخانه محمد بنسلمان، نیازمند ارزیابی دوباره است. علت حمله حوثیها به سفارت آمریکا و دستگیری کارکنان محلی سفارت، این نبود که آنها مثل داعش، گروه تروریستی ویرانگری هستند، بلکه آنها بهخاطر منازعهشان با عربستان سعودی، که دریافتکننده حمایت کلان آمریکا در جنگ است، به سفارت در صنعا حمله کردند تا پیروزیشان در جنگ را تحکیم کنند.
حمایت واشنگتن از جنگ بیثباتکننده عربستان در یمن، که پیامدهای منفی و حتی آسیبزا برای منافع آمریکا به همراه داشته، نمادی از خطرات فزاینده حمایت بیحد و مرز از حکومت پادشاهی سعودی در دوران حاکمیت بنسلمان است.
بحران اخیر نشان میدهد که جو بایدن، باید به وعدههای انتخاباتیاش عمل کند و اینکه سیاستهای آمریکا در برابر عربستان سعودی نیازمند بازنگری اساسی است.
بایدن به رغم وعدههای انتخاباتیاش برای پایان دادن به حمایت از عربستان و فروش تسلیحات به این کشور، هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده و همانند مسائل ایران، در برابر عربستان هم فقط سخنان خوشایندی را بیان کرده و به همان رویکرد ترامپ ادامه داده است.
دلیل حمله اخیر حوثیها به جز واکنش به تصویب فروش تسلیحات ۶۵۰ میلیارد دلاری به عربستان این است که دولت بایدن به تعمیر و نگهداری هواپیماهای سعودی و حمایت از عربستان در مذاکرات ادامه داده و از مجازات بنسلمان در ماجرای ترور جمال خاشقجی خودداری کرده است.
چهبسا مقامات آمریکایی باور داشته باشند که حفظ شرایط کنونی در روابط آمریکا و عربستان یک زیان ضروری است، اما این افراد باید بدانند که ادامه دادن به حمایت بیحد و مرز از عربستان در حالی که رفتار ثباتزدای این کشور در حال افزایش است میتواند منافع آمریکا را از جنبههای گوناگون تضعیف کند.
تقویت جایگاه حزبالله پس از دستور بازداشت قهرآمیز نخستوزیر لبنان، محاصره قطر، (محل استقرار بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه)؛ و باتلاق ویرانگر یمن همگی حاصل روی کار آمدن بن سلمان هستند.
آمریکا به جای مقابله با ماجراجوییهای گستاخانه ولیعهد عربستان در یمن، به ارائه تسلیحات، کمکهای لجستیکی و اطلاعاتی و حمایت دیپلماتیک از این جنگ پرداخته است. در نتیجه، مداخله عربستان در یمن، باعث شد این ادعا که حوثیها نیروهای نیابتی ایران هستند به یک پیشگویی خودساخته تبدیل شود.
در حالی که در آغازین روزهای جنگ، نفوذ ایران در یمن چندان چشمگیر نبود، مداخله عربستان باعث شد حضور و نفوذ ایران در این کشور به شکل چشمگیری افزایش یابد.
بحران انسانی سهمگین ناشی از مداخله عربستان در یمن، باعث بیثباتی در این کشور شده و شرایطی را ایجاد کرده که به تقویت بنیادگرایی ضدآمریکایی انجامیده است. با کشته شدن غیرنظامیان بر اثر اصابت بمبهای آمریکایی پرتاب شده از هواپیماهای ساخت آمریکا، غیرنظامیان یمن ایالات متحده را در کشتار مردم کشورشان شریک میدانند.
واشنگتن بهجای کمک به عربستان در جنگ، باید زمینه پایان دادن به جنگ از طریق گفتوگوها، بهبود شرایط بشردوستانه و تقویت ثبات بلندمدت را فراهم کند.
دولت بایدن باید فورا به حمایت پیمانکاران نظامی آمریکا از نیروی هوایی عربستان پایان دهد، فروش تسلیحات را تعلیق کند و با تهدید خروج نیروهایش از منطقه، عربستان را برای پایان دادن به مداخله نظامی در یمن تحت فشار بگذارد.