به گزارش مشرق به نقل از مدیسن نت، از هر ۱۰ نفر یک نفر دارای تومور غیرسرطانی در یک یا هر دو غدد فوق کلیوی خود است که میتواند باعث شود غده مقادیر زیادی هورمون استرس کورتیزول تولید کند.
تا به حال، پزشکان فکر میکردند که این تومورها تأثیر کمی بر سلامت داشته باشند.
اما یک مطالعه جدید در بریتانیا نشان داده است که نیمی از افراد مبتلا به این تومورهای آدرنال به قدری کورتیزول اضافی ترشح میکنند که خطر ابتلاء به دیابت و فشار خون بالا افزایش مییابد.
دکتر «ویبک آرلت»، محقق ارشد و مدیر مؤسسه تحقیقات متابولیسم و سیستمهای دانشگاه بیرمنگام در انگلستان، گفت: «هر فردی که یکی از این تومورهای آدرنال را داشته باشد باید غربالگری شود تا ببیند آیا سلامت آنها در خطر است یا خیر.»
وی در ادامه افزود: «افرادی که تومور آدرنال دارند باید از نظر کورتیزول اضافی مورد ارزیابی قرار گیرند و اگر مشخص شد که از تولید بیش از حد کورتیزول رنج میبرند باید به طور منظم از نظر دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا غربالگری شوند و در صورت لزوم تحت درمان قرار گیرند.»
به گفته محققان، این تومورها معمولاً در طول اسکن تصویربرداری از شکم برای درمان سایر بیماریها کشف میشوند.
غدد آدرنال در درجه اول هورمون آدرنالین تولید میکنند، اما مسئول تولید تعدادی از هورمونهای دیگر از جمله کورتیزول نیز هستند.
کورتیزول هورمون «جنگ یا گریز» نامیده میشود و میتواند معمولاً در پاسخ به برخی تهدیدات بدنی باعث افزایش سطح قند خون و افزایش فشار خون شود.