کد خبر 1325582
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۹
زمان برگزاری آزمون دستیاری پزشکی اعلام شد

وزیر بهداشت از تعیین تاریخ برگزاری آزمون دستیاری پزشکی خبر داد.

به‌ گزارش مشرق، بهرام عین اللهی در حاشیه نود و پنجمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با اعلام این‌که امروز در نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی تصمیم گرفته شد که آزمون دستیاری هر ساله در اردیبهشت ماه برگزار شود، اظهار کرد: جلسه امروز شورای آموزش پزشکی و تخصصی که بالاترین شورای تصمیم گیرنده در مورد مسائل آموزشی کشور است با حضور روسای دانشگاه های علوم پزشکی و دانشکده‌های پزشکی برگزار شد و این شورا در مورد رشته‌های تخصصی، فلوشیپ و فوق تخصصی تصمیم گیری می‌کند.

وی افزود: تصمیمات شورای آموزش پزشکی و تخصصی، قانونی و برای همه دانشگاه‌های علوم پزشکی، لازم الاجرا است. با اقدامات انجام شده قبل از برگزاری این نشست، مواردی از جمله راه اندازی رشته‌های جدید فوق تخصصی و فلوشیپ در شورای معین مطرح و در جلسه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، تصمیم گیری نهایی می‌شود.

وزیر بهداشت با اشاره به مشارکت گسترده و کامل روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشکده‌های پزشکی سراسر کشور، گفت: اولین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی در دولت سیزدهم، امروز تشکیل شد و درخصوص موضوعاتی از جمله مقاطع جدید رشته‌های تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ تصمیم گیری شد.

عین اللهی تاکید کرد: در کشور تمامی رشته‌های تخصصی، فلوشیپ و فوق تخصصی دنیا وجود دارد که باعث افتخار است که در تمام رشته‌ها، نیرو تربیت می کنیم و به مردم، خدمت رسانی می کنند. یکی از مسائل مهم برای گروه پزشکی، آزمون پذیرش دستیاری است که در این امتحان معمولا بین ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر شرکت می‌کنند که حدود ۳ تا ۴ هزار نفر، پذیرفته می‌شوند.

وی ادامه داد: در مورد رفرنس‌های آزمون دستیاری نیز روال، تصمیم هیات ممتحنه و اعضای بورد است و حتما رفرنس‌ها باید از قبل اعلام شده باشد تا متقاضیان بتوانند خودشان را برای آزمون، آماده کنند که این مورد نیز توسط شورای آموزش پزشکی و تخصصی اعلام خواهد شد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: یکی از تصمیمات خیلی مهم که در جلسه امروز گرفته شد، در مورد هیات ممتحنه بورد کشوری بود. در دنیا یک گروه بسیار دانشمند در هر رشته هستند که به آنها گروه بورد می گوییم و از همه دانشگاه‌های کشور، در این گروه حضور دارند و در وزارت بهداشت نیز این رویه وجود داشته، اما امروز تصمیم گرفته شد که بورد در سطح کشوری با حضور دانشمندان برتر کشور تشکیل شود و امتحانات را هر ساله در بورد برگزار کنند و این می تواند شاخص خیلی مهمی برای ایران باشد، چون مدارک تحصیلی کشور ما در بسیاری از کشورهای دنیا، قابل قبول است و سازمان جهانی آموزش پزشکی، مدارک پزشکی ایران را اعتباربخشی کرده است.

عین اللهی یادآور شد: یکی از نکاتی که امروز در جلسه مطرح و تصویب شد، این بود که متاسفانه ظرفیت های اعلامی از سوی وزارت بهداشت، تکمیل نمی‌شد و یکی از مصوبات این بود که متقاضیان آزمون دستیاری در امتحان ورودی، در یک آزمون با ضرایب مشخص و نه در آزمونهای متعدد، شرکت کنند و متقاضیان مجاز خواهند بود که در ۱۰۰ رشته محل، انتخاب رشته کنند.

وی گفت: در آزمون دستیاری سال گذشته حدود ۱۰۰۰ نفر، پذیرفته نشدند که در مرحله تکمیل ظرفیت حدود ۲۶۰ نفر، پذیرفته شدند؛ هدف ما این است که ظرفیت دانشگاه‌ها را باتوجه به زیرساخت‌های آنها، تکمیل کنیم. در رشته های تخصصی به ویژه جراحی باید به اندازه ای نیرو تربیت کنیم که بتوانیم زیرساخت های آن را فراهم کنیم. ما با حداکثر زیرساخت ها، این اقدام را خواهیم کرد.

وزیر بهداشت درباره وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک گفت: در نسخه نویسی الکترونیک مشکلی از نظر برنامه و بیمه‌ها نداریم؛ بلکه در حوزه زیرساخت ها و اجرا، مشکلاتی داریم و به طور متوسط، ۹۳ درصد نسخه نویسی الکترونیک در کشور اجرایی شده، اما در نقاط مختلف، متفاوت است. در برخی مناطق کامل و در برخی مناطق کمتر اجرایی شده است. یکی از مشکلات ما در تهران است که حدود ۴۳ درصد اجرایی شده است.

عین اللهی افزود: طبق قانون مجلس از اول دی ماه، نسخه نویسی الکترونیک باید انجام می شد، اما به دلیل مشکلات مردم، دوباره در ستاد کرونا مصوب شد که تا پایان سال تمدید شود. سعی و تلاش ما این است که نسخه نویسی الکترونیک را به طور کامل اجرا کنیم چون راهگشا است و در جمع آوری اطلاعات و مصرف منطقی دارو، نقش بسیار مهمی دارد.

وی با اشاره به انجام واکسیناسیون گسترده در کشور، افزود: باید از مردم تشکر کنیم که یک رکورد بسیار خوب خلق کردند. امروز حدود ۹۰ درصد از جمعیت هدف، دوز اول و حدود ۸۰ درصد نیز دو دوز واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند، البته این عدد متوسط کل کشور است و ممکن است در برخی نقاط بالاتر یا پایین‌تر باشد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: بیش از ۱۱ میلیون نفر در کشور تاکنون دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند که توانسته چتر حفاظتی را برای مردم ایران ایجاد کند. این روزها در دنیا رکوردهای گرفتاری با کرونا شکسته شده و حدود ۳۰۸ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شده و حدود ۵ و نیم میلیون نفر نیز جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده اند.

عین اللهی گفت: با حمایت‌های مردم، نیروهای داوطلب، بسیج، کارکنان وزارت بهداشت و سایر دستگاه های اجرایی کردند، توانستیم واکسیناسیون را به شکل گسترده در کشور انجام دهیم، اما یک توصیه بسیار مهم برای مردم داریم. هر واکسنی که تزریق کنیم ممکن است تا چندماه به ما ایمنی دهد و مادام العمر نیست و شاید یکی از دلایل گرفتاری دوباره کشورهای اروپایی علیرغم پوشش بالای واکسیناسیون، پایین آمدن ایمنی بدن باشد.

وی تاکید کرد: از همه خواهش و تقاضا داریم که دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند، چون باعث افزایش ایمنی بدن می شود و دیگر نمی خواهیم شاهد موجی از ابتلا، بستری و مرگ و میر در کشور باشیم و تنها چیزی که در کنار تشدید رعایت پروتکل ها می تواند مهم باشد، تزریق دوز سوم واکسن کرونا است. خوشبختانه مراکز واکسیناسیون به اندازه کافی واکسن در اختیار دارند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس