آمریکا

تنها معافیت موردپذیرش از جانب ایران مربوط به مواردی است که وزارت خزانه‌داری آمریکا اعمال کرده است و نه‌تنها یک فرمان حقوقی و بی‌ارزش از جانب وزارت خارجه آمریکا، آن‌هم فقط روی کاغذ!

سرویس سیاست مشرق- درحالی‌که هتل کوبورگ وین خودش را برای دور جدیدی از گفتگوهای دیپلماتیک میان اعضای ۱+۴ آماده می‌کند. یک مقام دولت بایدن اعلام کرد که آمریکا برخی از تحریم‌های مربوط به برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را برداشته است. خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته است که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا چند معافیت تحریمی مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای غیرنظامی ایران را امضا کرده است. در ادامه این خبر آمده است که این اقدام با هدف لغو تصمیم دولت ترامپ در پایان دادن به این معافیت‌های تحریمی بوده است. پس از این تصمیم «ند پرایس» در جمع خبرنگاران گفته است که اعمال معافیت‌های جدید به معنای سیگنال مثبت برای رسیدن به تفاهم در آینده نیست!

به نظر می‌رسد آنچه آمریکایی‌ها به‌عنوان «معافیت هسته‌ای» از آن یاد کرده‌اند مربوط به برخی پروژه‌های هسته‌ای در داخل کشور است. این تحریم‌ها در خرداد ۱۳۹۹ توسط دولت ترامپ اعمال‌شده و حالا وزارت خارجه آمریکا ادعا می‌کند که دوباره آن تحریم‌ها را لغو کرده است. انتقال سوخت مصرف‌شده و پسماند رآکتور هسته‌ای در نیروگاه بوشهر، تأمین اورانیوم غنی‌شده برای رآکتورهای تحقیقاتی تهران و نیز پروژه‌های مربوط به آب‌سنگین اراک بخشی از تحریم‌های اعمال شده توسط ترامپ در آن سال است.

اهداف بایدن از بازگرداندن معافیت تحریمی برنامه هسته‌ای ایران/ آیا آمریکا سیگنال توافق فرستاده است؟

شتاب هسته‌ای و فرمول‌های رفع تحریم

سرعت غنی‌سازی، انباشت و پیشرفت‌های هسته‌ای در داخل کشور به‌گونه‌ای طراحی‌شده است که هم‌زمان با آغاز دور هفتم گفتگوها در وین، جمهوری اسلامی ایران به سطح «بازدارندگی هسته‌ای» رسید. این دست برتر ایران باعث شد طرف‌های اروپایی تحت‌فشار شدید آمریکا برای تشکیل کمیته هسته‌ای قرارگرفته و مجبور شوند تا به‌ موازات مذاکره در کارگروه تحریم، بخشی از گفتگوها را نیز به کارگروه هسته‌ای اختصاص دهند. آمریکایی‌ها تصور می‌کردند که با ابزار تحریمی می‌توانند تعادل ازدست‌رفته را بازگردانده و با گرفتن امتیازات بیشتر، تهران را محدود کنند. اما اقدامات پیش‌دستانه و نیز ابتکار عمل‌های جدید از سوی هیئت دیپلماتیک ایرانی در حوزه هسته‌ای و رفع تحریم باعث شد تا غرب دچار سردرگمی شدید شده و ناکارآمدی تحریم‌ها به رخ رقیب کشیده شود. از این رو شیوه برخورد با اعمال معافیت هسته‌ای از سوی آمریکا از اهمیت بالایی برخوردار است، هر نوع تفسیر غلط از رفتار واشنگتن فرمول‌های رفع تحریم و انتفاع از آن را در آینده با چالش روبرو خواهد کرد.

۱- پذیرش معافیت‌های تحریمی جدید باعث می‌شود که در آینده تنها مسیر «لغو حقوقی تحریم‌ها» در برابر انتفاع از آن را ناخواسته بپذیریم. در حال حاضر در موقعیتی قرار داریم که خود را در برابر شرکای منطقه‌ای و راهبردی دوباره بازتعریف کنیم. فرصت‌های طلایی پی رو را نباید با سیگنال‌های زرد معاوضه کنیم.

۲- تنها معافیت موردپذیرش از جانب ایران مربوط به مواردی است که وزارت خزانه‌داری آمریکا اعمال کرده است و نه‌تنها یک فرمان حقوقی و بی‌ارزش از جانب وزارت خارجه آمریکا، آن‌هم فقط روی کاغذ!

۳- تلاش برای رسیدن به یک توافق سریع در وین (آنچه غرب از ایران می‌خواهد) باعث می‌شود که بار دیگر در تله بیافتیم. آمریکا با دادن برخی معافیت‌های کوتاه‌مدت به ایران در حال پر کردن مجدد خشاب اسلحه تحریمی برای جهت‌دهی به رفتار ایران در آینده است، در چنین وضعیتی به‌جای تن دادن به ادامه راه با وین باید فرصت‌های بازسازی «سازمان دور زدن تحریم‌ها» را جدی گرفت. در حال حاضر فرصت داریم تا مبادی ورودی کالاهای اساسی را تنوع داده و رابطه با همسایگان را عمق بدهیم (این توجه زیرساختی به معنای مخالفت با ادامه مذاکرات در وین نیست)

۴- تحریم‌های متأخر امریکا علیه ایران در زمستان سال ۹۸ تحت عنوان پروژه فشار حداکثری و به‌روزرسانی تگ بانکی و مالی آن در سال ۹۹ اساساً بیشتر از آنکه علیه ایران وضع‌شده باشد؛ علیه روابط راهبردی تهران و همکاران آن وضع‌شده بود. معافیت‌های برداشته‌شده جدید نیز بار دیگر همین هدف‌ها را پیگیری می‌کند. غرب برای نشان دادن حسن نیت به‌جای مایه گذاشتن از منطقه در قانون مسدود ساز اتحادیه اروپا تجدیدنظر کند!

۵- اعمال معافیت‌های هسته‌ای و محدود از سوی آمریکا شکننده است. تنها هدف آن افزایش اعتبار دیپلماتیک واشنگتن برای ایجاد اجماع مجدد بین‌المللی علیه ایران است. تا به امروز به‌گونه‌ای در وین پیش رفته‌ایم که آمریکایی‌ها را خارج از تفاهم نگه‌داشته و طرف اروپایی را برای لغو همه تحریم‌های غیرقانونی مجاب کرده‌ایم.

اهداف بایدن از بازگرداندن معافیت تحریمی برنامه هسته‌ای ایران/ آیا آمریکا سیگنال توافق فرستاده است؟

نیکلاس مالدر تحلیل‌گر مسائل امنیتی در نشریه فارین پالیسی نوشته است که آمریکایی‌ها شیفته تحریم هستند، اما افراط بیش‌ازحد در استفاده از آن باعث بی‌اثری تحریم به روی برخی کشورها ازجمله ایران شده است، در ادامه این یادداشت آمده است که بحران‌های مالی جهانی اثر تحریم را بر تحریم کنندگان بیشتر از کشورهای هدف کرده است. هم‌زمان با اعتراف آمریکایی‌ها بر نتایج تحریم‌ها رابین رایت کارشناس ارشد موسسه ویلسون گفته است که ایران پرچم یک ناتو قدرتمند و بومی در سراسر منطقه خاورمیانه افراشته و آماده تبدیل‌شدن به یک بازیگر فرا منطقه‌ای است. در ادامه این گزارش آمده است که تهران هم برد موشک‌های خود را افزایش داده‌اند و هم‌سطح غنی‌سازی را تا نقطه گریز هسته‌ای پیش برده‌اند. ایرانی‌ها شطرنج را اختراع کرده‌اند نمی‌توان به‌سادگی آن‌ها را کیش‌ومات کرد!

واقعیت آن است که سیگنال‌های ارائه‌شده از سوی آمریکایی‌ها در وین نمایشی از «حسن نیت» آن‌ها محسوب نمی‌شود. انتظار می‌رفت واشنگتن کلیه تحریم‌های (هسته‌ای و غیرهسته‌ای) اعمال‌شده توسط ترامپ را لغو کرده و آن را در معرض راست آزمایی قرار دهند و پس‌ازآن طرف ایرانی گام‌های تدریجی را برای بازگشت به تفاهم ۲۰۱۵ بردارد. اما غربی‌ها به‌جای اجرای وظایف خود تنها با کارت‌های سوخته ترامپ در وین بازی می‌کنند.

پیش‌ازاین کاخ سفید با لغو معافیت‌های هسته‌ای در سال ۱۳۹۸ به‌سوی خود شلیک کرده و مسیرهای جبرانی را مسدود کرده‌اند. در حالی واشنگتن درباره ترتیبات بازگشت به عقب در برجام قدم برداشته است که بنا بر اعتراف بسیاری از مقامات دولت آمریکا پروژه فشار حداکثری ترامپ شکست سنگین خورده و آمریکا برای بازگشت به میز برجام چاره‌ای جز برداشتن تحریم‌ها ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 26
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • امیرکبیر معاصر IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    4 13
    باید در پاسخ به این حسن نیت فورا همه تاسیسات اتمی را پلمپ کنیم و کلیدش را به پرزیدنت بایدن و رابرت مالی تحویل دهیم و از رونق اقتصادی به طبع رفع تحریم ها لذت ببریم .
    • IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
      11 3
      در خواب ببینید دوباره مثل دولت ساده لوح و غربگدای بنفش در چاه فریبکاری آمریکا بیفتیم
    • IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
      6 3
      بعد از برجام که تاسیسات اتمی را پلمپ کردیم تحریم ها تشدید شد و اقتصاد ایران 40 درصد کوچک تر شد.
    • IR ۱۳:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
      4 3
      به قول خود جان کری اگر برجام نبود دیوار تحریمهای ضد ایرانی فرو ریخته بود.
    • IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
      2 3
      بار دیگر به هیچ وجه نباید زیر بار پروتکل الحاقی برویم حتی اگر تحریمها را برندارند.با خنثی سازی تحریم دلیلی ندارد زیر بار خفت بار پروتکل الحاقی برویم.برای غربیهای زیاده خواه همان پادمان کافیست.اجرای پروتکل الحاقی برای پرستیژ ابرقدرتیمان و جان دانشمندانمان خطرناک است.
    • US ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
      6 0
      و قرص های خود را خورده سپس کامنت بگذاریم
    • پیدا کنید پرتقال فروش رااااااااا IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
      2 0
      حواریون و فداییان قسم خورده و سینه چاک ظریف و روحانی، دقیقا مثل امریکا که معتاد تحریم ها شده، اینها هم در سوی دیگر سکه معتاد برجام و زرق و برق هتل های وین با آن هزینه های سنگین و گزافش شده اند!!!! لااقل اگر برجام جز خسارت محض برای این ملک و ملت آبی نداشت، برای این جماعت غربگدا نان (بخوانید فوق العاده و هزینه های یورویی نجومی ماموریت اروپایی !!!!) خوبی داشت ..... آیا بالاخره باند مخوف ظریفیسم پست ها و مناصب مهم و حساس سیاست خارجی را در اقصی نقاط جهان از شرق تا غرب عالم رها خواهند نمود تا مردم طعم شیرین ثمرات و برکات تغییر ریل سیاست خارجی در دولت جدید را بچشند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! یا همچنان عامدانه !!! همه امورات کشور و تورم و رکود و بیکاری و سایر مشکلات معیشتی مردم را همچناااااااان به گره کور و بی سرانجام مذاکرات و سیگنال های زرد کدخدا و هتل های وین و ژنو و لندن و پاریس و نیویورک !!! گره خواهند زد ..................... و بالاخره اینکه علیرغم آنکه همه می دانند یکی از معدود راه حل های خروج اقتصاد کشور از رکود و تورم بسط و گسترش همه جانبه تجارت با قدرت های شرقی است لیکن باید دید آیا درعمل «مجریان» این استراتژی دوراندیشانه و حکیمانه با این کارنامه ای که طی سالیان گذشته از عملکرد خود در وزارت خارجه برجای گذاشته اند و به عنوان نتیجه عملی عملکردشان در این سالها اغلب شاخص های تراز تجاری با مهمترین کشورهای شرقی نزولی گردیده است، پس چرااااااااااااااااااااا همچناااااااااااااااان در همان مناصب و مدیریت های وزارت خارجه هستند؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!! پیدا کنید پرتقال فروش رااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
    • IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      0 0
      !!!
    • IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      0 0
      بار دیگر به هیچ وجه نباید زیر بار پروتکل الحاقی برویم حتی اگر تحریمها را برندارند.با خنثی سازی تحریم دلیلی ندارد زیر بار خفت بار پروتکل الحاقی برویم.برای غربیهای زیاده خواه همان پادمان کافیست
  • US ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    10 3
    فکر کردن دوره روحانی و ظریف هست که با این شو های مسخره ایران رو دور بزنن. یه سری معافیت به درد نخور و سوخته برای اینکه بگن ببینید ما مشتاق توافقیم. ...خودتونید یانکی ها
  • IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    7 4
    بدبختی مردم را بخاطر تحریم دید و آدم شرم می‌کنه زنی که بیمار است و پول دارو دکتر ندارد محتاج نان شب است بیمه هم هیچ کاری نمیکند
    • IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
      5 3
      بدبختی مردم حاصل رأی به تکرار سلبریتی های بیسواد و وقیح و فتنه‌گران است که ۸ سال مدیریت کشور را بدست نالایق ترین و ناکارآمد ترین دولت بعد از انقلاب داد بقول خود روحانی اثر تحریم ها بر زندگی مردم کمتر از ۴۰ درصد است
    • FR ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
      1 0
      بس کن حالا دیگه یاد زن فقیر و نون شب افتادی ؟ دوران دولت دلالان تدلیس و فریب کجا بودی !
    • IR ۰۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      0 0
      ببین کی به کی میگه بیسواد
  • IR ۱۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    3 2
    از یکسو تعلیق یک تحریم فنی را در بوق و کرنا میکنند تا از آن برای اثبات مثلا حُسن نیت شان نزد افکار عمومی سواستفاده کنند و از سوی دیگر مدعی میشوند که دولت بعدی آمریکا ملزم به اجرای برجام نیست
  • IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    0 1
    هدف معافیت تحریم هسته ای،فقط نفوذ درسیستم هسته ای هست حالا ازرطریق روسیه یا چین....
  • IR ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    2 0
    برای اجرای سیاست قطعی یعنی لغو تمام تحریم‌ها از سوی آمریکا و راستی‌آزمایی آن توسط ایران هیچ مذاکره‌ای لازم نبوده و نیست؛ چه رسد به‌اینکه مذاکره فرسایشی شده و زمزمه‌ی مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا مطرح می‌شود! از وزارت امور خارجه می‌خواهیم تا مذاکرات را در اسرع وقت به حالت تعلیق در آورند و تا زمانی‌که غربی‌ها به تعهدات خود عمل ننموده‌اند، به مذاکرات باز نگردند.
  • IR ۱۵:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    4 2
    امام خامنه‌ای فرمودند: «سیاست کشور را ما اعلام کردیم و به مسئولین هم گفته‌ایم؛ هم از نزدیک گفتیم، هم با نوشته گفتیم، هم در جلسات گفتیم، هم در صحبت عمومی گفتیم؛ سیاست کشور معلوم است که چه کار باید بکنند. خب حالا تشخیص‌ مسئولین ما این است که برویم مذاکره کنیم تا همین سیاست را اِعمال کنیم؛ ما بحثی در این زمینه نداریم، منتها باید مراقبت بشود که مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این را هم توجّه داشته باشید اینکه آمریکایی‌ها دائم اسم مذاکره را می‌آورند و مذاکره‌ی مستقیم با ایران را ما حاضریم و مانند این حرف‌ها، این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقّی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند! اصلاً کار او این جوری است، وَالّا اینکه حالا یک حرف حقّی را بشنوند، تصدیق کنند، قبول کنند، این جوری نیست؛ کما اینکه همین آقایان اروپایی‌ها هم در بعضی از جلسات خصوصی که گزارشش را مسئولین ما، مأمورینِ ما به ما می‌دهند، اقرار می‌کنند که حق با ایران است. ما گفتیم که باید اوّل تحریم‌ها برداشته بشود، چون ما خاطرجمع نیستیم به اینکه آن‌ها وعده بدهند که تا حالا ده‌ها بار به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند و ضدّ وعده عمل کرده‌اند، و حالا هم همین کار را خواهند کرد، لذا بایستی آن‌ها کاری را که ما می‌گوییم اوّل انجام بدهند تا ما خاطرجمع بشویم که انجام گرفت، بعد ما آنچه تکلیفمان است انجام خواهیم داد. این مذاکره‌کنندگان اروپایی گاهی در جلسات خصوصی تصدیق می‌کنند که همین سیاست، درست است و حق با ایران است امّا در مقام تصمیم‌گیری خب تابع آن‌ها هستند و خودشان واقعاً هیچ استقلالی ندارند. آمریکا هم زورگو و تحمیل‌کننده است و مسئله‌اش این است؛ بنابراین پیشنهادهایی هم که میکنند، غالباً پیشنهادهای متکبّرانه و تحقیرآمیزی است که حتّی قابل نگاه کردن نیست.» 1- مذاکره بعد از اعلام سیاست قطعی، به‌ویژه به‌صورت فرسایشی غلط بوده و هست. 2- آمریکا شیطان بزرگ، زورگو و تحمیل‌کننده‌ی حرف باطل است، و حرف حق را نمی‌پذیرد. لذا مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا غلط اندر غلط بوده و هست. 3- از تمام مسئولین می‌خواهیم به جد به خطوط قرمز رهبری در اجرای سیاست قطعی و عدم مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا پایبند باشند.
  • IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    3 2
    بارها تجربه کرده‌ایم که آمریکا شیطان بزرگ است و وعده‌هایش جز دروغ و فریب‌کاری نیست. اخیراً هم دیدیم که آمریکایی‌های عهد شکن، در برجام بسیار وقیحانه عمل کردند. کشورهای اروپایی همراه با آمریکا هم، از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ اما در مقام زبان‌بازی و حرف‌زدن همیشه طلب کارند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. البته از آنجا که عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد؛ می دانیم که وجود تحریم‌ها گرچه ظاهراً مشکلاتی جزئی را برای ما ایجاد می‌نماید، اما سبب می‌شود که ما به اقتصاد مقاومتی اهمیت بیشتری بدهیم و در نتیجه با قوی شدن در حوزه‌ی اقتصاد بتوانیم تحریم‌ها را خنثی و بی‌اثر سازیم؛ در حالی که اگر تحریم‌ها به فرض محال برداشته هم بشود، باز هم بالاخره باعث رخوت و شرطی شدن اقتصاد نفتی کشور شده و ما را به دشمنان وابسته نگه می‌دارد. لذا اطمینان داریم که سازش و وابستگی هیچگاه مشکلات ما را به‌طور اساسی حل نخواهد کرد؛ و با این وصف هیچ علاقه و عجله‌ای هم برای یک توافق جدید، حتی اگر مثلاً خوب هم باشد، نداریم. اما چنانچه بنا باشد توافقی حاصل شود، باید نه یک توافق خوب، بلکه یک توافق عالی و در حد شأن ملت مقاوم، صبور و سلطه‌ناپذیر ایران باشد. در این توافق باید بر اساس سیاست قطعی، تمام تحریم‌ها لغو شود؛ زیرا معتقدیم تمام تحریم‌ها به هر بهانه و با هر برچسبی که وضع شده است ناعادلانه، ظالمانه، مؤثر و غیرقانونی است. نمی‌توان تحریم‌ها را تقسیم بندی به حوزه‌های مختلفی مثل هسته‌ای و غیر هسته‌ای نمود؛ یا آن‌ها را به تحریم‌های قبل و بعد از خروج آمریکا از برجام تقسیم نمود. سیاست قطعی اعلام شده از طرف رهبر معظم انقلاب در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت‌های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، باید کلمه‌به‌کلمه و موبه‌مو به‌طور شجاعانه اجرا گردد.
    • IR ۲۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
      0 0
      دوست عزیز آمریکا را نمی شناسی .در آمریکا تصمیم اصلی را کنگره می گیرد . اگر بخواهد همه تحریمها لغو شود باید از کنگره بگذرد و دوسوم کنگره رای بدهد .همین حالا جمهوری خواهان می گویند اگر رای بیاورند برجام را پاره می کنند. یادتان نیست سناتورها برای ایران نامه نوشتند و گفتند برجام را امضا نکنید . حتی همین حالا امکان کودتای نظامی وجود دارد .جمهوری خواهان دموکرات‌ها را قبول ندارند .رابرت مالی چپ گرا است .
  • IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    2 2
    آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر برچسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند؛ یعنی ساختار تحریم‌ها در تمام لایه‌های هسته‌ای، موشکی، پهپادی، منطقه‌ای و حقوق بشری و غیره باید برچیده شود. آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ی‌ تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده‌اند، بپردازند. کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید با جریمه‌ی تأخیر آن، وصول گردد. هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی‌مدت قرار گیرد و تا زمانی که راستی‌آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته شود و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن، توسعه یابد. در شرایطی که طرف‌های برجامی طی شش سال به طور پیوسته بر خلاف تعهدات خود عمل کرده‌اند، دلیلی برای حفظ پیوسته‌ی تصاویر تأسیسات هسته‌ای وجود ندارد. ما به دوربین های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، اطمینان نداریم. این دوربین‌ها باید جمع‌آوری شوند و اجازه‌ی حضور به این جاسوسان در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. با توجه به پیشرفت فناوری احتمال دارد در این دوربین‌ها فرستنده گیرنده‌هایی کار گذاشته شده باشد که تا زمانی که سیگنال کدشده‌ای را دریافت ننموده‌اند هیچ ارسالی انجام ندهند و با دریافت کد، تصاویر را ارسال نمایند یا اقدامات خرابکارانه‌ی دیگری را انجام دهند. در هر حال اگر قرار است کار اشتباه ضبط پیوسته‌ی تصاویر، که یک عقب نشینی در برابر دشمن غیر قابل اعتماد است، صورت گیرد، حداقل این کار باید توسط دوربین‌های خودمان انجام شود و آژانس باید این را بپذیرد.
  • IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    2 2
    باید شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم‌ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن‌ها از منطقه و عدم حمایت آن‌ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا سه کشور اروپایی یا آمریکا با بازگشت صوری به برجام، نتوانند از این امتیاز یک‌طرفه به‌ضرر ما سوءاستفاده کنند و درصورتی که بخواهند چنین کاری کنند باید از برجام خارج شده، اجرای پروتکل الحاقی را کنار گذاشته و از پیمان عدم اشاعه‌ی هسته‌ای خارج شویم. مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرارداد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، خنثی‌سازی و بی‌اثرسازی تحریم‌ها، و حذف آقایی دلار از چرخه‌ی اقتصاد کشور باشد. لذا ضمن حمایت از تیم مذاکره‌کننده، درخواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی، مقاومت مقتدرانه در برابر فشارها و تهدیدات غرب و رژیم صهیونیستی، و مقابله به مثل لازم با طرف‌های غربی تا رسیدن به یک توافق عالی با مشخصات فوق‌الذکر یا نپذیرفتن هرگونه توافق دیگر است.
  • DE ۱۷:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    8 1
    نرمش ظفرمندانه + سرکشیدن جام زهر در راه است . دارند فکر می کنند چه جوری به خورد ملت بدهند
  • IR ۲۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    1 0
    ظاهرها حرکت ایران رو ب جلو است. اتاق های فکر امریکا حداقل در رسانه از رفتار دولت نا امید شده اند
  • IR ۲۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    1 0
    دوربینها در قبال تضمین رفع کلیه تحریمها ،(هیچ انسانی،حقوق بشر حیوانات غربی را برسمیت نمیشناسد)
  • IR ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    0 0
    به هر نسبت که به‌دنبال مذاکره و هر نوع توافق با شیطان بزرگ و دنباله‌روهای اروپایی‌اش باشیم اقتصاد کشور به همان نسبت شرطی خواهد شد؛ اما اگر مذاکرات و تعهدات هسته‌ای برجامی خود را تا زمان لغو تمام تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن به حال تعلیق در آوریم و به دنبال مقاوم‌سازی اقتصاد و خنثی‌سازی و بی‌اثرسازی تحریم‌ها باشیم، قطعاً نقمت و تهدید تحریم را به نعمت و فرصت تبدیل کرده‌ایم؛ در این‌صورت حربه‌ی تحریم برای همیشه از دست دشمنان گرفته خواهد شد و در جنگ اقتصادی موفق خواهیم شد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس