به گزارش مشرق، به گفته آنها چین با کمک این فناوری در رقابت جهانی برای ارائه نسل جدید ارتباطات بی سیم (۶G) پیشتاز خواهد بود.
به طور دقیق تر محققان با استفاده از گردابی از امواج میلی متری (نوعی از امواج رادیویی با فرکانس بالا که چرخش آنها با سرعت بالا تغییر می کند) یک ترابایت داده را در مسافت یک کیلومتر و در مدت زمان یک ثانیه منتقل کردند.
به گفته پروفسور ژانگ چائو از دانشکده مهندسی هوا فضا در دانشگاه تسینگ هوا پکن، خط ارتباطی بی سیم آزمایشی ماه گذشته در محل برگزاری بازی های المپیک زمستانی پکن تاسیس شده و توانسته بیش از ۱۰ هزار ویدئو زنده با کیفیت را به طور همزمان پخش کند.
به گفته ژانگ و همکارانش در دانشگاه جیائو تونگ شانگهای و چاینا یونیکام، گرداب امواج گردابی(vortex waves)، بر خلاف تمام ارتباطات رادیویی قرن گذشته ، بعد جدیدی به فرایند انتقال بی سیم اضافه می کند.
به گفته آنها آزمایش مذکور نشان داد چین در زمینه تحقیقات روی فناوری های کلیدی برای ۶G پیشتاز است.
دستگاه های موبایل فعلی از امواج الکترو مغناطیسی برای برقراری ارتباط استفاده می کنند که مانند موج در دریاچه گسترده می شود. اطلاعات به وسیله بالا و پایین شدن این امواج ارائه می شود که دو بعدی است.
اما گرداب امواج الکترومغناطیسی مانند تندباد سه بعدی است. می توان اطلاعات بیشتری را در این امواج کدگذاری کرد تا پهنای باند مخابراتی به میزان قابل توجهی افزایش داد.