کد خبر 1346770
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۰
نشست وین

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: ما به فضاسازی رسانه‌ای و ضرب‌الاجل‌های غربی‌ها توجه نمی‌کنیم چرا که برای ما در مذاکرات، خط قرمزها مهم‌تر از ضرب‌الاجل‌هاست. 

به گزارش مشرق، ابوالفضل عمویی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی،‌درباره روند مذاکرات وین، اظهار داشت: برای ایران اخذ تضمین از طرف مقابل بسیار اهمیت دارد. ایران به تعهدات خود در برجام پایبند بود و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم در همه گزارش‌های خود بر این مسئله تاکید کرد.

بیشتر بخوانید:

عامل عدم توافق در وین کدام کشور است؟

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بدعهدی آمریکا و کشورهای اروپایی عضو برجام، گفت: دغدغه فعلی ما این است که آیا این بار آمریکایی‌ها به صورت واقعی می‌خواهند به توافق بازگردند و به آن پایبند باشند یا اینکه باز هم می‌خواهند از توافق خارج شوند. بر این اساس آنان باید به ایران تضمین دهند.

مقامات آمریکا باید تضمین سیاسی دهند

وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها سعی می‌کنند که با تعویق زمان و بدون ابتکار عمل ما را از خواسته منطقی خودمان منصرف کنند. در این موضوع راهکارهای مختلفی را ارائه دادیم. در وهله اول مقامات آمریکا باید تضمین سیاسی دهند و به صراحت اعلام کنند که می‌خواهند به این توافق پایبند باشند.

عمویی تاکید کرد: مطالبه دیگر ما آن است که طرف مقابل باید به ایران تضمین اقتصادی دهد تا اگر باز هم از توافق خارج شدند و ما متضرر شدیم، امکاناتی در اختیارمان باشد تا بتوانیم از این طریق ضرر و زیان اقتصادی خود را کاهش دهیم.

مجلس در جریان توافق قرار می‌گیرد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: زمانی که توافق صورت گیرد، حتماً مجلس شورای اسلامی در جریان قرار می‌گیرد، آن را مورد بررسی قرار می‌دهد و اعلام نظر می‌کند.

وی با بیان اینکه متن مفصلی برای توافق آماده شده است، گفت: با وجود این، چند موضوع اساسی وجود دارد و تا زمانی که این موضوعات حل نشود، نمی‌توان گفت که به توافق رسیدیم. همیشه مرحله آخر مذاکرات، مهم‌ترین مرحله است چرا که موضوعات اساسی باید در این مقطع تعیین تکلیف شود.

عمویی اظهار داشت: اگر در مذاکرات آنچه مطلوب جمهوری اسلامی ایران محقق شود، ما هم بعد از لغو تحریم‌ها، راستی‌آزمایی و تایید مجلس محدودیت‌هایی را در برنامه هسته‌ای خود اعمال می‌کنیم. اخذ تضمین ذاتی هم برای ما بسیار مهم است، به این معنا که ما باید ابزارهایی از برنامه هسته‌ای خود را حفظ کنیم تا اگر طرف مقابل مجدداً خطای سابق خود را تکرار کرد و از توافق خارج شد، ما بتوانیم برنامه هسته‌ای خود را به سرعت از سربگیریم و محدودیت‌ها را کنار بگذاریم.

رفع تحریم‌ها نباید فقط محدود به تحریم‌های هسته‌ای باشد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس از هیئت مذاکره کننده کشورمان حمایت می‌کند چرا که آنان مأمور پیگیری منافع ملی ایران هستند و تلاش می‌کنند تا تحریم‌ها رفع شود، تصریح کرد: یکی دیگر از محورهای اساسی مطالبات ایران رفع حداکثری تحریم‌هاست. رفع تحریم‌ها نباید فقط محدود به تحریم‌های هسته‌ای باشد، بلکه هر تحریمی که مانع انتفاع اقتصادی ما شود و اجازه ندهد که ما روابط تجاری با کشورهای دیگر داشته باشیم، باید برداشته شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امیدواریم که مذاکره کنندگان کشورمان به نتیجه حداکثری و مطلوب دست یابند. ما به فضاسازی رسانه‌ای و ضرب‌الاجل‌های غربی‌ها توجه نمی‌کنیم چرا که برای ما در مذاکرات، خط قرمزها مهم‌تر از ضرب‌الاجل‌هاست.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۱
    6 2
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ و سه بچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، مذاکرات را تا بیستم فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای تعلیق کنیم؛ چنانچه تا آن تاریخ لغو تمام تحریم‌ها راستی‌آزمایی گردید، به مذاکرات برگردیم و در غیر این‌صورت در همان روز با اقتدار از برجام خارج شویم و بیش از این اقتصاد کشور را شرطی نکنیم. کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.
    • علیرضا IR ۲۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۱
      3 0
      اتفاقا با وقوع جنگ بین روسیه و اوکراین ما تا میتونیم باید مذاکرات رو کش بدیم و تقاضای امتیازات بیشتر و بیشتر بکنیم
  • IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۱
    15 4
    جالبه زمان روحانی میگفتین هیچ اعتباری به تضمین شیطان نیست،الان تضمین شیطان شده درخواست اصولگرایان.. بعد هم همه میدانند که هیچوقت شیطان راضی به لغو‌همه تحریم‌ها و راستی آزمایی نخواهد شد و اگه توافقی گرفت یعنی کوتاه اومدیم.. تنها خوبیش اینه که دیگه کسی دولت و وزیر خارجه و نمایندگان رو بازخواست و تهدید نخواهد کرد..
    • IR ۰۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
      1 1
      توافق یا شیطان بزرگ؟ مذاکره با قاتلین سردار سلیمانی؟ ای انکه مذاکره شعارت استخر فرح در انتظارت
  • عدی IR ۱۸:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۱
    5 3
    جنگ شریان حیاتی آمریکاست باجنگ نفس می کشد باجنگ پول در می آورد وبا جنگ به حیات خود ادامه می دهد همه جا آتش زیر خاکستر دارد آمریکا جنگ می طازد
  • IR ۲۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۱
    5 0
    مرگ بر سازشگر مرگ بر امریکا و مذاکره کنندگان
  • IR ۰۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    1 1
    برجام که همون برجامه فقط کسی مثل چند سال قبل پاچه ی خودی ها رو نمیگیره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس