کد خبر 1378420
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۱:۲۷
بورل: اتحادیه اروپا باید نیروی نظامی تشکیل دهد

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد، اتحادیه اروپا باید مسئولیت امنیت خود را بر عهده گیرد و نیروهای نظامی اروپایی تشکیل دهد.

به گزارش مشرق، از تارنمای "سرویس خارجی اتحادیه اروپا"، بورل یکشنبه شب تصریح کرد، اتحادیه اروپا باید نیروهای نظامی اروپایی خود را ایجاد کند. 

بورل توضیح داد: محیط امنیتی جدید نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا باید مسئولیت بیشتری در قبال امنیت خود بپذیرد. برای انجام این کار، ما به یک ارتش اروپایی مدرن و قابل تعامل نیاز داریم که در سطح بالاتری فعالیت کند و به دنبال افزایش قابلیت‌ها و نیروهای خود باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از این گفته بود، این اتحادیه آماده است در صورت حمله روسیه به فنلاند و سوئد، حتی در شرایطی که آن‌ها منتظر عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند، از این دو کشور دفاع کند. 

به گزارش مشرق، بورل روز سه شنبه در نشست با وزیران دفاع اروپا در بروکسل در پاسخ به سوالی درباره این که در صورت حمله به فنلاند و سوئد آیا ماده ۴۲. ۷ معاهدات اتحادیه اروپا اجرایی می‌شود به روشنی گفت: اگر به خاک کشوری حمله شود و اگر حمله مسلحانه‌ای به یکی از اعضای اتحادیه اروپا انجام شود این کشور می‌تواند از دیگران تقاضای کمک کند. بقیه کشورها هم وظیفه دارند در حد توان خود به آن کمک کنند، نه کمتر و نه بیشتر. 

ماده ۴۲. ۷ معاهده لیسبون اتحادیه اروپا که به اصطلاح بند همبستگی خوانده می‌شود، تصریح می‌کند که اگر یک کشور عضو اتحادیه اروپا قربانی تجاوز مسلحانه به قلمرو خود شود، سایر اعضای اتحادیه موظف هستند با تمام قوا به آن کمک کنند. 

اتحادیه اروپا تاکنون با اختصاص ۵۰۰ میلیون یوروی دیگر از ارتش اوکراین حمایت مالی کرده است. این اتحادیه در مجموع ۲ میلیارد یورو به این کشور کمک نظامی کرده است. این مبلغ از طریق صندوق صلح اروپا ارائه می‌شود و به اوکراین اجازه می‌دهد سلاح‌ها و تجهیزات لازم برای جنگ با روسیه را خریداری کند.

 بورل همچنین پیشتر گفته بود:  امکان دستیابی به توافق بر سر بسته تحریمی ششم علیه روسیه وجود ندارد و ما در مورد تحریم نفت روسیه اتفاق آرا نداریم.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. 

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. 

جنگ در اوکراین و واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۲
    0 0
    هرچقدر هم بخوایید دور خودتون حصار بکشید،باز به وقت طوفان نابود خواهید شد.نمیشه ثروت و منابع و .. دنیا رو غارت کنید ببرید اونجا،عیش و نوش راه بی اندازید و انتظار داشته باشید،ضرر نبینید.. واقعا دنیا پرست همیشه احمقه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس