به گزارش مشرق از الجزیره، بورل در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل از روند خاموش خلع سلاح اروپا ابراز تاسف کرد و از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست تا به سرعت انبارهای خالی مهمات و تجهیزات نظامی خود را تجدید کرده و آنها را افزایش دهند.
وی با بیان اینکه ما به صورت خاموش تسلیحات خود را کاهش دادهایم، افزود: ما تجهیزات نظامی خود را بین سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴ به شیوهای بسیار تکان دهنده و بسیار ناهماهنگ کاهش دادهایم.
هدف اتحادیه اروپا در درازمدت توسعه بیشتر پهپادها و قابلیتهای سوختگیری جنگندهها در هوا، ارتقای تانک و خودروهای زرهی، تقویت قابلیتهای دریایی و تقویت تواناییهای دفاع سایبری است.
به گزارش مشرق، روز گذشته بود که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت این اتحادیه آماده است در صورت حمله روسیه به فنلاند و سوئد، حتی در شرایطی که آنها منتظر عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند، از این دو کشور دفاع کند.
بورل در پاسخ به پرسشی درباره این که در صورت حمله به فنلاند و سوئد آیا ماده ۴۲.۷ معاهدات اتحادیه اروپا اجرایی میشود، به روشنی گفت: اگر به خاک کشوری حمله شود و اگر حمله مسلحانهای به یکی از اعضای اتحادیه اروپا انجام شود این کشور میتواند از دیگران تقاضای کمک کند. بقیه کشورها هم وظیفه دارند در حد توان خود به آن کمک کنند، نه کمتر و نه بیشتر.
ماده ۴۲.۷ معاهده لیسبون اتحادیه اروپا که به اصطلاح بند همبستگی خوانده میشود، تصریح میکند که اگر یک کشور عضو اتحادیه اروپا قربانی تجاوز مسلحانه به قلمرو خود شود، سایر اعضای اتحادیه موظف هستند با تمام قوا به آن کمک کنند.
اتحادیه اروپا به تازگی با اختصاص ۵۰۰میلیون یوروی دیگر به ارتش اوکراین موافقت کرد. این اتحادیه در مجموع ۲ میلیارد یورو به این کشور کمک نظامی کرده است. این مبلغ از طریق صندوق صلح اروپا ارائه میشود و به اوکراین اجازه میدهد سلاحها و تجهیزات لازم برای جنگ با روسیه را خریداری کند.
این اتحادیه پیشنهاد کرده است تا پایان سال جاری میلادی تمامی واردات نفت از روسیه متوقف شود و سبربانک به عنوان بزرگترین بانک روسیه از شبکه پرداختهای بین المللی سوئیفت حذف شود.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.