به گزارش مشرق، سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانی پنجشنبهشب خود از بسیج سیاسی و غیرسیاسی جهت مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی در مرزهای دریایی خبر داد و ضمن تهدید علیه دشمن صهیونیستی در زمینه هرگونه اقدام متجاوزانه در منطقه مورد مناقشه با لبنان، به شرکتهای خارجی که با این رژیم جهت حفاری در منطقه مذکور همکاری میکنند، هشدار داد.
حزبالله هراسی از جنگ با صهیونیستها ندارد
سید حسن نصرالله که یک سخنرانی اختصاصی درباره پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی انجام داد سخنان خود را خیلی طولانی نکرده بهشکل خلاصه به شرکت یونانی «انرژین» هشدار داد که از اکتشاف و حفاری در منطقه مورد مناقشه عقبنشینی کند. او همچنین از همه طرفهای لبنانی و بهویژه دولت این کشور خواست مسئولیت خود را بهطور کامل بهعهده بگیرند و ضمن کنار گذاشتن همه اختلافات روی چارچوب واحدی که تضمینکننده حقوق دریایی لبنان باشد به توافق برسند.
بیشتر بخوانید:
ژنرال صهیونیست: ارتش ما پیروز جنگ آینده نیست
یکی از نکات قابل توجه در رویکرد سید حسن نصرالله و نیز حزبالله در پرونده مناقشه مرزی این بود که یک اقدام عملی برای مقابله با تحرکات متجاوزانه صهیونیستها در مرزهای دریایی انجام دادند و با انتصاب «نواف الموسوی» جهت مدیریت پرونده مرزها و انرژی ثابت کردند که مقاومت در این پرونده ساکت نخواهد بود، همچنین در شرایطی که مسئولان لبنانی هیچ گونه اقدام جدی برای محافظت از حاکمیت و حقوق دریایی این کشور انجام نمیدهند، هر حرکت اشتباهی از جانب اسرائیل با پاسخ مقاومت مواجه خواهد شد و پیامدهای نامعلومی برای دشمن صهیونیستی دارد.
دبیرکل حزب الله در این سخنرانی کوتاه خود همچنین تأکید کرد که مقاومت قدرت این را دارد که مانع اکتشاف و حفاری رژیم صهیونیستی در میدان کاریش شود و هر حماقتی که اسرائیل مرتکب گردد، پیامدهای آن نهتنها در سطح استراتژیک بلکه در سطح موجودیتی گریبان این رژیم را خواهد گرفت.
اما هشدارآمیزترین عبارتی که سید حسن نصرالله درباره هرگونه ماجراجویی رژیم صهیونیستی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی اعلام کرد، این بود که مقاومت نمیتواند در برابر غارت ثروتهای لبنان ساکت بماند و هرگز بیکار نخواهد نشست و همه گزینهها برای حزبالله باز و روی میز است. او در پایان تأکید کرد که حزبالله بهدنبال جنگ نیست اما هراسی هم از آن ندارد.
نیروی دریایی اسرائیل آمادگی لازم برای تقابل با حزبالله را ندارد
از طرف دیگر رسانههای صهیونیستی که مانند همیشه سخنان سید حسن نصرالله را بهدقت زیر نظر داشتند اعلام کردند که ارتش اسرائیل برای مواجهه با واکنش حزبالله به فعالیتهای تلآویو در میدان کاریش آماده میشود. وبسایت صهیونیستی والا در این زمینه گزارش داد که ارتش اسرائیل بعد از فعالسازی اقدامات خود برای اکتشاف در میدان کاریش برای سناریوهای امنیتی مختلفی آماده میشود و این مسئله را در سطح نظامی و دیپلماتیک مورد بررسی قرار داده است.
در عین حال یکی از افسران ارشد ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: آمادگی امنیتی اسرائیل در اطراف میدان کاریش کافی نیست. ما برای مقابله با اقدامات تحریکآمیز آماده هستیم، البته انتظار سناریوهای دیگری نیز داریم، بهعنوان مثال ممکن است حزبالله اقداماتی برای ایجاد رعب و وحشت انجام دهد، مانند شلیک سلاحهای سبک به هوا و عبور از نزدیکی شناورها و قایقهای نیروی دریایی اسرائیل برای تهدید یا خرابکاری. ارتش اسرائیل نیرویی تشکیل داده است که مأموریت آن تمرکز بر جمعآوری اطلاعات درباره تهدیدات علیه سکوی گازی در منطقه میدان کاریش است.
در این بین روزنامه صهیونیستی گلوبس نیز بهنقل از یک افسر صهیونیست اعلام کرد که انتقادهایی در داخل ارتش اسرائیل درباره آمادگی نیروی دریایی جهت مقابله با حوادث احتمالی وجود دارد، همچنین ارتش بدون اینکه جزئیات طرح حفاظت از سکوی گازی در میدان کاریش را در نظر بگیرد، نیروهای کافی در اطراف این سکو مستقر نکرده است.
این افسر صهیونیست تأکید کرد که ارتش اسرائیل باید برای یک سناریوی خطرناک با احتمال حمله پهپادها یا موشکهای حزبالله آماده شود. فاصله سکوی گازی در میدان کاریش با سواحل اسرائیل (فلسطین اشغالی) این کار را با مشکلات بزرگی مواجه میکند و نیروی دریای اسرائیل باید مراقب شناورهای خود باشد.
آیا جنگ سوم حزبالله و رژیم صهیونیستی در راه است؟
در سایه همین تحولاتی که در پرونده مناقشه مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی به وجود آمده است، برخی ناظران از احتمال وقوع درگیری نظامی میان دو طرف صحبت میکنند، در این بین باید چند نکته را مد نظر قرار داد؛ نخست اینکه صهیونیستها همچنان اصرار دارند بگویند میدان کاریش جزء منطقه مورد مناقشه محسوب نمیشود و بنابراین اسرائیل بهدنبال تجاوز به ثروتهای دریایی لبنان نیست.
این رفتار محتاطانه صهیونیستها بعد از این بود که حزبالله و شخص سید حسن نصرالله قبل از انتخابات پارلمانی لبنان صراحتاً درباره تجاوز به مرزهای دریایی این کشور به رژیم صهیونیستی هشدار داده بود، البته این بدان معنا نیست که تمایل رژیم صهیونیستی برای تصرف ثروتهای دریایی لبنان کاهش یافته است بلکه هر تصمیم اشتباه از جانب مسئولان لبنانی بهمنزله فرصتی تازه برای تشدید تجاوزات صهیونیستها خواهد بود.
اما درباره گزینه نظامی تحلیلگران بر این باورند شرایط اخیر صهیونیستها چه در سطح امنیت داخلی و چه آمادگی ارتش آن نشان میدهد که این رژیم نه آمادگی و نه قصد ورود به جنگ را ـ حتی با گروههای فلسطینی ـ دارد و همانطور که مقامات و کارشناسان صهیونیست با اشاره به نتایج جنگ جولای ۲۰۰۶ و پیشرفت نظامی قابل توجه مقاومت لبنان هشدار دادهاند، هر جنگی با حزبالله لبنان یک فاجعه بزرگ برای اسرائیل رقم خواهد زد و میتواند بهقیمت پایان موجودیت آن تمام شود.
«امین محمد حطیط» کارشناس امور راهبردی منطقه در این زمینه میگوید: مانورهای اخیر ارتش رژیم صهیونیستی و شکست دو مانور از ۴ مانور آن نشان میدهد که این رژیم آماده جنگ نیست و اسرائیل نمیتواند با ترانزیت یک کشتی استخراج گاز بهسمت میدان فراساحلی کاریش، اقدام تحریکآمیز برای وارد شدن به جنگ علیه لبنان انجام دهد، بلکه این روند تنها آزمایشی برای تحت فشار قرار دادن لبنان است.
چرا اسرائیل جرئت ورود به جنگ با حزبالله را ندارد؟
بهعبارت دیگر گفته میشود که آغاز عملیات نظامی رژیم صهیونیستی علیه حزبالله لبنان از واقعیت بهدور است؛ بهخصوص آنکه نیروهای نظامی اسرائیلی بر این نکته تأکید دارند که هرگونه عملیات علیه حزبالله لبنان تنها واکنش نظامی نسبت به این گروه نخواهد بود، بلکه بهمعنای اعلان جنگ به کل لبنان است. در سایه این مسئله اکنون کل ملت لبنان نیز در راستای رویکرد حزبالله خواستار حفظ تمامیت ارضی خود در مقابل هرگونه تهدیدی هستند و بر لزوم مقابله با هرگونه توطئهای برای خلعسلاح حزبالله تأکید دارند، بنابراین ناظران معتقدند که تمام واکنشهای اسرائیل از آرایش نظامی تا وضعیت احزاب و اظهارنظرات شخصیتهای نظامی و سیاسی این رژیم در حکم «بلوف» است.
بر این اساس حتی اگر مناقشات لبنان و اسرائیل در پرونده ترسیم مرزها منجر به درگیری نظامی میان مقاومت و ارتش رژیم صهیونیستی گردد، این حزبالله است که ابتکار عمل را در دست میگیرد و میتواند اسرائیل را در یک بنبست امنیتی ـ نظامی خفقانآور قرار دهد.