به گزارش مشرق، سقوط شهر باخموت به دست نیروهای وابسته به روسیه و ناکارآمدی سلاحهای اعطایی آمریکا به اوکراین بیانگر آغاز شکست جبهه غرب در این نبرد است. از سوی دیگر برگزاری رزمایش بی سابقه حزب الله لبنان با نمایش قدرت رزمی نیروی زمینی این حزب، توجه رسانهها را به خود جلب کرده است.
روزنامه القدس العربی با اشاره به تعرض وزیر امنیت رژیم صهیونیستی به همراه دهها شهرک نشین صهیونیست به مسجدالاقصی نوشت: بعد از نشست اخیر سران عربی در جده طی جمعه گذشته، سران رژیم صهیونیستی ۲ حرکت چالش برانگیز در قبال مسجدالاقصی انجام دادند؛ نخست تعرض ایتمار بن گویر و دهها شهرک نشین صهیونیست به مسجدالاقصی و دوم برگزاری نشست کابینه این رژیم به ریاست بنیامین نتانیاهو در یکی از تونلهای زیر این مسجد.
لازم به ذکر است که تونلهای حفاری شده زیر مسجدالاقصی پایههای این مکان مقدس را تهدید و خطر ریزش بخشهای زیادی از آن را تشدید کرده است.
عبدالباری عطوان تحلیلگر مشهور جهان عرب در سرمقاله خود در روزنامه رأی الیوم نوشت: چراغ سبز آمریکا برای تجهیز اوکراین به جنگندههای اف ۱۶ میتواند نتایج عکس دهد و بالاتر از آن بیانگر اذعان به شکست بعد از گذشت یک سال و سه ماه از آغاز این جنگ است.
سقوط شهر باخموت و نابودی سامانههای موشکی پاتریوت آمریکا در قلب کییف، ادعاهای رسانهای غربی مبنی بر برتری تسلیحاتی آمریکا و اروپا در برابر روسیه را رسوا کرد. سقوط این شهر بیانگر آن است که آمریکا در جنگ اوکراین از لحاظ نظامی شکست خورده است. البته از بُعد اقتصادی نیز به دلیل ناکارآمدی تحریمها علیه روسیه، شکست خورده بود. بدتر از همه ناکارآمدی سلاحهای آمریکایی است که در این جنگ ثابت شد.
روزنامه یمنی المسیره با اشاره به مانور نظامی حزب الله لبنان در جنوب این کشور نوشت: حزب الله لبنان یک مانور نظامی در جنوب این کشور برای شبیه سازی حمله به شهرکهای صهیونیست نشین و به اسارت درآمدن نظامیان صهیونیست برگزار کرد. در این مانور سلاحهایی به نمایش درآمد که برای نخستین بار دیده میشد. مانور نیروهای حزب الله لبنان، قدرت رزمی و مهارتهای این نیروها در نبرد آتی را نشان داد.
روزنامه عراقی المراقب با تیتر «آمریکا این مار افعی بر پروندههای حساس عراق چمبره زده است» نوشت: نیروهای امنیتی عراق در کنار نیروهای حشد شعبی این کشور آنقدر با عناصر داعش نبرد و درگیری داشته و آنها را شکست دادهاند که بتوانند با استفاده از تجارب نظامی خود نیروهای جدید عراق را آموزش دهند. این در حالیست که دولتهای این کشور به دنبال آموزش بی نتیجه از سوی نیروهای آمریکایی هستند.
آمریکا از طریق روشهای دیگری مانند تمدید حالت فوق العاده در قبال عراق و از طریق نهادهایی مانند ناتو به دنبال گسترش نفوذ نظامی خود در عراق و اجرای پروژههایش در منطقه است. این درحالیست که نیروهای نظامی خارجی از زمان ورود داعش به عراق تنها، بیننده اوضاع این کشور بوده و اقدامی برای نابودی آنها انجام ندادند.
روزنامه سوری الثوره در خصوص نشست جده نوشت: سوریه موقعیت طبیعی خود را در جغرافیای سیاسی کشورهای عربی بازپس گرفت. با توجه به تحولات سریع منطقه، این اتفاق یک رخداد مهم و بزرگ به شمار میرود به ویژه آنکه عربستان و ایران نیز روابط دیپلماتیک خود را از سرگرفته اند و منطقه وارد یک دوره آشتی شده است. این اتفاقات یک دستاورد و پیروزی برای سوریه به شمار میرود؛ سوریهای که بیش از یک دهه در برابر جنگ ویرانگر ایستادگی کرد.
بازگشت دمشق به اتحادیه عرب بیانگر آن است که روند حل و فصل سیاسی بحران سوریه در مسیر دقیق و درست خود از طریق گفتگو مستقیم با برادران عرب خود قرار گرفته است.
روزنامه لبنانی الاخبار با اشاره به برگزاری مانور نظامی حزب الله با تیتر «به سمت فلسطین می رویم» نوشت: مقاومت لبنان روز یکشنبه بخش کوچکی از قدرت فنی و انسانی خود را از طریق برگزاری یک مانور نظامی بی نظیر در برابر صدها تن از خبرنگاران و اصحاب رسانه به نمایش درآورد. برگزاری این مانور در کنار نمایشهای نظامی و رزمی تنها در چند کیلومتری «خط آبی» بیانگر اصرار مقاومت بر ایجاد یک قدرت همه جانبه با هدف آزادسازی فلسطین است.
روزنامه لبنانی البناء نیز به قلم ناصر قندیل در خصوص این مانور نوشت: مانور حزب الله ۲ پیام دارد؛ نخست آنکه هدف از این مانور نمایش سلاحها نبود بلکه نشان دادن قدرت نیروی زمینی و در رأس آنها یگان نخبه الرضوان در عبور از موانع و حمله به شهرکهای صهیونیست نشین در کنار اسیر کردن نظامیان صهیونیست است. دوم آنکه مانور نظامی مذکور قدرت نیروهای زمینی در اجرای عملیات رزمی در کمترین دقایق را نشان داد. تمام عملیاتی که در این مانور انجام شد کمتر از پنج دقیقه صورت گرفت. این به معنی آن است که عملیات نیروهای زمینی به محض پایان یافتن حملات توپخانه ای یا موشکی تمام میشود. این مانور بیانگر حرکت نیروهای حزب الله از بحث دفاع به سمت حمله است.