سخنگوی دولت

سخنگوی دولت گفت: این دولت هر اقدامی بخواهد انجام دهد با مردم در میان می‌گذارد و صادقانه با مردم صحبت می‌کند و پنهان‌کاری در دولت قابل تصور نیست.

به گزارش مشرق، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت شامگاه شنبه در برنامه «جهان آرا» به مناسبت نخستین سالگرد انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ اظهار کرد: وضعیت شروع به کار دولت سیزدهم، وضعیتی بود که مردم خیلی از شرایط موجود راضی نبودند. برای مثال تورم شهریور ماه قریب به ۶۰ درصد بود که این میزان در ۷۰ سال اخیر بی‌سابقه بود.

وی عنوان کرد: برخی مواقع یک سال یا چند ماه تورم زیاد و با سرعت کنترل می‌شود، اما قریب به چهار سال تورم بالای ۳۰ تا ۴۰ درصد داشتیم و مستمر به مردم فشار وارد شد. همزمان با این تورم، دهه ۹۰ را به دهه از دست رفته تبدیل و به موجب آن فاصله طبقاتی افزایش پیدا کرد.

سخنگوی دولت افزود: شهریور ماه وضعیت سلامت عمومی به‌گونه‌ای بود که در کرونا بالای ۷۰۰ نفر فوتی داشتیم، علت مشارکت کمتر هم این بود که مردم از این شرایط خسته بودند که این دولت جدید کاری می‌کند؟ اگر پای صندوق برویم فایده‌ای دارد؟ تعطیلی و بی‌دولتی مقارن با شروع کار دولت جدید شد، در حوزه سیاست خارجی هم همه مسائل با بخشی پیوند داده شده بود که نتیجه نداده بود.

بهادری‌جهرمی در پاسخ به این سؤال که قبل از آغاز جراحی اقتصادی بارها مسئولین دولت گفتند ک هچند قلم بیشتر گران نمی‌شود و این موضوع نزد مردم به لطیفه تبدیل شد، خاطرنشان کرد: این دولت هر اقدامی بخواهد انجام دهد با مردم در میان می‌گذارد و صادقانه با مردم صحبت می‌کند و پنهان‌کاری در دولت قابل تصور نیست. دو موضوع با هم خلط می‌شود، یک موضوع این است که در کشور با تورم مواجه بودیم و بیش از ۴۰ درصد تورم نیازمند درمان اقتصاد است.

وی با تأکید بر اینکه نظام اقتصادی بیمار و درمان آن ضرورت دارد، اضافه کرد: آیا بیماری که تب شدید دارد یک شبه خوب می‌شود؟ دولت سلسله اقداماتی را هم برای کاهش تورم و هم رشد اقتصادی طراحی می‌کند. پیش‌بینی دولت در سیاست اصلاح اقتصادی این بود که ریشه تورم در بلندمدت زده شود و تورم کاهش پیدا کند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: پیش‌بینی تورمی نسبت به این سیاست است و در بازه کوتاه‌مدت هنوز تورم ثابت سالانه از بین نرفته و اصلاح اقتصادی هم تورم به همراه دارد، ابتدای هر سال افزایش ثابت قیمت داشتیم، دلیل اصلاح اقتصادی حل و درمان بلندمدت بیماری است.

بهادری‌جهرمی تأکید کرد: سه یا چهار قلم کالای پایه بودند که به آن‌ها ارز ترجیحی اختصاص داده که به موجب افزایش قیمت آن کالاهای پایه منجر به افزایش قیمت سایر موارد می‌شد و کار دوم دولت این بود که افزایش قیمت‌های متناسب را ارزیابی و بر بازار نظارت کند. 

وی درباره حجم نقدینگی اخیر در دولت گفت: حجم نقدینگی به صورت منظم رو به افزایش است اما معادل آن باید رشد اقتصادی حاصل شود و در طول دولت سیزدهم و طی ۶ ماه و با همکاری مردم موفق به ایجاد رشد اقتصادی شدیم. رشد اقتصادی در دهه نود صفر بوده و در نیمه دوم دهه ۹۰ به حدود ۵ درصد رسید و به موجب آن طبیعتاً پایه پولی افزایش پیدا کرد اما برخلاف این پیش‌فرض، دولت بدهی‌هایش به بانک مرکزی پرداخت کرده و هزینه‌های خود را کاهش داده است و رشد پایه پولی منفی شده و پول مردم از بازار جمع شده است.

سخنگوی دولت درباه اینکه مردم چه اندازه برای تحقق این درمان صبر کنند؟ اظهار کرد: من نمی‌توانم زمانی اعلام کنم. لازمه عبور از این مسیر این است که متأسفانه باید صبر و همکاری و همراهی کرد و این مسیر فقط با تحمل سپری خواهد شد. در درمان کرونا اگر صبر و تحمل نبود، امروز شیرینی آمار یک نفر و صفر نفر فوتی حاصل نمی‌شد. اگر همراهی و صبر نباشد نتیجه وصول نخواهد شد. شعار دولت «جان مردم و مال مردم بود.» دولت به قول خود «برای جان مردم» را با همکاری و همراهی خودِ مردم محقق کرد. 

بهادری‌جهرمی در واکنش به اینکه مسئولان دولت سابق می‌گویند واکسن محصول تلاش دولت قبل بود و آقای رئیسی آن را به نام ثبت کرد، گفت: از دولت قبل و زحمات‌شان تشکر می‌کنیم، اما آمار گمرک مشخص است. در ابتدای رأی آوردن آقای رئیسی وقتی در مورد واکسن صحبت می‌شد تعدادی از مسئولان دولت سابق و متولیان امر با اما و اگر پاسخ می‌دادند که شما فکر می‌کنید وارد کردن واکسن محقق می‌شود و آن را شبیه رؤیا تصور می‌کردند. 

وی ادامه داد: دولت باید بفهمد و بداند با بالا زدن آستین خود به وسط میدان مشکلات بیایند. آقای رئیسی در اوج نارضایتی به اصفهان رفتند و مردم هم حضور و توجه به حرف‌ها را می‌بینند و می‌شنوند و عینی‌تر تصمیم می‌گیرند. شخص رئیس‌جمهور با سران برخی کشورها صحبت کردند و معاون اول نیز شبانه‌روز پیگیری کردند و نتیجه حاصل شد. برخی مشکلات مربوط به مشکلات فرامرزی است اما همین اندازه که بتوانیم آن‌ها را دور هم جمع کرده و تقسیم کار کنیم و مطالبه‌گری داشته باشیم، موفقیت‌آمیز است. وقتی مشکل واکسن برطرف شد که پیگیری برای آن صورت گرفت.

سخنگوی دولت درباره تعهد تأمین سالانه یک میلیون مسکن توسط دولت سیزدهم و وضعیت اجاره‌بها در کشور اضافه کرد: در بازه زمانی سال ۹۸ رشد و جهش نرخ و قیمت مسکن را شاهد بودیم که افزایش آن منجر به نرخ اجاره‌بها نیز می‌شد و این افزایش با شیوع کرونا هم مصادف شد و ستاد کرونا نیز مجبور بود با شیوه‌نامه‌ای اجاره‌بها را کنترل کند، حالا فنر فشرده شده اجاره‌بها می‌خواهد خود را رها کند.

بهادری‌جهرمی عنوان کرد: طبیعتاً دولت امروز فعال است تا فنر اجاره‌بها را کنترل کند، از روش‌های مختلفی هم سعی در کنترل شرایط داشت و با هماهنگی سران قوا و نمایندگان مجلس سعی در تعدیل شرایط دارد. 

سخنگوی دولت درباره اینکه این تصمیم‌گیری‌ها ممکن است تبعات امنیتی داشته باشد و اینکه ۲۵ درصد در بازار مورد توجه قرار نمی‌گیرد، بیان کرد: مالکان علاقمند به افزایش اجاره‌بها هستند و دولت طرف مستأجران است. عدالت‌محوری دولت ایجاب می‌کند سمت قشر ضعیف جامعه بایستد. دهک‌های پایین با فشار بیشتری مواجه هستند، تا جایی که اختیار قانونی داشته اقدام کرده و در باقی موارد که اختیاری نداشته حدود دو هفته‌ای است که در شورای سران قوا و مجلس و ... در حال پیگیری هستند تا طبقه مالک هم همراهی کنند.

بهادری‌جهرمی با تأکید بر اینکه امکان موفقیت طرح یک‌جانبه و دستوری دولت پاسخ نمی‌دهد، گفت: دولت در حمایت از مستأجر مصمم است، اما تحقق شرایط با همراهی مالک و صاحب ملک به واقعیت نزدیک‌تر است.

وی ادامه داد: شعار دولت ساخت ۴ میلیون مسکن در چهار سال بود، برای شروع ساخت مسکن، چند ده مسکن تکمیل نشده باید مورد توجه قرار گیرند، زیر یک سال نمی‌شود هم زمین پیدا کرد، هم مجوز گرفت هم کار ساخت را انجام داد، انجام این شعار کلید خورده است.

سخنگوی دولت عنوان کرد: یک میلیون و دویست هزار مسکن و در مرحله اجرا قرار دارد و ابتدای امسال باید شاهد افتتاح آن‌ها باشیم. بیش از یک میلیون مسکن هم جایابی شده تا به این میزان ملحق شود تا تقریبا به مرحله اجرای تمام طرح برسد و این میزان اختصاص به یک سال اول دارد.

بهادری‌جهرمی با بیان اینکه در مورد مالیات بر خانه‌های خالی در حال حاضر ابلاغ هم فرستاده می‌شود، گفت: بسته کوتاه‌مدت و بلندمدت دولت در این زمینه اجرا شده و به ۵۰۰ هزار واحد خانه خالی پس از شناسایی وزارت راه ابلاغ صورت گرفته و جرائم سخت برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

وی درباره نتیجه مذاکرات هسته‌ای خطاب به مجری برنامه نیز تصریح کرد: نکند شما هم طرفدار برجام شدید؟ سیاست دولت در حوزه مذاکرات این بود که سیاست خارجی مملو از مسائل است. برای مثال دولت به ابعاد گسترده سیاست اقتصادی اشراف دارد و می گوید باید نگاه خود را به صورت منطقه‌ای گسترش بدهیم.

سخنگوی دولت اضافه کرد: دولت می‌گوید باید به همه متوازن نگاه کرد. دولت به صورت متوازن طرح‌های جدید ارائه و طرح‌های طرف مقابل را نیز مورد توجه قرار می‌دهد. این دولت یا هر دولت دیگر صلاحیت ندارد از حق مردم عدول کند. همزمان با این دولت به تناسب توانمندی خود را در سایر حوزه‌ها را فعال می‌کند.

بهادری جهرمی اضافه کرد: چین آمادگی سرمایه گذاری داشت اما به آن توجه نشده است و به ظرفیت ۵۰ هزار میلیارد دلاری پست پا زده شده است. فقط این نیست، سوآپ اقتصادی که محقق شد در کوتاه مدت ثمرات داشت و در بلند مدت نیز ثمرات خواهد داشت. معامله برد برد همین است و هم فروشنده و هم خریدار و به تعبیری سه طرف ماجرا از آن رضایت داشتند.

سخنگوی دولت اظهار داشت: شما مشتری نقد خود را برای مشتری نسیه ای که هست کنار می زنید. برای اینکه بدانید چه فرصت‌هایی از دست رفته است با سفرای وزارت خارجه که از دولت قبل ابقاء شدند صحبت کنید و در جریان آنچه بود قرار بگیرید. بعضی وقت‌ها احساس می‌شود نکند عمدی برای این بی توجهی‌ها وجود داشته است.

وی در رابطه با وصول مطالبات از عراق و اینکه آیا برای فروش نفت امتیازاتی در پشت پرده داده شده است؟ گفت: اتفاق اول این است که این دولت به مردم خود باور داشت وقتی پشت میز مذاکره نشست یعنی پشتش به مردم گرم است. با وجود این اعتماد واقعی نوع مذاکره و تعاملات متفاوت می‌شود. مسأله دیگر این است که به جای توجه به یک ظرفیت، به سایر ظرفیت‌ها نگاه می‌کنید.

بهادری جهرمی افزود: نکته سوم این است که این دولت سعی کرد پر تلاش تر ظاهر شود و شبانه روزی تلاش کند. وقتی به این اندازه حجم کار را افزایش می‌دهید حوزه‌های جدیدی به رؤیت باز می‌شود. مردم دولت را می‌شناسند که اهل امتیاز خاص دادند نیست که اگر بود اتفاقات بسیاری می‌افتاد. طلب واصل شده از دولت عراق مربوط به دولت قدیم بود و در حال حاضر اگر گاز و نفتی به فروش برسد همان بازه زمانی وصول می‌شود.

سخنگوی دولت در رابطه با تحریم و درصد سهم آن در مشکلات کشور گفت: دولت فرضیه خنثی‌سازی تحریم‌ها را از ابتدا در پیش گرفته و تا پایان هم ادامه خواهد داد. تحریک غیر قانونی است و دولت هرگز آن را رها نخواهد کرد. دولت با مسیر خنثی سازی تحریم‌ها پیش خواهد رفت.

وی در رابطه با علت استعفای عبدالملکی و اظهار نظرهای پیرامون آن گفت: ایشان استعفا داده و دلیل استعفا را از خود ایشان بپرسید. می‌توانم تحلیل‌هایی بکنم اما گزاره اول (مبارزه با فساد) دلیل نیست. شعار دولت مبارزه با فساد است و هر که با فساد مبارزه کند جایزه می‌گیرد.

بهادری جهرمی در رابطه با اختلاف عبدالمالکی با مخبر بیان کرد: به عنوان شاهد، چنین چیزی را ندیدم اما اینکه بگویم اختلاف نظر کارشناسی وجود نداشته، خیر. طبیعتاً اختلاف نظر وجود داشته است.

سخنگوی دولت در رابطه با ابقاء و عدم تغییر مدیران دولت قبل گفت: دولت معتقد است که مدیران دولت قبل نباید اتوبوسی تغییر کنند. دولت مخالف افراط و تفریط است. در جابجایی مدیران تعلل صورت گرفته و عوامل مختلفی دارد. برای مثال تحلیل من این است که مدیران جدید در انتخاب افراد سختگیر هستند و از طرفی برخی فشارهای همیشگی هم وجود دارد.

وی ادامه داد: رئیس جمهور کمیته سه نفره ای تشکیل دادند تا در مواردی که تعلل صورت می‌گیرد ورود پیدا کنند. معاون اجرایی رئیس جمهور مأمور به پایش این موضوع هستند.

بهادری جهرمی در رابطه با ساماندهی وضعیت خودرو گفت: مشکل خودرو چند سال مشکل کشور ما است؟ چند مشکل دیگر سال‌هاست مشکل کشور است؟ یکبار با خودمان تکلیف را حل کنیم. آیا انتظار داریم دولت همه مشکلات را با هم حل کند؟ دولت در رابطه با خودرو دستور داده است.

سخنگوی دولت بیان کرد: حواس ما باشد که مجموعه عظیمی از مشکلات سال‌ها قد کشیده و جلو آماده است. دولت هم معتقد است باید همزمان به جنگ همه مشکلات برود و این در حد توانش است. نگاه سند تحول این است که بسیاری از مشکلات در هم تنیده و حل یکی از گروی حل دیگری است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از حوزه‌ها که دولت به جنگ آن رفته حوزه خودرو است. دولت مصمم است ریشه مشکلات را حل کند و بسته‌ای مشخص کرده و وزیر صمت در مسیر آن بسته در حال حرکت است که در بخش‌هایی موفق نبوده خود را با زمان بندی تطبیق دهد. ما باید توجه کنیم که برای حل مشکل خودرو مشکلات دیگر را ایجاد کنیم.

بهادری جهرمی در رابطه با علت عدم رأی رتبه بندی معلمان تصریح کرد: رتبه بندی معلمان در مسیر اجرا است و قانون برای اجرا نیازمند تمهیداتی است و حتماً باید امسال انجام شود. قانون دولت را اجرا می‌کند.

وی در پایان گفت ادامه داد: ما شرمنده مردم هستیم از اینکه میبینم در دارد و همه داریم از این مسیر سخت عبور می‌کنیم. امیدوارم هستم شکوفه‌ای که در برخی مقاطع دیده می‌شود در سایز حوزه‌ها هم دیده شود و این آینده با صبر و همراهی محقق خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • جمشید IR ۲۳:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
    11 0
    شما گفتید چهار قلم جنس گران می شود .هزار قلم گران شد
    • سعید MD ۰۷:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
      3 0
      اقای سخنگو لطفا صادقانه و شفاف بفرمایید علت استعفای عبدالملکی چه بود؟
    • سعید MD ۰۷:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
      3 0
      اقای سخنگو لطفا صادقانه و شفاف بفرمایید علت استعفای عبدالملکی چه بود؟
    • سعید MD ۰۹:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
      3 0
      چرا دولت برای بالا رفتن رهن و اجاره بهای مسکن کاری نمی کند مردم فلج شدند
    • سعید MD ۰۹:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
      2 0
      چرا مردم را نامحرم می دانید
  • IR ۲۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
    3 3
    من اتصاددان نیستم ولی بنظرم اگرازنظرزمانی جای سبک اقتصادی روحانی ورئیسی راعوض کنیم ایران بهترین رشدجهانی راداشت
    • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
      2 0
      فک کنم داری شوخی میکنی
  • IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
    6 1
    درخواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی، اعلام رسمی پایان مذاکرات، و خروج قاطعانه، مقتدرانه، آنی، مطلق و بدون شرط از برجام، پیمان عدم اشاعه (NPT) و پروتکل الحاقی آن؛ و خاتمه دادن به هرگونه همکاری و پاسخ‌گویی به جاسوسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به بهانه‌ی بازرسی، آخرین اطلاعات نظامی و مشخصات دانشمندان کشورمان را به دست آورده و برای خرابکاری در تأسیسات هسته ای و نظامی و ترور دانشمندان کشورمان، در اختیار آمریکا و رژیم درمانده‌ی صهیونیستی قرار می‌دهند؛ و جمع‌آوری تمام دوربین‌های آنان و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان مورد نیاز کشور؛ و پیگیری برای تنظیم و صدور قطعنامه بر علیه آمریکا، انگلیس و فرانسه به‌خاطر تجهیز آن رژیم پوسیده، جعلی و موقتی به تسلیحات هسته‌ای بر خلاف ماده‌ی 2 پیمان عدم اشاعه است، که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن در آینده‌ی بسیار نزدیک هستیم.
    • IR ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
      1 2
      عزیزم تاالان یاهمه ی دانشمندان ماراشناسایی کرده اند یاتمهیداتی برای حفظ دانشمندان ازجاسوسان شناسایی شده است برجام که تاالان برای ماجزخسارت ووعده های دروغین وجلسات بی فایده نداشته استحداقل سه قطب ایران روسیهو چین رامتحدکردواروپا هم باایران تعاملات اقتصادی مثل روسیه داردحداقل تحریمهاراکم کنیم ویاجلوی افزایش تحریمهارابگیریم وگرنه الان اسما ازاین معاهده ی مرده باامریکابیرون بیاییم دروغهایشان راتوجیه میکنند که ایران دنبال بمب اتمی است که دیگرکسی حرفشان راباورنمیکندولی عبرت همه ی کشورهاازکره شمالی تاونزوئلا شدیم تابه حرف وامضای امریکایی هابتن درسرمایه ی بومی وملی صلح امیزتحت نظارت اژانس هسته ای خودنریزندمتاسفانه
  • IR ۲۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
    2 0
    باید کمی به این سخنان فکر کنند
  • ضرورت اجرای عدالت در پرداخت حقوق IR ۰۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
    0 0
    آقای رئیسی ، برای کلیه کارکنان دولت در سال ۱۴۰۱ ، افزایش حقوق ۱۰ درصد اعمال شد ‌ ولی بیش از نیمی از کارکنان دولت با ردیف های سازمانی کارشناس ، کارشناس مسئول و رئیس اداره که نوع استخدام آنها " روز مزد دائم " هست ، به این افزایش حقوق ۱۰ درصد اعتراض کردن و چون احکام این افراد از قانون کار پیروی میکنه ، اعتراض آنها رسیدگی شد و حقوق ابن کارکنان دولت به ۵۷ درصد افزایش پیدا کرد بطوریکه حقوق هریک لااقل ۳ میلیون تومان افزايش پيدا کرد. سوال اینکه ، الان نیمی از کارکنان دولت امسال ۵۷ درصد افزایش حقوق دارند و نیمی دیگر کارکنان فقط ۱۰ درصد، آیا ابن عدالت هست؟؟؟!!!! لطفا تجدید نظر کنید.
  • ناشناس IR ۰۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
    1 1
    نان کشمشی در آغاز این دولت کیلیویی ۳۰/۴۰ هزار تومان بوده و حالا شده بالای ۱۰۰ هزار. خوب شیرینی برای بدن ضرر داره مگه نه! برنج ۵۰ و حالا ۱۰۰. گوشت... خانه و اجاره ... شیر. ماست. نان. حبوبات. آجیل. ... سرتون را بالاتر بگیرید.
  • IR ۰۱:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
    0 1
    مثلا درباره شوک تراپی که نتایج ویرانگرش بسرعت ظهور و بروز بافته است با مردم چه صحبتی کردید؟درضمن سیاست های استحماری تعدیل کجا نتایج مثبت واقعی داشته که در ایران ۳۲ سال است ول کنش نیستید؟
  • IR ۰۶:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
    1 1
    تازه به دوران رسیده ها عاشق قدرتند.
  • ناشناس IR ۰۷:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
    2 1
    در پاسخ به سوالات هیچ جواب واضح و روشنی داده نشد و طبق سنوات قبل و دولتهای قبل سیستم ماست مالی بسیار واضح و روشن بود.
  • IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
    0 1
    قبل از گران کردن آرد و مرغ و روغن و ... با مردم صحبت کردید؟
  • IR ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
    1 0
    باتوجه به گرانی وبی کیفیتی مصالح و ساخت وسازها در۳۵سال اخیر افسادطلبان وعارتگران ،مجتمع وساختمانهای بلند مرتبه‌‌.‌..ناامن وناایمتمن هستندوازساخت ساختمانهای بیشتر ازیک وحداکثر دوطبقه نه تنها اشتباه بزرگی هست بلکه مردم باخطرات جبران ناپدیر وخسارات جانی ومالی،آواروکشتاردایمی روبرو هستند.
  • IR ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
    0 0
    بجای دستور وکمک خواستن از افسادطلبها،مردم راحمایت کنید وازشون حمایت بخواهید-
  • IR ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
    0 0
    اخوی مالیات بر خانه های خالی بی رمق است ارزش اجاری تعیین شده بر اساس ماده ۶۴ ق.م.م به هیچ عنوان بازدارنده نیست باید ۲۵ درصد ارزش جاری خانه خالی را مالیات گرفت مالیات نه نرخ و نه ضریب مالیات بر خانه های اصافی بازدارنده نه درآمدی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس