به گزارش مشرق، ساعاتی پس از استعفای ۱۰ مقام دولت انگلیس، هفت مقام ارشد دیگر این کشور نیز از مقام خود کنارهگیری کردند.
به نوشته روزنامه «گاردین»، «لورا ترات» دستیار پارلمانی وزیر حمل و نقل ظهر چهارشنبه به وقت تهران در بیانیهای با اعلام استعفای خود نوشت: «من از سمت خود بهعنوان دستیار خصوصی پارلمانی در وزارت حمل و نقل، استعفا کردم».
او درباره علت استعفای خود نوشت: «اعتماد به سیاستها واجد بیشترین اهمیت بوده و همواره خواهد بود اما متأسفانه در ماههای اخیر این اعتماد از بین رفته است».
از سوی دیگر به نوشته خبرگزاری «رویترز»، «ویل کوئینس» وزیر امور خانواده و کودکان در دولت انگلیس نیز روز چهارشنبه استعفای خود را اعلام کرد.
کوئینس نامه کنارهگیری خود را که به «بوریس جانسون» تحویل داده در حساب شخصی توئیتر نیز منتشر کرد. در این نامه آمده است: «بابت ملاقاتی که دیروز با شما داشتم و عذرخواهی صمیمانه شما بابت گزارشی که از شما دریافت کرده حالا مشخص شده دقیق نبودهاند، تشکر میکنم».
اندکی بعد، «رابین واکر» وزیر امور مدارس انگلیس در نامه استعفای خود نوشت: «متأسفانه وقایع روزهای اخیر برایم روشن ساخت که حزب بزرگ ما که تمام عمرم برایش تبلیغ کردهام از مأموریت اصلی خود منحرف شده است».
بعد از ظهر روز چهارشنبه به وقت تهران نیز «جان گلن» وزیر خدمات مالی و «فلیسیتی بوچان» دستیار پارلمانی وزیر تجارت کنارهگیری از مقام خود را اعلام کردند.
علاوه بر این، «ویکتوریا اتکینز» معاون وزیر کشور و «جو چرچیل» وزیر محیط زیست دولت انگلیس نیز روز چهارشنبه استعفای خود را اعلام کردند.
این هفت استعفا پس از آن صورت گرفته که سهشنبه شب نیز ده مقام دولت انگلیس از مقام خود کنارهگیری کردند. در این میان اسامی «ریشی سوناک» وزیر خزانهداری، «ساجد جاوید» وزیر بهداشت، ۴ دستیار پارلمانی وزیر، دو نماینده تجاری، معاون رئیس حزب محافظهکار در امور جوانان و معاون دادستان کل دیده میشوند.
از میان رقبای دولت، «کر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس در بیانیه تندی نوشت: «حزب محافظهکار مفسد است و تغییر یک فرد کاری را درست نخواهد کرد. فقط تغییر واقعی دولت میتواند شروع تازهای که بریتانیا لازم دارد را به آن اعطا کند».
«نیکولا استورجئون» رهبر حزب ملی اسکاتلند نیز در پیام مشابهی گفت، این مقامات دولتی زمانی که جانسون به مردم دروغ میگفت استعفا نکردند و زمانی از مقام خود کنارهگیری کردند که جانسون به خود آنها دروغ گفت. بنابراین «تمام این جعبه گندیده باید دور انداخته شود».
این موج استعفا در دولت پس از آن صورت گرفت که جانسون اقرار کرد توضیحات «کریستوفر پینچر» درباره اتهام جنسی علیه وی را شنیده و برایش متقاعد کننده بوده است. این در حالی است که جانسون پیشتر گفته بود هنگامی که مقام پینچر را به معاون ناظم پالمان ارتقا داده بود از اتهامات علیه وی هیچ اطلاعی نداشته است.
پینچر بعد از افشاگریها درباره تجاوز جنسی به دو نفر از سمتش کنار رفت. او در نامهای به جانسون به او گفت که در شب میهمانی بیش از حد مشروب خورده بوده و «خودش و دیگران را» شرمسار کرده است.
دولت انگلیس از زمان روی کار آمدن جانسون با رسواییهای متعددی مواجه شدهاند. پیش از این نیز مهمانیها و مراسم میگساری متعدد اعضای دولت جانسون در زمان اوج اعمال محدودیتهای کرونایی در این کشور جنجالی شده بود که به رسوایی «پارتی گیت» معروف شد.
در آن زمان نیز جانسون در دروغ دیگری مدعی شد که خبر نداشته با حضور در این مهمانیها، قوانین دولت خودش در قبال کرونا را نقض کرده است. در همین راستا کمیته منتخب مجلس عوام انگلیس، دستور داد اسنادی که تا کنون درباره رسوایی پارتی گیت بهدست آمده، شامل بیش از سیصد عکس و پانصد سند، برای این تحقیقات مورد استفاده قرار گیرند.
با این حال در نهایت کمیته اعضای حزب محافظهکار در پارلمان انگلیس موسوم به کمیته ۱۹۲۲، اعلام کرد که رأی عدم اعتماد به «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس با ۲۱۱ رأی مخالف و ۱۴۸ رأی موافق، شکست خورده است.