به گزارش مشرق، آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور جمعهشب در نشست پایانی سفر بیست و هفتم به استان کردستان با خبرنگاران رسانهها در سنندج با تبریک روز عرفه و عید قربان، اظهار کرد: انشاءالله خداوند در این عید عبودیت و بندگی آنچه خیر و برکات است برای مردم ایران اسلامی مقدر گرداند.
وی گفت: دوست داشتم در این سفر خدمت همه مردم استان برسم لاکن این فرصت ممکن نشد، کاش فرصت بیشتری برای بازدید از جای جای استان داشتم که امیدواریم در دورههای بعدی سفرهای استان به کل شهرستانها سفر کنم.
رئیس جمهور کشورمان اظهار کرد: قبل از هر سفری با تعدادی از کارشناسان و نماینده ولی فقیه و استاندار اولویتبندیها را مشخص میکنیم و اعتباراتی را برای کارها اختصاص میدهیم و هر سفر دارای مصوباتی است که توسط استانداران باید پیگیری و اجرا شود.
رئیسی سرمایهگذاری و رفع بیکاری را دو نیاز اساسی کردستان دانست و افزود: ۱۰ طرح صنعتی از سوی شرکتهای بزرگ وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ۱۰ شهرستان کردستان مصوب شده که باید پیگیری و اجرایی شود و این غیر از پیگیری دولت برای جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی خواهد بود.
وی افزود: ما پروژههایی در شهرکهای صنعتی داریم که نیمهتمام رها شده و اولویت ما اتمام این پروژهها خواهد بود.
رئیس جمهور اضافه کرد: برای رونق تجارت و صادرات ظرفیت خوبی در کردستان وجود دارد و مناطق آزاد باید به مراکز تولید و صادرات تبدیل شود.
رئیسی عنوان کرد: اساس مناطق آزاد بر تولید و صادرات است و منطقهای ارزشمند خواهد بود که تولید در آن فعال شود و یکی از نکات مهم در کردستان موضوع فعالشدن بازارچههای مرزی است.
وی ابراز کرد: باید از فرصت مرزی بودن استفاده کرد و راهکار مناسب برای ساماندهی کولبری استفاده از ظرفیت بازارچههای مرزی است.
رئیس جمهور ادامه داد: فعال کردن معادن استان از دیگر نکات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، ما معادنی در کردستان داریم که پروانه دارند اما در استخراج مشکل دارند.
رئیسی تکمیل دانشکده صنایع و معادن در استان را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: معادن یک حقوق مالکانه دارد که قبلا آنگونه که باید دریافت و هزینه نمیشد و بر اساس محاسبات انجام شده امسال میتوانیم ۱۰ برابر سال گذشته حقوق مالکانه را از معادن افزایش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: این حق مالکانه یا حقوق دولتی از معادن در خود استان هزینه خواهد شد که نقش مهمی در توسعه ایفا خواهد کرد.
رئیس جمهور عنوان کرد: ۲۰۰ طرح که زمینه اشتغال خوبی دارند در این سفر برای کردستان تصویب شده که منجر به ایجاد ۸ هزار اشتغال با بودجه و اعتبار تخصیص داده شده میشود.
رئیسی اظهار کرد: ۱۸۲ طرح در حوزه زیربنایی، ۴۹ طرح آب و کشاورزی و ۱۸ طرح فرهنگ و آموزش صنعت و معدن برای استان تصویب شد.
وی اضافه کرد: سفر ما ناظر به پروزههای نیمه تمامی است که مردم را رنج میدهد لذا برای رفع محرومیت باید نگاه به کردستان تغییر کند.
رئیس جمهور تاکید کرد: پروژه ساخت فرودگاه سقز که بیش از ۲۵ سال از شروع آن میگذرد و حتی یک بار هم افتتاح شده است را بازدید کردیم و اعتبارات مورد نیاز تکمیل و بهرهبرداری واقعی به آن اختصاص دادیم.
رئیسی در ادامه و در پاسخ به این سوال که دولت شما برای ارتقای شاخصهای فرهنگی در کردستان چه برنامهای دارد، گفت: کردستان مهد فرهنگ و هنر بوده که نشانههای مدنیت در آن بسیار زیاد است و نگهداشت و توسعه این میراث فرهنگی از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی اذعان کرد: این استان مساجد، مراکز فرهنگی و دانشگاه دارد که بیش از ۴۰ هزار دانشجو و یک هزار استاد در آن وجود دارد، کارهای فرهنگی که در حوزههای مختلف انجام میشود مردم فرهنگ دوست در کردستان خود انگیزه دارند منتها باید از ناحیه دولت هدایت، حمایت و نظارت شوند.
رئیس جمهور عنوان کرد: معتقدیم دولت نباید متصدی بخش فرهنگ باشد بلکه اساتید، نخبگان و افراد توانمند در شهرهای مختلف کار را دست بگیرند تا شاهد اتفافات خوبی در این حوزه باشیم.