کد خبر 1405039
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۱۰
حسین شریعتمداری نمایه

... حسین ما، ‌اما می‌دانست که «عصر خمینی» در راه است و ندای «هل من ناصر» عصر عاشورای او در گوش زمان می‌پیچد و در «عصر خمینی» به گوش کربلایی‌هایی می‌رسد که آن روز به کربلا نرسیده بودند».

به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

۱- وقتی به آن صحرای داغ و تب‌دار رسید، عنان کشید، و اسب هم از حرکت ایستاد و قدم از قدم برنداشت. این بخش از صحرا با بخش‌های دیگر آن که تاکنون پیموده بود، تفاوتی نداشت. همه جا پوشیده از ریگ‌های داغ و آفتاب خورده بود و آسمانی که از شدت گرما، رنگ دود گرفته بود.

سوار، اما انگار چیز دیگری می‌دید که عنان می‌کشید! دست را سایبان چشم‌ها کرده و به افق نگریست. پیرمردی به کنار ایستاده بود. سوار روی به او کرد و پرسید؛ نام این سرزمین چیست؟ نام آن « غاضریّه» است. نام دیگری ندارد؟

این سرزمین را «‌نینوا» و «‌شاطی الفرات- شرق فراط‌» هم می‌نامند. همه آن نشانه‌ها که او می‌دید و دیگران نمی‌دیدند، نشانه‌های همان سرزمینی بود که به او خبر داده بودند ... نامش اما، آن نبود. باز پرسید؛ نام دیگری ندارد؟ پیرمرد گفت: این سرزمین را «‌کربلا» هم می‌نامند.

سوار آهی از ژرفای دل کشید و زیر لب زمزمه کرد: «أَرْضُ کَرْبٍ وَ بَلاَءٍ ... سرزمین ‌اندوه و بلا» ... همان صحرایی بود که نام آن را از جدش رسول خدا(ص) شنیده بود و پدرش امیر مومنان‌(ع) در میانه سفر صفین در آنجا درنگ کرده، خاکش را بوئیده و بوسیده وگریسته بود، «‌ای خاک! چقدر خوش بویی! از تو مردمانی برمی‌خیزند که بی‌حساب به بهشت می‌روند. این‌جا قربانگاه عاشقان شهیدی است که هیچیک از گذشتگان و آیندگان به مقام و منزلت آنها نمی‌رسند» ... این‌جا همان جا بود که به او وعده داده بودند ... کاروان «‌خوش به نشان‌» آمده بود. این‌جا همان جاییست که قرار است بزرگ‌ترین و سرنوشت‌سازترین واقعه تاریخ بشر، بعد از بعثت رسول خدا(ص) رقم بخورد.

سرنوشت‌سازترین رخداد بعد از بعثت پیامبر اسلام که اولین بود و قبل از قیام قائم آل محمد (ارواحنا له الفداء) که سومین است. قافله‌سالار، فرمان فرود داد، بارها را بگشایید و خیمه‌ها را برپا کنید، حسین‌(ع) می‌دانست که مقصد همین جاست و آن واقعه عظیم که خبر داده بودند، قرار است در همین وادی واقع ‌شود... ۸روز بعد، دهم محرم (عاشورای‌) سال ۶۱ هجری آن واقعه بزرگ اتفاق افتاد و ...

۲ - بخشی از بیانات حضرت آقاست که می‌فرمودند « لُب و جوهر حادثه عاشورا این است که در دنیایی که همه جای آن را ظلمت و فساد و ستم گرفته بود، حسین بن علی‌(ع) برای نجات اسلام قیام کرد و در این دنیای بزرگ، هیچ کس به او کمک نکرد! حتی دوستان آن بزرگوار، یعنی کسانی که هر یک می‌توانستند جمعیتی را به این میدان و به مبارزه با یزید بکشانند، هر کدام با عذری، از میدان خارج شدند وگریختند! ...ابن عباس یک طور، عبدالله بن جعفر یک طور، عبدالله بن زبیر یک طور، بزرگان باقیمانده از صحابه و تابعین یک طور... شخصیت‌های معروف و نام و نشاندار و کسانی که می‌توانستند تاثیری بگذارند و میدان مبارزه را گرم کنند، هر کدام یک طور از میدان خارج شدند.

این، در حالی بود که هنگام حرف زدن، همه از دفاع از اسلام می‌گفتند. اما وقتی نوبت عمل رسید و دیدند که دستگاه یزید، دستگاه خشنی است رحم نمی‌کند و تصمیم بر شدت عمل دارد، هرکدام از گوشه‌ای فرار کردند و امام حسین‌(ع) را در صحنه تنها گذاشتند. حتی برای اینکه کار خودشان را توجیه کنند، خدمت حسین بن علی‌(ع) آمدند و به آن بزرگوار اصرار کردند که «‌آقا، شما هم قیام نکنید! به جنگ با یزید نروید» ... چرا این‌گونه شد؟! بخوانید!

۳- بازهم به قول رهبر معظم انقلاب «‌مهم‌تر از درس‌های عاشورا عبرت‌های عاشوراست‌». درس گرفتن از عاشورا، دقت در گفتار و رفتار و سلوک عاشورائیان است ... از سیدالشهدا(ع) گرفته تا امام سجاد و ابوالفضل العباس و  علی‌اکبر و قاسم بن حسن و ظهیر بن قین و حبیب بن مظاهر و مسلم بن عوسجه و حرّ و وهب و جون و ... تا زینب کبری -علیهم‌السلام‌- و... گفتار و رفتار آنان در مواجهه با آن رخداد عظیم، می‌تواند و باید برای همه شیعیان و مخصوصاً همه کربلایی‌هایی که آن روز به کربلا نرسیدند و زمزمه «‌یا لیتنی کنت معکم‌» بر دل و زبان دارند، الگو و «‌درس‌» آموز باشد. 

۴- « عبرت » اما حساب دیگری دارد. عبرت از ریشه عبور است. یعنی از ظاهر یک رخداد عبور کردن و به باطن آن رسیدن. تعبیر خواب از همین مقوله است و ... «‌عبرت‌» گرفتن از قیام عاشورا، یعنی عبور از ظاهر آن واقعه عظیم و کشف چرایی وقوع آن. در جامعه اسلامی آن روزها چه تغییراتی پدید آمده بود که در فاصله کوتاهی (۵۰ سال‌) بعد از رحلت رسول خدا - سال ۱۱ هجری-‌ فرزند آن بزرگوار را - سال ۶۱ هجری- به آن طرز وحشیانه و فجیع به قتل رسانند؟! چرا مردم آن زمان ساکت بودند؟! چرا خواص آن دوران که از حقانیت حسین بن علی‌(ع) با خبر بودند، نه فقط به یاری او نرفتند، بلکه صدایی نیز به اعتراض بلند نکردند؟!... و چرا هزار و چند صد سال بعد، مردم ایران با الگو گرفتن از عاشورا و با دست خالی، علیه حکومت تا دندان مسلح و تحت حمایت تمامی قدرت‌های ریز و درشت دنیا به پا خاستند، بساط ظلم را برانداختند و پس از آن تا به امروز در مقابل توطئه یکپارچه همه قدرت‌های جهانی ایستاده و قد برافراشته‌اند؟!

۵- خواص آلوده به چرب و شیرین دنیا و فاصله گرفته با آموزه‌های اصیل اسلام، در پیدایش واقعه عاشورا نقش برجسته‌ای داشته‌اند. خواص، یعنی کسانی که موضوع را می‌شناسند و می‌دانند چه می‌کنند.

اما، خواص آلوده در صدر اسلام با برخی از خواص آلوده در دوران انقلاب اسلامی چه تفاوت‌هایی داشتند؟ در صدر اسلام و دوران منجر به شهادت حضرت ابا عبدالله علیه‌السلام، آموزه‌های اسلام مانند دوران ما فراگیر نبود و نگاه مردم برای کسب تکلیف و آگاهی از دستورات اسلامی به دهان خواص بود.

از این روی، وقتی یک یا چند تن از آنها با خط اصیل اسلام فاصله می‌گرفتند و می‌لغزیدند، جمع نسبتاً فراوانی را با خود به لغزشگاه می‌کشاندند. اما، در دوران وقوع انقلاب اسلامی، تلاش جانفرسا و منجر به شهادت ائمه اطهار علیهم‌السلام برای آگاهی‌بخشی به  امت و روشنگری درباره بایدها و نبایدها و مخصوصاً زنده نگاه داشتن یاد و خاطره عاشورا، نتیجه داده بود و مردم «نقشه» راه را می‌شناختند و آنجا که با ابهامی روبه‌رو می‌شدند به عالمان وارسته و مشهور به تقوی مراجعه می‌کردند.

این‌گونه بود که در دوران ما اگر برخی از خواص، به هر علت (آلودگی به چرب و شیرین دنیا، قدرت‌طلبی، حسادت و ...) می‌لغزیدند به جای آنکه توده‌های مردم را به انحراف بکشند و بلغزانند، [‌به قول حکیمانه حضرت آقا]، خود سقوط کرده و رفوزه می‌شدند. به عنوان نمونه (و فقط یک نمونه‌)، فتنه آمریکایی - اسرائیلی ۸۸ را برخی از خواص آلوده به چرب و شیرین دنیا و دلبسته به دشمنان تابلودار بیرونی پدید آوردند ولی در انحراف مردم موفق نبودند و خود به رسوایی و سقوط کشیده شدند و...

۶- آیا امروزه می‌توان از توطئه دشمنان و از جمله، فتنه خواص غافل بود؟! پاسخ بدون کمترین تردیدی منفی است. اما، خواص آلوده را چگونه می‌توان شناخت؟! در این باره گفتنی‌هایی هست که بیرون از محدوده یادداشت پیش روی است و از آن میان، تنها به این نکته اشاره می‌کنیم که وظیفه این نوع از نفوذی‌ها، انفجار و ترور نیست.

ماموریت این نوع از نفوذی‌ها، نفوذ به مراکز تصمیم‌ساز و سیاست‌پرداز و تغییر محاسبات مسئولان در این مراکز است. بنابراین، دیدگاه‌ها و نظرات انحرافی خود را بر زبان و قلم می‌آورند و مقایسه دیدگاه‌های آنان با خط اصیل اسلام و انقلاب قابل شناسایی خواهند بود. به قول حضرت امیر علیه‌السلام «ما اضمر احد شیئا الاّ ظهر فی فلتات لسانه و صَفَحَاتِ وجهه... هیچ‌کس چیزی را در دل پنهان نمی‌کند مگر آنکه در گفته‌هایش آشکار می‌شود». 

۷- و بالاخره نوشته پیش روی را با اشاره به نکته‌ای که قبلاً در یکی از یادداشت‌های کیهان آورده بودیم به پایان می‌بریم:« بعد از ظهر آن روز غمزده، ساعتی قبل از آن که مولای مظلوم ما «سر» بدهد، ندای «هل من ناصر» سر داده بود و شیطان انگشت حیرت به دندان گزیده بود که فرزند رسول‌خدا(ص) را چه می‌شود؟ چه کسی را به یاری می‌طلبد؟ در این سو که یارانش همه به خون غلتیده‌اند و در آن سوی، دشمنانش با شمشیرهای آخته به ریختن خونش ایستاده‌اند!

پس حسین روی سخن با که دارد؟ و در این صحرای داغ و تب‌دار، کدام لبیک را انتظار می‌کشد؟ و کدام جماعت را به یاری می‌طلبد؟ این‌جا که کسی نیست!... شیطان نمی‌دانست- و حرامیان نیز- که کربلا سرزمینی است به پهنای همه سرزمین‌ها و عاشورا، روزی است به درازای همه روزها... نمی‌دانست که کربلا آغاز راه است و عاشورا، شروع ماجرا... حسین ما، ‌اما می‌دانست که «عصر خمینی» در راه است و ندای «هل من ناصر» عصر عاشورای او در گوش زمان می‌پیچد و در «عصر خمینی» به گوش کربلایی‌هایی می‌رسد که آن روز به کربلا نرسیده بودند».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
    2 1
    امام حسین بادوگروه جنگیدند یکی مزوران دیگری فاسدین
  • بابک IR ۰۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
    11 1
    اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَم مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ. اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ.
  • IR ۰۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
    1 1
    بزرگترین درسی که حسین بن علی (ع) به بشریت آموخت که تا حال فلاسفه نتوانسته اند در چارچوب دموکراسی آن را معنا کنند، این است که چگونه، با چه پیش زمینه ای و در چه شرایطی، یک شهروند عادی، حاکمان را امر به معروف و نهی از منکر بکند. و همچنین عکس العمل حاکمیت در مقابل یک پیام منطقی و منطبق بر اصول اسلامی، ارزش‌گذاری شود.
    • IR ۲۱:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
      0 0
      این حرفها رو نزن مثل تاجزاده میندازنت زندان
  • DE ۰۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
    2 1
    روضه خوبی خواندی
    • DE ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
      2 2
      ۰۳:۳۶ - روضه خوبی خواندی . // تو با این صحبتت بدون اینکه بدانی حاج حسین آقای ما را به بزرگترین افتخار یک مسلمان مفتخر کردی .برای امام حسین ع رهبر آزادگان جهان ظرف این حدود 1500 سال در مجموع دهها میلیارد نفر عزاداری کرده و میلیونها نفر صدها کیلومتر به خاطر ایشان پیاده برای زیارت رفته اند و صدها میلیون فقیر را طعام داده اند و صدها هزار پل و مدرسه و بیمارستان و منزل و کتابخانه......خیرین به نام امام حسین ع برای استفاده عموم ساخته اند.. و برکات امام حسین ع در جهان هزاران صفحه میشود....برای چنین شخصیت عظیم و جهانی روضه خواندن یعنی شرح ماجرا و تفسیر واقعه نوشتن و گفتن افتخاریست بسیار بسیار والا که نصیب هر کس نمیشود
    • DE ۱۵:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
      1 1
      ۰۳:۳۶ - روضه خوبی خواندی . // تو با این صحبتت بدون اینکه بدانی حاج حسین آقای ما را به بزرگترین افتخار یک مسلمان مفتخر کردی .برای امام حسین ع رهبر آزادگان جهان ظرف این حدود 1500 سال در مجموع دهها میلیارد نفر عزاداری کرده و میلیونها نفر صدها کیلومتر به خاطر ایشان پیاده برای زیارت رفته اند و صدها میلیون فقیر را طعام داده اند و صدها هزار پل و مدرسه و بیمارستان و منزل و کتابخانه......خیرین به نام امام حسین ع برای استفاده عموم ساخته اند.. و برکات امام حسین ع در جهان هزاران صفحه میشود....برای چنین شخصیت عظیم و جهانی روضه خواندن یعنی شرح ماجرا و تفسیر واقعه نوشتن و گفتن افتخاریست بسیار بسیار والا که نصیب هر کس نمیشود. دانشمندان و فلاسفه و سخنوران و اساتید حوزه ...و علامه ها اگر به افتخار روضه خوان امام حسین ع ملقب گردند دیگر آرزوئی ندارند. بسیاری از دانشمندان و بزرگان و مشاهیر پیاده به زیارت ایشان میروند. و یا پیاده به زیارت امام رضا ع میروند
  • ابوالفضل IR ۰۷:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
    4 0
    با دروغگوها با حقه بازها با ریاکارها با ادم کشا با غارتگرا
  • IR ۰۸:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
    13 2
    "کربلا سرزمینی است به پهنای همه سرزمین‌ها و عاشورا، روزی است به درازای همه روزها" احسنت حاج حسین، فیض برم. خدا خیرت بده
  • دادا IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
    2 2
    عالیی
  • IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
    4 2
    عالی بود؛ مثل همیشه؛ درود برسردارقلم و اندیشه ی ناب مسلح به سلاح قلم حاج حسین عزیز - فدایی داری حاج حسین عزیز
    • IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
      0 0
      خودتون دیگه کی هستید؟؟
    • IR ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
      1 1
      با سلام معرفی می کنم : خودم از یکی از شهرهای غربی ایران بزرگ و ارادتمند اندیشمندانی و اندیشمندی چون حاج حسین و حاج حسین ها هستم -
  • نیما IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
    3 1
    می دونید چرا به امام زمان منتقم امام حسین می گویند به خاطر اینکه آن روزی است که تفکر حسینی اسلام ناب محمدی بر همه تفکر ها پیروزمی شود و تفکر وهابیت سلفی گری بهاییت و دیگر آیین های دروغین از بین می رود و به جز اندکی مجوسی مسیحی و یهودی باقی نخواهد ماند اکثریت دنیا مسلمان می شوند یک تفسیر دیگر از این یاری طلبیدن این است که امام حسین علیه السلام داشته حجت تمام می کرده است
  • محمد IR ۱۱:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
    3 2
    صلی الله علیک یا روح الله وعلی الشهداء فی سبیلک
  • IR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
    1 1
    قطعا
  • حمیدرضا IR ۰۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    0 0
    ** صل الله علیک یا ابا عبدالله -ع- السلام و علیک یا ابالفضل العباس قمر بنی هاشم السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین وعلی اصحاب الحسین -ع- التماس دعا ***
  • DE ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    0 0
    حضرت حسین تنها و تنها برای اصلاح دین جدش حرکت کرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس