به گزارش مشرق، بر اساس پژوهش انجامشده در دانشگاه «روتگرز» آمریکا، گرچه گمانهزنیهای فعلی بر وحشت و هراس ناشی از فروریختن بمبهای اتمی تمرکز دارد، درد و رنج واقعی در سالهای پس از جنگ گریبان مردم جهان را خواهد گرفت؛ به طوریکه در نتیجه زوال زنجیرههای عرضه و «زمستان اتمی»، بیش از ۵ میلیارد نفر در سراسر جهان جان خود را از دست خواهند داد.
در این گزارش میخوانیم: سرمای ایجاد شده پس از ورود غبار هستهای به جو، ظرف یک یا دو سال به اوج خواهد رسید اما کاهش دما بیش از یک دهه ماندگار خواهد بود و به کاهش بارندگی منجر میشود. محققان در این تحقیق بروز نوسان در زنجیره عرضه منابع اصلی غذایی شامل ذرت، برنج، گندم و دانههای سویا و همچنین مراتع دام و پرورش ماهی را مورد بررسی قرار داده و به عنوان مؤلفههای تأثیرگذار لحاظ کردهاند.
الگوهای آبوهوایی مورد استفاده در این تحقیق حاکی از آن است که حرکت و ورود ابرها و خاکستر اتمی به آسمان کشورهای بزرگ تولیدکننده مواد غذایی یعنی آمریکا، چین، آلمان و انگلیس، در نهایت به کاهش ۹۰ درصدی عرضه مواد غذایی خواهد انجامید.
پیش از این و بهدنبال فورانهای آتشفشانی بزرگ مانند کوه تامبورا در اندونزی در سال ۱۸۱۵ و لاکی ایسلند در سال ۱۷۸۳، تأثیر ورود خاکستر اتمی به جو زمین، به ثبت رسیده و در هر دو مورد به قحطی و ناآرامیهای سیاسی منجر شده بود.
در ادامه این تحقیق آمده است: هرچند برای از بین بردن کامل نسل بشر به زرادخانههایی با وسعت کشورهای ابرقدرت نیاز است، اما حتی درگیری اتمی بین کشورهایی با قدرت تسلیحاتی کمتر و زرادخانههای کوچکتر همچون هند و پاکستان، مناطق اصلی کشاورزی جهان را تا سالها بلااستفاده کرده و در نتیجه آن، بحران بزرگ پناهندگی جرقه خواهد خوردِ اتفاقی که علاوه بر تأثیر زمستان اتمی، به مرگ ۲ میلیارد تن بر اثر گرسنگی خواهد انجامید.