به گزارش مشرق، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت صبح امروز (سه شنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه با تبریک فرارسیدن هفته وحدت، گفت: ان شاءالله این مناسبت و این هفته موقعیت و فرصتی برای تمرکز بیشتر روی مشترکات و اصول مشترک و دوری از اختلافات و نمادهایی که بیانگر وحدت امت اسلامی است باشد تا منجر به ایستادگی و پایبندی به اصول مشترک در مقابل دشمن باشد.
وی ضمن تسلیت به شهدای دفاع و امنیت مردم که در این ایام جان خود را فدا کردند، افزود: برخی از اقدامات ساماندهی شده و بعضاً تروریستی نشان داد دشمنان نظام برای ضربه به امنیت مردم و ثبات آرامش در کشور استفاده میکنند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: در هفتههای اخیر زلزله خوی را داشتیم که رئیس جمهور به وزرا و مسئولان مربوطه برای پیگیری موضوعات دستورات لازم را صادر کرد. خوشبختانه این زلزله خسارت جانی نداشت، اما به هزار و ۱۰۰ نفر از مصدومان در این مدت خدمات درمانی ارائه شد. ۳۲۰۰ چادر و پنج هزار پُرس غذای گرم روزانه توزیع شد.
بهادری جهرمی با بیان خبر خوشی در خصوص به کار افتادن کارخانههای تعطیل و نیمه تعطیل، عنوان کرد: در طول سال گذشته صدها کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل فعال شدند که کارخانه نساجی مازندران در قائم شهر از جمله آنها است. این کارخانه جان تازه گرفته و در این کارخانه بیش از ۴۰۰ کارگر فعال شدند و سه شیفته در حال فعالیت هستند و ۱۰۰ شغل جدید هم در حال ایجاد است و چرخ اقتصادی کارخانه بعد از حمایت دولت در بازه ای از زمان، اکنون دارد بدون حمایت دولت می چرخد.
وی با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهور به اجلاس کشورهای حاشیه خلیج فارس، ادامه داد: در حوزه نفت و گاز پس از انعقاد قرارداد شاهد تغییرات مثبت در این زمینه خواهیم بود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: خرید تضمینی گندم ما در امسال با تدابیر صورت گرفته افزایش سه و شش دهم داشته است و کل بدهیها تسویه شده و دولت با جدیت به دنبال حمایت از کشاورزان است.
بهادری جهرمی در رابطه با احیای کارخانههای تعطیل و نیمه تعطیل، خاطرنشان کرد: با حمایت دولت قریب به ۱۵۰۰ کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل مجدد آغاز به کار کردند. در کارخانه نساجی قائم شهر مطالبات معوق پرداخت و حقوق کارگران هم به موقع پرداخت شده و در پرداخت حقوق خودکفا شدهاند.
وی در رابطه با اینکه با توجه به رأی نیاوردن وزیر پیشنهادی کار، برنامه دولت برای پرداخت یارانهها چیست؟ گفت: از ابتدا قانون برنامه و بودجه در خصوص کالابرگ منوط به فراهم بودن زیرساختها بود که در حال حاضر هنوز زیر ساختها فراهم نیست و یارانهها به صورت ماهانه پرداخت خواهد شد.
سخنگوی دولت درباره توصیه رئیس جمهور به فراهم کردن مکانی برای اعتراض و اقدام دولت برای تحقق این امر، افزود: سالهای سال است مقام معظم رهبری بر لزوم ترویج و توسعه کرسیهای آزاداندیشی در مجامع نخبگانی تاکید داشتند و تاکید داشتند مکانهای را برای تصمیم گیری های جمعی در مراکز دانشگاهی تدوین کنیم.
بهادری جهرمی افزود: در حوزه نخبگانی کار شورای عالی انقلاب فرهنگی این بود که تأسیس خانههای گفتگوی آزاد به تصویب برسد تا همه دانشگاهها به موجب آن مکلف شوند، مکانهایی را برای طرح مباحث انتقادی و اعتراضی پیشبینی کنند و اولین آن در دانشگاه تهران با حضور ۹۰ نفر از اساتید دانشگاه افتتاح شد. این موضوع در دستور کار دولت بوده و دولت از هر گونه مشارکت نخبگانی در این راستا استقبال میکند.
وی بیان کرد: دولت بارها شاهد تجمعات عمومی بوده است، اما به منظور اینکه خللی در امورات کشور پیش نیاید وزیر کشور مکلف به ارائه پیشنهاد برای ساماندهی به این شرایط شدند و باید منتظر پیشنهاد وزیر بود.
سخنگوی دولت در رابطه با لایحه ساماندهی حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت، گفت: جنگ روسیه و اوکراین موج تورمی داشت و برخی از آثار تورمی ناشی از اقدامات اقتصادی نادرست در سالهای اخیر منجر به افزایش فشار اقتصادی به مردم شده بود و یکی از سیاستهای دولت متناسب سازی همه اقشار و حقوق بگیران بود.
بهادری جهرمی ادامه داد: دولت در تلاش بود تا آنهایی که حقوق کمتر میگیرند و متضرر آثار تورمی هستند مورد توجه قرار گیرند. در آخرین حلقه از زنجیره افزایش حقوق، لایحه دو فوریتی افزایش حقوق کارمندان دولت تقدیم مجلس شد تا در پرتوی همکاری دولت و مجلس بتواند گام مؤثری برای متناسب سازی حقوق شود.
بهادری جهرمی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه «مدت سرپرستی آقای زاهدی وفا در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی پس از عدم رأی اعتماد تا چه زمانی تمدید شده است؟ و وزیر پیشنهادی این وزارتخانه چه زمانی معرفی خواهد شد؟ از دو گزینه استاندار هرمزگان و معاون مناطق محروم ریاست جمهوری به عنوان دو گزینه اصلی این وزارتخانه نام برده میشود، آیا این شائبه صحت دارد؟» تصریح کرد: تا تعیین وزیر جدید، سرپرستی «زاهدی وفا» ادامه دارد و وزارت طی روزهای اخیر گزینه پیشنهادی برای وزارت کار معرفی خواهد شد.
وی پیرامون ضرر و زیان کسب و کارهای برخی کسبه و برنامه دولت برای جبران این ضررها، گفت: متأسفانه در اغتشاشات اخیر بسیاری از کسب و کارها اعم از مجازی و برخی دیگر متحمل خسارات شد. طبیعتاً آشوب آفرینان، مسببان، مشوقان و عاملان آنها باید به قدر سهم خود جبران خسارت مردم به اموال خصوصی و عمومی را کنند. رئیس جمهور از دادستان خواستند نسبت به خسارتها نیز حکم صادر شود و از مسببان غرامت گرفته شود.
سخنگوی دولت افزود: برای مثال ۹۰ دستگاه آمبولانس که به مردم خدمت میکند مورد آسیب قرار گرفتند که باید جبران خسارت کنند. کسب و کارهایی که متضرر شدند از عاملان و آشوبگران طرح شکایت کنند تا خسارتهای خود را اخذ کنند و دولت هم در تلاش است زمینههای پایدارتری برای کسب و کار مجازی فراهم کنند تا از این آسیبها تا حد امکان مصون باشند.
بهادری جهرمی درباره حق اعتراض معترضین و بلاتکلیفی برای تعیین مکان مشخص جهت بیان اعتراضات و اینکه تعیین تکلیف در این زمینه بر عهده چه کسی است؟ تصریح کرد: دولت با برگزاری تجمعات قانونی موافق است. پیشنهاداتی برای به روز رسانی و اصلاح ساز و کارها حتی از جانب رئیس جمهور مورد تاکید قرار گرفت. نحوه برگزاری اعتراضات در دانشگاهها کاملاً مشخص است و وزارت کشور هم باید پیشنهاد خود را با همراهی ساز و کارها ارائه کند.
وی در رابطه با اینکه وضعیت اینترنت چه زمانی به ثبات و روال سابق بازخواهد گشت؟ بیان کرد: طبیعتاً تشخیص دهنده مسائل امنیتی مسئولان دبیرخانه شورای امنیت ملی هستند و با رصد لحظه به لحظه شرایط در این زمینه تصمیم گیری میکنند.
سخنگوی دولت در رابطه با انتشار اخبار شبکههای خبری خارج نشین و اقدام عملی دولت ایران برای برخورد با آنها، تاکید کرد: بعضی رسانهها به جای خبر رسانی صحیح به مردم محلی برای آموزش اقدامات تروریستی و سوءاستفاده از کودکان شده اند. این رسانهها بعضاً مورد حمایت از کشورهایی هستند که خودشان در بازنشر اخبار درگیریهای خود جرأت کار و انتشار ندارند. این رسانهها باید پاسخگوی اقدامات تخریبی خود در مراجع قانونی باشند و دولت حتماً مدافع حقوق مردم خواهد بود.
بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی در خصوص تاکید دولت بر مبارزه با فساد و برگزار نشدن جلسات هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، گفت: اقدامات این ستاد صرفاً منوط به برگزاری جلسه نیست. اولویت دولت از بین بردن ساختارهای فسادزا و زیرساختهای ایجاد فساد است. برای مثال با وجود سامانههای موجود، مبارزه با قاچاق کالا و ارز بستر فساد از بین میرود. پروژهها و طرحهای اولویت داری در حوزه دولت الکترونیک در دست پیگیری است و طی یکسال گذشته ۴ جلسه ستاد تشکیل شده و معطل برگزاری جلسات نبوده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برنامه دولت برای بهبود وضعیت معیشتی مردم چیست، عنوان کرد: مسیری که دولت برای وضعیت معیشت و حل مشکلات اقتصادی آغاز کرده است با جدیت مضاعف در حال ادامه است و آثار این تصمیم گیری ها دارد خودش را در شاخصهای اقتصادی کم و بیش نشان میدهد. برای درمان دردهای مزمن باید زمان داد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: دشمن احساس کرد با اصلاح اقتصادی در کشور، مشکلات اقتصادی در سالهای بعد مرتفع خواهد شد و این موضوع دشمن را به این مسیر برد که از اعتراضها استقبال و ایجاد ناامنی کند و این اقدام دشمن به روشنی اثبات کرد مسیر دولت برای اصلاح موانع اقتصادی مسیر درستی است. دشمن مشاهده میکند گاز و برق در اوج مصرف سال قبل قطع شد، اما امسال علی رغم افزایش مصرف با قطعی مواجه نبودیم.
بهادری جهرمی درباره رویکرد ایران در رابطه با دوگانگی رفتار غرب در خصوص برجام نیز، گفت: متأسفانه در مسائل بسیاری شاهد برخوردها و رفتارهای دوگانه غرب هستیم. مصداق آن حمایت از آشوبگران و حمایت از حقوق زنان و جوانان است، اما در مقابل در غرب به سفیر ایران شلیک میکنند و ادعای نسخه پیچی حقوق بشری دارند. این استانداردهای دوگانه باید حل شود. همین کشورها خصوصاً آمریکا از توافق خارج شدند و از تضمین برداشت تحریمها امتناع میکند.
وی افزود: بهانه دشمن حمایت از حقوق زنان است، اما در مورد خانم مرحوم مهسا امینی دارویی که مصرف میکرد به واسطه تحریمها در تأمین دارو با مشکل مواجه بود که در این شرایط ادعا حمایت از زنان مضحک است.
سخنگوی دولت درباره تأثیر دشمنان روی مدارس و دانش آموزان، گفت: دانش آموزان در برهههای مختلف نشان دادند با استعدادی که دارند میتوانند آینده کشور را تضمین کنند. دشمن در این شرایط سعی در تضعیف این جامعه پیشرو دارد. تکلیف دولتمردان و جامعه فرهنگیان و خانوادهها در این شرایط بیشتر میشود تا پیشرفت این نسل با استعداد را در مسیر فرهنگ ایرانی اسلامی هدایت کنند. این نسل، شرایط خوبی را برای کشور رقم خواهد زد.
بهادری جهرمی در ادامه نشست خبری خود که در ساختمان کوثر ریاست جمهوری برگزار شد درباره جزئیات دستاوردهای سفر اخیر معاون اول رئیسجمهور به مسکو، خاطرنشان کرد: در این اجلاس دیدارهای دوجانبه و چند جانبه صورت گرفت و وزرای همراه او نیز جلساتی داشتند. از جمله مسائلی که در این دیدار مطرح شد شامل تکمیل مسیر تجاری شمال-جنوب، راه آهن رشت- آستارا، برقی شدن برخی از این مسیرها، یکسان سازی فرکانسهای برق، تشکیل نظام مالی و بانکی مشترک، تقویت تعاملات تجاری منطقه بو د. آقای مخبر با نخست وزیر آذربایجان و روسیه هم دیدار کرد و ۱۰۰ نفر از فعالان اقتصادی روسیه با او گفتگو داشتند.
وی در رابطه با از دسترس خارج شدن پلتفرمهای اینستاگرام و واتساپ، گفت: دولت طرفدار تأمین شرایط ثابت برای فعالیت مولد و پویا در فضای مجازی است و مکلف به تأمین زیرساختهای لازم در این راستا است. کارگروهی در دولت به منظور حمایت از کسب و کارهای دیجیتال تشکیل شده است اما متأسفانه ما با استانداردهای دوگانه در این پلتفرمها مواجه هستیم.
سخنگوی دولت اضافه کرد: برای مثال تصویر سردار سلیمانی مرد مبارزه با خشونت و تروریسم یا صفحه انتشار دهنده این عکس حذف میشود، اما همزمان تصاویری در این ایام به عنوان آموزش تروریست و بریدن گلوی نیروی امنیت و سو استفاده از کودکان به راحتی نمایش داده میشود. باید تدابیری اندیشیده شود؛ مدیران آنها خود را به قواعد حقوقی ملتزم کنند.
بهادری جهرمی در رابطه با دلیل عدم رأی اعتماد مجلس به زاهدی وفا و برنامه دولت برای معرفی گزینه کارآمدتر، گفت: گزینههایی که پیش از این معرفی شده بودند از منظر دولت کاملاً کارآمد بودند. متأسفانه برخی مباحث در صحن مجلس در مورد آقای زاهدی وفا مطرح شد که درست نبود. برای مثال در مورد داراییهای او باید گفت که وی وصی برادر و پدر خود است و وصی مالک اموال نیست، بلکه مکلف است اموال وصیت شده را مورد حمایت و بهره برداری قرار دهد. این اموال برای صرف در امور خیریه مورد وصیت قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: برادر زادههای آقای زاهدی وفا نسبت به این وصیت اعتراض دارند و وی به عنوان وصی اتفاقاً در این سالها امانت داری کرد. بخاطر دعوای حقوقی موجود امکان تغییر نام وجود نداشته است. متأسفانه در مجلس مسأله ناقصی مطرح شد. دولت در معرفی گزینهها ابعاد قانونی را مدنظر قرار میدهد. دولت به صلاحیت قانونی مجلس احترام میگذارد.
سخنگوی دولت در رابطه با نزدیکی به فصل سرما و اقدام دولت برای انجام کارهای زیربنایی جهت جلوگیری از بحران، تاکید کرد: در حوزه برق گزارش مبسوط وزیر نیرو را حتماً مشاهده کنید. گزارشهای روشن و مستندی است. مصرف برق و گاز ما در کشور استاندارد نیست و همه باید تلاش کنیم مصرفهای استانداردتری داشته باشیم. وزارتخانههای نفت و نیرو در حوزههای مختلف برنامههای متعددی دارند.
بهادری جهرمی درباره برنامه دولت برای گشایش امور توسط ارتباط با همسایگان، تصریح کرد: سیاست دولت حمایت و برنامه ریزی برای هدایت سرمایه به مجموعههای پیشران اقتصادی است. همزمان کمک میکنند تا تورم ناشی از بمب نقدینگی موجود در کشور کنترل شود. پا به پای این حوزههای سرمایه گذاری، دولت از ظرفیتهای بیرونی غافل نبوده و با سیاست توسعه مبادلات تجاری و بهره گیری جدی از ظرفیتهای تجاری و نگاه همه جانبه نگر سعی در رونق و رشد اقتصادی داشته است.