به گزارش مشرق، «ریما بنت بندر» سفیر عربستان در آمریکا در گفتوگویی رسانهای تاکید کرد که تنشهای پیشآمده بین سعودی و ایالات متحده «سیاسی نیست، بلکه صرفاً اقتصادی است» و بررسی روابط بین دو کشور، امری «مثبت» است.
طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، سفیر ریاض در مصاحبه با شبکه «سیانان» گفت: «من میشنوم که بسیاری از مردم در مورد اصلاح یا بازنگری در روابط آمریکا با پادشاهی صحبت میکنند؛ من در واقع فکر میکنم که این یک امر مثبت است. چرا که عربستان کنونی، همان عربستان پنج یا ده سال گذشته نیست».
بنت بندر درباره تنشهای کشورش با واشنگتن افزود: واضح است که ما به نقطه اختلاف رسیدهایم و خیلیها تلاش کردهاند آن را سیاسی جلوه دهند. اما این موضوع سیاسی نیست، بلکه صرفاً تصمیمی اقتصادی است و بر اساس تجربه ۴۰ یا ۵۰ ساله در اتخاذ روندها بوده است.
وی تاکید میکند: ما در سیاستهای هیچ شخصی دخالت نداریم. ما در این موضوع فقط به عنوان طرفی متعادل و یک عامل کمککننده به ایجاد ثبات برای اقتصاد از طریق بازار انرژی درگیر هستیم؛ همان نقشی که در طول تاریخ انجام دادهایم.
هنگامی که از سفیر سعودی پرسیده شد که آیا عربستان به جانب روسیه رفت است؟ او پاسخ داد: «پادشاهی سیاستی دارد که با همه کشورها در همه زمینهها تعامل میکند؛ چه کشورهایی که با آنها موافقیم و چه کسانی که با آنها موافق نیستیم. این رابطهای است که ما با روسیه داریم و به ما اجازه داد اسیران جنگی را آزاد کنیم».
بنت بندر خاطرنشان کرد: ما به نقش خود به عنوان میانجی برای گفتوگو نگاه میکنیم، ما از اوکراین به صورت بشردوستانه حمایت کرده ایم و بیش از ۴۰۰ میلیون دلار به آن کمک کردهایم. ما با اوکراین و لهستان همکاری کردیم تا ۱۰ میلیون دلار برای پناهندگانی که اوکراین را ترک میکنند و به لهستان میروند، فراهم شود. این قیمت مشارکت ماست، آیا این جانبداری از روسیه است؟ خیر».
اوایل ماه اکتبر جاری بود که سازمان اوپک پلاس اعلام کرد تولید نفت خود را کاهش میدهد. در پی اعلام این تصمیم، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه «سیانان» گفت این اقدام عواقبی برای روابط واشنگتن و ریاض در پی خواهد داشت.
وزارت خارجه عربستان در واکنش به این اظهارات بیانیهای صادر و اعلام کرد که هرگونه اظهارات درباره جانبداری ریاض در نزاعهای بینالمللی پس از تصمیم اوپک پلاس در خصوص کاهش تولید نفت را رد میکند؛ این اظهارات مبتنی بر واقعیت نیست. تصمیم اوپک پلاس به اجماع همه کشورهای عضو این مجموعه گرفته شده نه توسط یک کشور.
«جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز پنجشنبه، ۱۳اکتبر با اشاره به اختلافات آمریکا و اوپک پلاس بر سر کاهش تولید نفت گفت: «موافق این حرف اوپک پلاس نیستیم که این تصمیم فقط با مقاصد اقتصادی اتخاذ شده است.طی هفتههای اخیر عربستان سعودی به طور علنی و خصوصی این پیام را به آمریکا مخابره کرد که قصد دارد تولید نفت خود را کاهش دهد. کاری که میدانستیم نفع روسیه را افزایش داده و تأثیر تحریمها را کاهش میدهد. این مسیری اشتباه است».
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این باره گفته است: واشنگتن در حال بررسی پیامدهایی برای اقدام عربستان سعودی در اوپک پلاس است. سعودیها میدانستند که کاهش تولید نفت، منافع روسیه را بهشدت تقویت خواهد کرد و بهطور بالقوه اثرات تحریمهای ما را کاهش میدهند.