سرویس جهان مشرق - جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، اخیراً هذیان جدیدی به زبان جاری کرد که اینبار دربارهی ایران بود. بایدن که این روزها مشغول دورهگردی در آمریکا با هدف جمعآوری رأی برای نامزدهای دموکرات انتخابات میاندورهی کنگره است، طی سخنرانی تبلیغاتیاش در دانشکدهی «میراکاستا» در نزدیکی شهر «سندیگو» در ایالت کالیفرنیا، حتی رکوردهای قبلی خودش در پرتوپلاگویی را هم جابهجا کرد؛ که حقیقتاً کار آسانی نبود.
در همینباره بخوانید:
›› رئیسجمهور «بزدل»؛ بایدن «نمیتواند» یا «نمیخواهد» برجام را احیا کند؟
›› «دیکتاتور خوب» و «جنایتکار جنگی خوب»؛ سیاست خارجی آمریکا بر چه مبنایی است؟
هذیان جدید بایدن: «ایران را آزاد میکنیم»
بایدن که داشت دربارهی مجروحان جنگی آمریکا در خاورمیانه صحبت میکرد، در واکنش به حاضران که روی گوشیهایشان پیام «ایران را آزاد کنید» را نشان میدادند و تجمعی که بیرون محل سخنرانیاش در حمایت از اغتشاشگران و براندازان در ایران شکل گرفته بود[۱]، گفت: «نگران نباشید؛ ایران را آزاد میکنیم. [مردم ایران] خیلی زود خودشان را آزاد میکنند[۲].»
اگرچه ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، چنانکه شایسته و بایسته بود، جواب بایدن را داد و سایر مقامات ایران نیز به این اظهارات رئیسجمهور آمریکا واکنش نشان دادند، اما نباید ناگفته بماند که بایدن نه میداند چه میگوید؛ نه منظوری دارد؛ و نه باید ترهای برای حرفهایش خرد کرد. هرچه باشد، اعضای دولت خودش هم اهمیتی به حرفهای او نمیدهند.
فردای سخنرانی بایدن در کالیفرنیا، «جان کربی» سخنگوی کاخ سفید، عملاً از اظهارنظر بایدن اعلام برائت کرد و گفت رئیسجمهور صرفاً میخواسته با معترضان در ایران «اعلام همبستگی» کند[۳]. مسئله اینجاست که بایدن که در اظهارنظرهای قبلیاش[۴]، کلماتش را به گونهای انتخاب کرده بود که به نقش دولتش در اعتراضات اخیر در ایران اذعان نکند، در سخنرانی کالیفرنیا ناخواسته به دخالت مستقیم آمریکا در اغتشاشات ایران اعتراف کرد.
«مهسا امینی باید امروز زنده میبود. در عوض، ایالات متحده و مردم ایران در سوگ او هستند. ما از دولت ایران میخواهیم آزار نظاممند زنان را پایان دهد و اجازهی اعتراض مسالمتآمیز را صادر کند.» توئیت «آنتونی بلینکن» وزیر خارجهی آمریکا، در حمایت از اغتشاشگران در ایران (+)
«ایلان ماسک» یکی از ثروتمندترین انسانهای دنیا و کارآفرین سرشناس آمریکایی که در رأس شرکتهای بزرگی مانند خودروسازی «تسلا»، و اکنون توئیتر، قرار دارد، فرصت اغتشاشات در ایران را غنیمت شمرد و بلافاصله درخواست معافیت از تحریمهای آمریکا و مجوز ارائهی اینترنت ماهوارهای «استارلینک» به کاربران ایرانی را مطرح کرد. دولت آمریکا نیز برای حمایت از آشوبگران در ایران و کمک به آنها برای برگزاری تجمعات بزرگتر، شرکت «اسپیسایکس» متعلق به «ماسک» و ارائهدهندهی خدمات «استارلینک» را از تحریمهای ضدایرانی مستثنی کرد. (+)
در عین حال، کربی، هماهنگکنندهی ارتباطات شورای امنیت ملی آمریکا، ضمن تأکید بر اینکه بایدن نمیخواسته اتخاذ رویکرد جدیدی در واشینگتن دربارهی اعتراضات ایران را اعلام کند، تصریح کرد: «او [بایدن] داشت بار دیگر همبستگی ما با آنها [اغتشاشگران در ایران] را بیان میکرد... رئیسجمهور در اینباره کاملاً صریح بوده است... ما همچنان به دنبال راههایی خواهیم بود تا رژیم [ایران] را وادار به پذیرش مسئولیت شیوهی رفتارش با مردم خودش کنیم.» با این وجود، سخنگوی کاخ سفید گفت بهرغم این گفتهی بایدن که ایرانیها «خیلی زود خودشان را آزاد میکنند»، دولت آمریکا هیچ نشانهای مبنی بر قریبالوقوع بودن تغییر رژیم در ایران در دست ندارد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، اوایل ماه نوامبر سال ۲۰۲۲، در شهر «سندیگه» در ایالت کالیفرنیا، در حمایت از «مایک لوین» نمایندهی دموکرات این ایالت در کنگره، سخنرانی میکند. بهرغم اینکه بایدن طی این سخنرانی گفت ایرانیها «خیلی زود خودشان را آزاد میکنند»، اما سخنگوی کاخ سفید میگوید دولت آمریکا هیچ نشانهای از تغییر رژیم در ایران مشاهده نکرده است. (+)
زوال بایدن جلوی چشم همه
نهتنها اشتباهات و اصطلاحاً «گاف» های بایدن[۵]، بلکه هذیانگوییِ رئیسجمهور آمریکا هم بیسابقه یا حتی کمسابقه نیست، بلکه به اعتقاد[۶] بیش از نیمی از مردم[۷] آمریکا[۸] و بسیاری از کارشناسان، چه جمهوریخواه و چه حتی دموکرات[۹] (که برخی از آنها حتی کنار گذاشتن بایدن از قدرت به خاطر زوال عقل و به موجب متمم بیستوپنجم قانون اساسی آمریکا را نیز بررسی کردهاند[۱۰])، نتیجهی زوال[۱۱] تدریجی عقل اوست. به عنوان نمونه، نشریهی محافظهکار آمریکایی «نشنالریویو» طی گزارشی تحت عنوان «رئیسجمهور آرامآرام جلوی چشمهایمان زایل میشود[۱۲]» دربارهی برخی از حرفها و رفتارهای عجیب جو بایدن فقط طی همین چند هفتهی اخیر توضیح داده است.
نشنالریویو مینویسد بایدن طی چند هفتهی اخیر...
◄ اصرار کرد که اقتصاد [آمریکا به لطف دولت او] «مثل خر، قوی» است؛ در حالی که اینطور نیست. حتی [دوهفتهنامهی آمریکایی] «نیشن» [که رویکرد لیبرال دارد و حامی دموکراتها و دولت بایدن است] هم به او التماس کرده از بلوف زدن دربارهی پیشرفت اقتصادی دست بردارد[۱۳]؛
◄ فیالبداهه مدعی شد وضعیت در اوکراین به سمت «آرماگدون» [و جنگ آخرالزمانی] پیش رفته است؛ در حالی که تا کنون چنین اتفاقی نیفتاده و به نظر میرسید هیچ کس دیگری، حتی در خود دولت آمریکا، هم نمیدانست منظور بایدن از این حرف چیست[۱۴]؛
◄ اصرار کرد که طرحش برای بخشودگی وامهای دانشجویی، در کنگره تصویب شده[۱۵]؛ در حالی که چنین اتفاقی نیفتاده [بلکه بایدن صرفاً یک دستور اجرایی (از اختیارات ریاستجمهوری) را امضا کرده که اصلاً ارتباطی به کنگرهی آمریکا ندارد] [۱۶]؛
جو بایدن، تا چند روز دیگر، تولد ۸۰ سالگی خود را جشن میگیرد. طبق برخی گزارشها خودیهای حزب دموکرات نیز به دنبال متقاعد کردن بایدن به انصراف از شرکت در انتخابات سال ۲۰۲۴ برای دور دوم ریاستجمهوری هستند. (+)
◄ ادعا کرد که هزینهی انرژی را کاهش داده[۱۷]؛ در حالی که از ابتدای ریاستجمهوریاش به هیچ عنوان هزینهی انرژی در آمریکا کاهش پیدا نکرده است: نه برق[۱۸]، نه گاز طبیعی[۱۹]، نه بنزین[۲۰]، نه گازوئیل[۲۱]، نه نفت گرمایشی [سوخت] [۲۲])؛
◄ طی مصاحبه با «جاناتان کیپهارت» خبرنگار [شبکهی آمریکایی] «اماسانبیسی»، مکثی طولانی و عجیب کرد؛ و
◄ اعلام کرد که همسر «جان فترمن» [نامزد دموکرات نمایندگی ایالت پنسیلوانیا در مجلس سنا] گفت «بانوی عالیای در سنا» خواهد شد؛ [در حالی که همسر فترمن اصلاً در انتخابات نامزد نشده است؛ هرچند به خاطر مشکلات سلامتی فترمن بعد از سکتهی چند ماه قبل، همسرش نقش پررنگتری در رقابت انتخاباتی او ایفا نموده است[۲۳]].
نویسندهی گزارش نشنالریویو سپس مینویسد:
لطفاً به من نگویید این مرد، که این ماه [نوامبر ۲۰۲۲] ۸۰ سالش میشود، حالش خوب است؛ مثل خرگوش، باهوش است؛ علائم پیری در تفکر و تکلمش دیده نمیشود؛ و آنقدر انرژی دارد که حتی «کارین ژان-پیر»، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، هم به پایش نمیرسد[۲۴]. رئیسجمهور، پیر است. بهرغم اینکه کم سفر میکند و برنامهی کاریاش سبک است، باز هم خسته است. حتی در به پایان رساندنِ مصاحبههای پیشپاافتاده و جلسات کوتاه پرسشوپاسخ با خبرنگاران هم مشکل دارد. یا دستیارانش جملههای شاد مصنوعی به خوردش میدهند؛ یا اصلاً یادش نمیآید چه جملههایی به او تلقین کردهاند و فقط تصمیم میگیرد باور کند که همهچیز دارد خوب پیش میرود. ما میتوانیم [امروزِ] این آدم را ببینیم؛ و یادمان میآید که در طول دورهی ریاستجمهوری اوباما، وقتی معاون رئیسجمهور بود، چگونه بود: اینقدر کودن، اینقدر ازهمهجابیخبر، اینقدر پخمه، اینقدر کلهشقانه لجباز نبود.
«کارین ژان-پیر» (تصویر بالا) سخنگوی کاخ سفید، اخیراً در واکنش به سؤالات دربارهی وضعیت سلامتی جو بایدن، گفته بود «حتی من هم به پای رئیسجمهور نمیرسم.» مقامات دولت آمریکا پس از اشتباهات مکرر بایدن، به دنبال راهی برای تبرئهی او و سرپوش گذاشتن روی واقعیت تحلیل بدنی و زوال عقلی رئیسجمهور ۸۰ سالهی آمریکا هستند. به نظر میآید اغراق ژان-پیر نیز تلاشی در همین راستا باشد. (+)
نشنالریویو گزارش خود را اینگونه به پایان میرساند:
«مری کاترین هام» [خبرنگار، کارشناس، و نویسندهی آمریکایی] پیشبینی میکند که پس از انتخابات [میاندورهی کنگره]، آمریکاییها گزارشهای «حالا دیگر میشود این را گفتِ» زیادی دربارهی بایدن و مشکلات پیری و سلامتی او خواهند شنید[۲۵]. اگر واقعاً پس از انتخابات شاهد افشاگریهای زیادی دربارهی سلامت بایدن باشیم (چنانکه من در یکی از گزارشهای «تکانِ صبگاهی» ام در ماه ژوئن پیشبینی کردم)، باید توبیخ شدید و جدیای علیه همهی کسانی انجام بشود که طی یک سال گذشته اصرار داشتند حال بایدن خوب است؛ بهرغم آنچه که با چشمان خودمان داریم میبینیم، و با گوشهای خودمان داریم میشنویم.
در همینباره بخوانید:
›› دفاع از اغتشاش و تهدید به حمله نظامی؛ ایران در سند راهبرد امنیت ملی دولت بایدن
›› ایرانیهای بد - ایرانیهای خوب؛ حمایت آمریکا از اغتشاشگران ایرانی
[۳] Biden was ‘expressing solidarity’ when he said ‘we’re going to free Iran,’ White House says Link
[۱۶] ‘I Got It Passed by a Vote or Two’: Biden Falsely Claims Student-Debt ‘Forgiveness’ Passed Congress Link