به گزارش مشرق، علی سلاجقه عصر امروز در نشست با فعالان محیط زیست و اساتید گروه منابع طبیعی و محیط زیست در اردبیل، اظهار کرد: عزم دولت سیزدهم بر آن است تا هیچ پروژهای بدون پیوست زیست محیطی در کشور آغاز نشود.
وی با بیان اینکه رویکرد حل مساله در دولت حاکم است، افزود: دولت در تمامی ابعاد رویکرد زیست محیطی به خود گرفته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۲ کشور حاوی پیام زیست محیطی است، تصریح کرد: به توجه ویژه به محیط زیست در سراسر کشور تاکید داریم و شورای عالی محیط زیست کشور نیز به صورت منظم برگزار میشود.
سلاجقه با بیان اینکه طبق آئین نامه پلاستیکهای زیر ۲۰ میکرون در یک بازه زمانی ۵ ساله باید از چرخه حذف شوند، گفت: در این خصوص و سایر مسائل مربوط به محیط زیست، شرکتهای دانشبنیان به صورت ویژه پای کار هستند.
وی با اشاره به ضرورت حفاظت از محیط زیست در محیط شهری، تاکید کرد: از شهرداریها میخواهم به چهرههای زشت ورودی شهرها پایان دهند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به ورود سازمان حفاظت محیط زیست به بحث دیپلماسی محیط زیست، افزود: در این خصوص نشست منطقهای محیط زیست با حضور کشورهای منطقه برگزار شد و دارای دستاوردهای ارزشمندی بود.
سلاجقه از برگزاری نشست بینالمللی گرد و غبار در ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی خبر داد و گفت: تلاش میکنیم سازمان منطقهای محیط زیست را نیز راهاندازی کنیم.
وی آلودگی هوا، پسماند و تغییر اقلیم را سه موضوعی دانست که در حال حاضر روی آنها کار میشود و افزود: باید از ظرفیت HSE برای اشتغال استفاده کرد؛ چراکه طبق قانون هر شرکت و مجموعه که در حوزه صنایع و معادن فعالیت کند و بیش از ۵۰ نفر نیرو داشته باشد باید یک نفر به عنوان کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست جذب کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه پیگیر رسیدن حقابه به دریاچه ارومیه هستیم، گفت: سازمان محیطزیست برای نجات دریاچه ارومیه سکوت نکرده و پیگیر موضوع هستیم.
سلاجقه ادامه داد: حقآبه باید در محل خود تالاب تحویل داده شود چراکه در مسیر رهاسازی حقآبه بهرهبرداران خیلی زیادی حضور دارند و حقآبه اصلی به دریاچه وارد نمیشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فعالیتهای دانشگاه محقق اردبیلی در حوزه محیط زیست، گفت: خوشبختانه این دانشگاه جزو دانشگاه های رده بالای کشور در حوزه مدیریت سبز دانشگاهی قرار دارد.
سلاجقه با اشاره به حضور اساتید ارزشمند در دانشگاه محقق اردبیلی، افزود: در خصوص راه اندازی رشته های مرتبط با محیط زیست کمک حال دانشگاه محقق اردبیلی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه دانشگاهها باید مشکلگشای مسائل زیست محیطی کشور باشند، ادامه داد: با توجه به سطح علمی دانشگاهها، باید از خروجی آنها به نحو احسن استفاده کنیم.