سرویس جهان مشرق _ رژیم اشغالگر صهیونیستی به دوران حساسی از تاریخ نامشروع خود رسیده است؛ دورانی که به عقیده بسیاری از کارشناسان و مقامامت امنیتی سابق اسرائیل، میتواند یک بار برای همیشه، طومار اسرائیل را در هم بپیچاند، نه توسط حزب الله، حماس یا ایران، بلکه توسط تندروهای داخلی.
کارشناسان و تحلیلگران عبری زبان هشدار میدهند که دشمن اصلی که باعث نابودی اسرائیل خواهد شد در پشت مرزهای ما یا در کشور لبنان، سوریه و ایران نیست؛ دشمن اصلی اکنون در اسرائیل و در راس سیستم سیاسی اسرائیل قرار دارد که میتواند موجودیت دولت یهود را برای همیشه یه پایان برساند.
نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در نامه بیست و هفت صفحه ای خود به ساکنان اراضی اشغالی، به صورت واضحی به این امر اشاره میکند؛ در بخشی از این نامه آمده است:
در طول تاریخ، یهودیان دو بار در این سرزمین (فلسطین) صاحب یک کشور مستقل و یکپارچه بودند. اولین بار حکومتی یهودی به مدت ۸۰ سال، که به دلیل درگیری های داخلی تجزیه شد. بار دوم، حکومتی یهودی تشکیل شد که در حدود ۷۷ سال عمر کرد و سپس به دلیل درگیری های داخلی، حکومت آن در حمله رومیان از بین رفت.
اسرائیل، سومین دوره حکومت یهودیان در فلسطین است. اکنون این کشور (رژیم) در ۷۵ سالگی خود قرار دارد. همه ما در برابر این آزمون قرار داریم که آیا به عنوان یک کشور (رژیم) مستقل و متحد، موفق خواهیم شد از دهه هشتاد عبور کنیم، یا مجددا به دلیل درگیری های داخلی شکست خواهیم خورد و اسرائیل نابود خواهد شد؟ حدود یک سال پیش، در دوره قبلی نخست وزیری بنیامین نتانیاهو، اسرائیل به یکی از شرم آورترین دورانی که تا آن زمان دیده بود رسید. هرج و مرج، چرخه انتخاباتی بی پایان، فلج شدن دولت، سوختن شهرهای لود و عکا در مقابل دولتی که سردرگم و دچار تعارض بود، سر خم کردن برای یک نفر و به بردگی گرفتن توان کشور توسط نتانیاهو برای نیازهای قضایی وی (به منظور فرار از محاکمه) و وضعیتی وحشتناک در برابر دشمن کشنده که به سمت اورشلیم(قدس اشغالی) موشک شلیک میکرد.
(با بازگشت مجدد نتانیاهو به نخست وزیری) ممکن است همه چیز را از دست بدهیم. اسرائیل در خطر واقعی بازگشت به هرج و مرج، روزهای پر تنش، ضعف در برابر حماس، فلج شدن اسرائیل در نبود بودجه، متوقف شدن شدید مسائل و امور، و مشغولیت بی وقفه به کارزارهای انتخاباتی است. مردم اسرائیل هرگز نتوانسته اند بیش از ۸۰ سال یک کشور مستقل و یکپارچه یهودی را حفظ کنند. کشور اسرائیل اکنون در ۷۵ سالگی خود قرار دارد و این بار باید موفق شویم.
واضح است که صهیونیست ها میدانند با روی کار آمدن مجدد نتانیاهو و همچنین، روی کار آمدن وزرایی افراطی، خشونت طلب و دارای پرونده های قضائی و محکومیت، چه آینده ای در انتظار آنها است.
پس از گذر از سه سال بحرانی در سرزمین های اشغالی و ناکامیهای پی در پی سیاسی پس از برگزاری ۴ انتخابات متوالی برای انتخاب یک کابینه جدید و قطع شدن روند مستمر نخست وزیری بنامین نتانیاهو و روی کار آمدن رقیبان نتانیاهو، دولت ائتلافی بنت-لاپید به مدت یک سال، در پنجمین انتخابات سیاسی در ۴ طول چهار سال توانست کابینه جدید خود را تشکیل دهد. کابینه ای که به گفته کارشناسان صهیونیست، افراطی ترین و پر مسئله ترین کابینه تاریخ رژیم صهیونیستی محسوب میشود؛ کابینه جدید یعنی بازگشت مجدد صهیونیست ها به دوران بحران و تنش های داخلی.
نتانیاهو که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱ نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود، برای بقای خود در دولت دست به اقدامات مختلفی زده است. از جمله این اقدامات می توان به نفرت پراکنی و دو قطبی سازی در فضای اجتماعی و سیاسی رژیم صهیونیستی، رانت های اقتصادی و به دنبال آن پرونده های فساد اقتصادی و امتیازدهی سیاسی اشاره کرد. وی همچنین به جهت تلاش برای بقای خود در راس ساختار سیاسی برخی افراد کارآمد را از خود رانده است. او با ایجاد دو قطبی هایی بر پایه اتهامات برای تحقق منافع شخصی خود، در نهایت پتانسیل آغاز درگیری های اجتماعی در رژیم صهیونیستی را افزایش می دهد.
بنیامین نتانیاهو که اکنون مجددا نخست وزیر اسرائیل شده است، دارای پرونده های قضائی درحال رسیدگی است، مسئله ای که اصل صلاحیت وی برای مسئولیت های سیاسی را زیر سوال میبرد. دادستانی اسرائیل در دوران قبلی نخست وزیری نتانیاهو، علیه وی کیفر خواستی به جرم فساد مالی، رشوه خواری و کلاهبرداری تنظیم و برای نتانیاهو پرونده قضائی تشکیل داد، پرونده ای که اکنون سه سال است که روی میز دادستانی اسرائیل است و نتانیاهو حاضر به پاسخگویی و همکاری نیست.
وی حتی در دوره یک ساله ای که از نخست وزیری دور شد، حتی حاضر به سازش با ساختار قضائی اسرائیل و مختومه کردن پرونده خود نشد و پرونده وی هنوز به نتیجه نهایی خود نرسیده است.
اما اکنون برای نتانیاهو شرایط فرق کرده است، او مجدد به عالی ترین پست سیاسی رژیم صهیونیستی بازگشته است؛ مسئله ای که وی آن را یک فرصت مغتنم برای خلاص شدن از پرونده های قضائی خود میداند. پیشتر دولت ائتلافی لاپید-بنت و همچنین چپ گراهای کنست، نسبت به سوء استفاده نتانیاهو از قدرت خود در صورت نخست وزیری مجدد هشدار داده بودند. آنها نسبت به این وضعیت که نتانیاهو مجددا از تمام اختیارات سیاسی نخست وزیری برای تبرئه کردن خود از اتهامات و پرونده های قضائی استفاده کند، ابراز نگرانی کرده بودند.
در کنار مسئله نخست وزیری نتانیاهو، معضلی که در این دوره برای صهیونیست ها اضافه شده است کابینه عجیب بنیامین نتانیاهو است که نه تنها نگرانی خود صهیونیست ها، بلکه نگرانی سران اروپای غربی و آمریکا را در پی داشته است.
ساکنان مناطق اشغالی معتقدند که حضور افراد شدیدا خشن و افراطی مانند اسموتریج، بن گویر، آریه درعی و اسحاق گولدکنوف میتواند به یک فاجعه منجر شود. به اعتقاد آنها این افراد با رویکردهای افراطی خود، درگیری های داخلی و تنش با اعراب فلسطین اشغالی را شعله ور خواهند کرد و همچنین در جایگاه سیاسی خود دست به تصویب قوانینی خواهند زد، که میتواند باعث هرج و مرج و نارضایتی های شدید باشد. برخی از آنها همانند نتانیاهو پرونده های قضائی و محکومیت دارند؛ به عنوان مثال، آریه درعی، وزیر کشور فعلی نتانیاهو، به دلیل اقدام به گرفتن رشوه، تقلب و خیانت در امانت سابقه محکومت قضایی دارد که دو سال آن را گذرانده است؛ وی همچنین به حبس تعلیقی نیز محکوم شده بود.
آغاز تظاهرات سراسری در سرزمینهای اشغالی
تنشهایی که کارشناسان و تحلیلگران صهیونیستی از آن صحبت میکردند، زودتر از آنچه انتظارش میرفت آغاز شد. همزمان با مراسم تحلیف کابینه جدید نتانیاهو، ساکنان سرزمین های اشغالی در روبه روی ساختمان کنست تجمع کرده و علیه دولت جدید و بنیامین نتانیاهو شعار دادند. رئیس سابق ستاد ارتش اسرائیل در تظاهرات در مقابل کنست در سخنانی گفت: "بن گویر که اکنون وزیر امنیت داخلی اسرائیل شده است، هرگز یونیفرم نظامی بر تن خود نپوشید تا مبادا بدنش آلوده شود. اسموتریچ رویای این را دارد که نخست وزیر کرانه باختری شود. "
عامی ایالون، رئیس سابق سازمان شاباک رژیم صهیونیستی نیز در مصاحبه ای گفت: "ما در حال رفتن به سمت تشدید تنش هستیم. ما باید این روند را درک کنیم، به نظر من، ما به سمت یک تشدید درگیری بسیار مهم می رویم. سیاست اسرائیل آنطور که من امروز می بینم و همانطور که در آینده نزدیک پیش بینی می کنم، مطلقاً مدیریتی که رویکرد خویشتن دارانه داشته باشد را ندارد. "
اما این شروع کار بوده است و تظاهرات و تنش های داخلی در سرزمین های اشغالی کماکان ادامه دارد. بنیامین نتانیاهو در جهت فرار از اتهامات مالی خود، طرحی برای اصلاح سیستم قضایی اسرائیل را در دستور کار خود قرار داده است، مسئله ای که بخاطر آن هزاران صهیونیست روز شنبه در خیابان های مرکز تل آویو در اعتراض به این موضوع که به گفته آنها دموکراسی را در اسرائیل تضعیف می کند، تظاهرات به پا کردند. رسانه های اسرائیلی گزارش دادند که حدود ۸۰۰۰۰ نفر در این تظاهرات شرکت کردند.
بنی گانتز، وزیر جنگ و متحد سابق بنیامین نتانیاهو، از جمله کسانی بود که خواستار تظاهرات روز شنبه و شرکت در آن شد. او روز جمعه در توییتی از همه مردم اسرائیل، از چپ ها و راست ها خواست تا به تظاهرات «برای حفظ دموکراسی در اسرائیل» بپیوندند. همچنین در تظاهرات دیگری که هفته پیش در سرزمین های اشغالی برپا شد، صهیونیست ها بر علیه دولت و شخص نتانیاهو شعار دادند، شعارهایی مانند "ما با دولت فاسد موافق نیستیم" "نه به دولت دیکتاتور" "نتانیاهو خطرناک است" "ما با نژادپرستان(کابینه نتانیاهو) موافق نیستیم".
این امر برای دولت نتانیاهو، شروع ناامید کننده ای محسوب میشود، مسئله ای که در صورت استمرار سیاست های تحریک کننده نتانیاهو و روند دوقطبی سازی وی در جامعه داخلی اسرائیل و اقدامات تحریک آمیز وزاری افراطی وی، میتواند شدت و میزان مخالفت ها و اعتراضات را افزایش دهد و سرزمین های اشغالی را در نهایت تبدیل به عرصه درگیری میان صهیونیست ها کند. این امر، جدا از قدرت فلسطینیان کرانه باختری، غزه و اعراب ساکنان سرزمین های اشغالی و سازمان های مقاومت فلسطینی است که نفرت غیر قابل وصفی از صهیونیست ها دارند و در انتظار فرصتی برای وارد کردن ضربه نهایی به رژیم صهیونیستی هستند.