کد خبر 1470133
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۱:۳۰
۵ خواص سیرابی که باید با آنها آشنا شوید

سیرابی با داشتن ۹ اسید آمینه ضروری که بدن برای عملکرد درست به آنها نیاز دارد، یکی از بهترین غذاهای پروتئین‌دار است.

به گزارش مشرق، سیرابی منبع بسیاری از مواد مغذی و جزو غذاهای سنتی بسیاری از مناطق جهان است. شاید فکر کنید سیرابی غذایی است که بیشتر در زمان قدیم مصرف می‌شده است یا افراد قدیمی طرف‌دارش هستند، اما بسیاری از رژیم‌های غذایی پرطرف‌دار شامل این غذای مغذی هستند. در این مقاله، درباره ارزش غذایی و خواص سیرابی صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

سیرابی چیست؟

حیوانات نشخوارکننده مانند گاو و گوسفند برای هضم بهتر غذایشان معده‌ای چندحفره‌ای دارند. سیرابی دیواره عضلانی خوراکی معده چندبخشی این حیوانات است که بافتی سفت و جویدنی و طعمی ملایم دارد.

ارزش غذایی سیرابی

یک وعده ۱۴۰گرمی سیرابی حاوی این مواد مغذی است:

کالری: ۱۲۵
چربی: ۵ گرم
پروتئین: ۱۸ گرم
ویتامین ب۱۲: ۱٫۵۳ میکروگرم یا ۶۴درصد نیاز روزانه
سلنیوم: ۱۸٫۲ میکروگرم یا ۳۳درصد نیاز روزانه
زینک: ۲٫۰۷ میلی‌گرم یا ۱۹درصد نیاز روزانه
کلسیم: ۱۰۱ میلی‌گرم یا ۸درصد نیاز روزانه
فسفر: ۹۳٫۸ میلی‌گرم یا ۸درصد نیاز روزانه
آهن: ۰٫۸۶۸ میلی‌گرم یا ۵درصد نیاز روزانه
منیزیم: ۱۹٫۶ میلی‌گرم یا ۵درصد نیاز روزانه
همچنین سیرابی منبع خوبی از منگنز و نیاسین (ویتامین ب۳) است.

خواص سیرابی
۱. سرشار از پروتئین و مواد مغذی

سیرابی با داشتن ۹ اسید آمینه ضروری که بدن برای عملکرد درست به آنها نیاز دارد، یکی از بهترین غذاهای پروتئین‌دار است. سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در سیرابی عبارت‌اند از:

سلنیوم؛
روی؛
ویتامین ب۱۲؛
کلسیم؛
فسفر؛
منیزیم؛
آهن.
ویتامین ب۱۲ برای تولید گلبول‌های قرمز، انتقال عصبی و تولید انرژی ضروری است. روی برای تقسیم سلولی، عملکرد ایمنی و متابولیسم کربوهیدرات بسیار حیاتی است. سلنیوم هم ماده‌ای معدنی است که همچون آنتی‌اکسیدان در بدن عمل می‌کند و برای تولید DNA، سلامت تیروئید و متابولیسم لازم است.

۲. پیشگیری از کم‌خونی

وقتی بدن کم‌خون است، یعنی گلبول قرمز کافی برای انتقال اکسیژن به اندام‌ها ندارد. ممکن است این مسئله به علائمی مانند ضعف و خستگی منجر شود. سیرابی سرشار از ویتامین ب۱۲ است که از کم‌خونی پیشگیری می‌کند.

طبق برخی پژوهش‌ها، دریافت مواد مغذی مانند ویتامین ب۱۲ از طریق مواد غذایی به‌جای مصرف مکمل‌ها، میزان جذب ریزمغذی‌ها را در بدن افزایش می‌دهد.

۳. کمک به کاهش وزن

خواص سیرابی برای لاغری به‌خاطر پروتئین آن است. خوردن غذاهای سرشار از پروتئین برای کنترل اشتها و مدیریت وزن بسیار مفید است. جالب است که سیرابی در مقایسه با سایر منابع پروتئین حیوانی، کالری و چربی کمتری هم دارد. بر اساس تحقیقات، مصرف منابع پروتئین هنگام کاهش وزن، میل به خوردن میان‌وعده را نیز کاهش می‌دهد.

۴. بهبود سلامت روده و هضم غذا

چیزی درباره خواص سیرابی برای معده و روده شنیده‌اید؟ سیرابی حاوی پروبیوتیک است. پروبیوتیک نوعی باکتری مفید است که سبب تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت گوارش می‌شود. پروبیوتیک‌ها بر سلامت روده اثر می‌گذارند و به هضم غذا کمک می‌کنند.

۵. مقرون‌به‌صرفه‌بودن

برای کسانی که می‌خواهند با هزینه کمتر غذایی مقوی بخورند، سیرابی گزینه خوبی است. این غذای سنتی از استیک و سایر محصولات گوشتی مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

علاوه بر مقرون‌به‌صرفه‌بودن، طبخ سیرابی باعث می‌شود زباله غذایی کمتری تولید شود. برخلاف روش‌های سنتی که در آن از هر عضو بدن حیوان ذبح‌شده برای پخت غذا استفاده می‌کردند، فرهنگ غذایی مدرن باعث شده است زباله زیادی تولید شود.

عوارض احتمالی

هرچند سیرابی سرشار از مواد مغذی است، مضراتی هم دارد؛ به‌خصوص اگر زیاد سیرابی می‌خورید. قبل از اضافه‌کردن سیرابی به رژیم غذایی، این عوارض احتمالی آن را در نظر بگیرید.

۱. کلسترول بالا

سیرابی کلسترول نسبتا زیادی دارد و یک وعده ۱۴۰گرمی سیرابی ۱۷۸ میلی‌گرم کلسترول دارد. این حدود یک‌سوم مقدار کلسترول توصیه‌شده در روز است.

در حالی که بدن بسیاری از افراد به‌راحتی کلسترول رژیم غذایی را پردازش می‌کند، برخی از افراد به این شکل از کلسترول واکنش شدیدتری نشان می‌دهند. اگر کلسترول بالایی دارید، قبل از اضافه‌کردن سیرابی به رژیم غذایی با پزشک مشورت کنید.

۲. تضعیف سلامت دهان و دندان

بافت سیرابی طوری است که باید زیاد جویده شود. کمبود چربی که سیرابی را به منبع پروتئین کم‌کالری تبدیل می‌کند، مسبب بافت لاستیکی آن است. اگر دندان مصنوعی دارید و یا دندان‌هایتان به این خوراکی‌ حساس‌اند، مصرف سیرابی را کاهش دهید.

علاوه بر این، بو، طعم و بافت سیرابی برای بسیاری از افراد ناخوشایند است.

اضافه‌کردن سیرابی به رژیم غذایی

شما می‌توانید سیرابی را به بیشتر وعده‌ها یا میان‌وعده‌های خود اضافه کنید. قبل از پختن سیرابی، آن را کاملا بشویید تا هرگونه کلر باقی‌مانده از بین برود. ادعا می‌شود که سیرابی فراوری‌نشده طعم قوی‌تری دارد و باید قبل از پخت‌وپز با دقت تمیز شود. چند دستورالعمل برای اضافه‌کردن سیرابی به رژیم غذایی عبارت‌اند از:

از سیرابی برای تزئین سالاد استفاده کنید.
سیرابی را با پیاز، کره و گیاهان تازه ترکیب کنید و روی نان سرو کنید.
می‌توانید با سیرابی، گوجه‌فرنگی، پیاز، سیر و گیاهان تازه خورش سنتی ایتالیایی درست کنید.
سیرابی را به سس گوجه‌فرنگی اضافه و روی ماکارونی سرو کنید.
برای درست‌کردن کالباس خانگی سیرابی را هم به مواد دیگر اضافه کنید.


سؤالات رایج

– آیا خوردن سیرابی در بارداری مجاز است؟

بله، سیرابی سرشار از مواد مغذی مفید برای دوران بارداری است. یکی از خواص سیرابی در بارداری تسکین تهوع بارداری است. البته به‌خاطر ویتامین A موجود در این غذا، بهتر است در خوردن آن زیاده‌روی نکنید.

– آیا سیرابی راحت هضم می‌شود؟

به‌لطف آنزیم‌ها، پروبیوتیک‌ها و محتوای پروتئینی بالا، سیرابی گزینه‌ای عالی برای افرادی است که معده حساسی دارند. این غذا به‌راحتی هضم می‌شود و علائم اسهال، نفخ و رفلاکس اسید را کاهش می‌دهد.

– آیا سیرابی برای کلاژن‌سازی مفید است؟

بله، سیرابی سرشار از کلاژن است و تأثیر زیادی بر فرایند کلاژن‌سازی دارد.

منبع:سلامت نیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
    1 0
    کرمان . قدیم بیشتر در فصل زمستان در کنار بز قرمه و قرمه . سیرابی به شکل کیسه ای دوخته و بعد از پر کردن با برنج و حبوبات مثل لپه و چشم بلبلی با زیره و ... سلیقه ای در آبگوشت کله پاچه قرار میدادند و بعد از پخت همراه با هم بر سر سفره قرار میگرفت و نخش را میکشیدی و تو بشقاب باز میشد تا هر کدام میل دارید آبگوشت یا برنج و یا هر دو . الان با امکانات و تنوع غذا و کمبود وقت کمتر سراغ چنین غذاهائی میروند و بقولی باید برای خوردنشان زیر آبی بروی یعنی توان داشته باشی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس