به گزارش مشرق، الهاشمی توافق ایران و عربستان سعودی را «یک نقطه عطف تاریخی بسیار مهم نه تنها در منطقه بلکه در تاریخ سیاسی، دینی و اجتماعی عراق» می داند و می افزاید: روابط بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، رابطه راهبردی، دینی، سیاسی و اجتماعی است؛ وقتی یخ اختلاف بین دو همسایه عراق یعنی جمهوری اسلامی ایران و عربستان ذوب شود، قطعا انعکاس مثبت آن بر فضای منطقه ای میان این دو، یعنی عراق خواهد بود.
رئیس مرکز پژوهش های راهبردی الاتحاد عراق تصریح می کند که «۵ دوره گفت و گوهای ایرانی –سعودی در عراق تنها در چارچوب دیپلماسی و میانجیگری محض یا ترمیم روابط نبود بلکه اولویت منافع عراق در کار بوده است.»
او می افزاید: در بعد اقتصادی می توان گفت که این توافق می تواند گشایشی برای همه کشورها در عراق باشد. سفر وزیر اقتصاد ایران (سید احسان خاندوزی) دارای منافع مشترکی مانند ایجاد مناطق آزاد صنعتی در مرزهای دو کشور بود؛ سرمایه گذاری های عربستان نیز می تواند در داخل ایران یا در عراق با گشایش بیشتر (به سود همگان) باشد. به این ترتیب هم عربستان و هم ایران می توانند سرمایه گذاری های گسترده تری را با حساسیت کمتری در عراق داشته باشند.
استراتژیست عراقی در ادامه می گوید: از حیث اعتقادی و دینی نیز، این توافق می تواند گشایشی را در کشورهای منطقه از جمله ایران، عربستان و عراق ایجاد کند؛ بنابراین کاهش حساسیت ها می تواند درهایی را به روی ابعاد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در عراق برای هر دو همسایه آن یعنی ایران و عربستان، باز کند.
الهاشمی این اظهارات را در حاشیه نشست مشترک مرکز بررسی های راهبردی «القمه» با همکاری مرکز فرهنگی «القلم» عراق در بغداد بیان کرد.
این نشست با هدف بررسی تاثیرات توافق ایران و عربستان در سایه کشمکش های بین المللی مانند جنگ روسیه و اوکراین، اوضاع داخلی رژیم صهیونیستی، چالش های انرژی و اقتصاد برگزار شد و کارشناسان و صاحبنظران عراقی در آن به ارائه دیدگاه های خود پرداختند.