به گزارش مشرق، دیدار «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس به همراه «صالح العاروری» معاونش با سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله در بیروت و انتشار این نشست در رسانهها بسیار حائز اهمیت بود. این دیدار صرفاً یک نشست ساده نبود بلکه ارائه نقشه راهی بود که طی آن رژیم صهیونیستی با رمز گشایی آن، مجبور شد محاسبات خود را تغییر دهد و دست از پا خطا نکند.
دیدار هنیه با سید حسن نصرالله در پی افزایش تنشها در همه جبههها و شلیک موشک از لبنان به فلسطین اشغالی صورت گرفت. نشستی که طی آن دو طرف بر ادامه رایزنی و هماهنگی در راستای تقویت مقاومت علیه رژیم صهیونیستی تاکید کرده و از عملیاتهای ضدصهیونیستی و تشدید آنها تمجید بهعمل آوردند.
اسرائیلیها که در داخل سرزمینهای اشغالی با یک فضای دوقطبی و ناآرامیهای گسترده مواجه هستند. در درون جامعه یهودی خود به سوی دیکتاتوری افراطی توسط نتانیاهو در حرکت هستند. تلاشهایی برای برون فکنی بحرانها به منطقه برای نجات از چالشهای داخلی داشتند.
حمله به حومه دمشق از یک سو و تعرض به نمازگزاران در مسجد الاقصی از سویی دیگر و وسوسههای همزمان الهام علیاف رئیسجمهوری آذربایجان برای افزایش تنش دیپلماتیک و رسانهای با ایران، بخشی از طراحی اشغالگران قدس برای منطقه است. در عین حال که اشغالگران در مدت کوتاهی شاهد همگرایی تهران و ریاض و نیز سوریه و سعودیها بوده و سایه سنگین گسترش نفوذ ایران و محور مقاومت را در آینده منطقه نظارهگر هستند.
همراهی با نقشه راه خیالی دولت علیاف در دالان زنگزور و حمایتهای سیاسی، نظامی و امنیتی از دولت باکو در کنار حضور امنیتی و اطلاعاتی در کنار مرزهای ایران بخشی از رویاهای اسرائیل برای ایجاد یک چالش جدی در مرزهای شمال غربی ایران است.
در حالیکه نیروهای مقاومت در داخل سرزمینهای اشغالی فشار زیادی به رژیم صهیونیستی آورده است. موشک باران بخش شمالی سرزمینهای اشغالی و نیز انتشار خبر دیدار رهبران حزب الله و جهاد اسلامی، نشان از اتحاد بیش از پیش رهبران محور مقاومت و هشدار جدی به تل آویو است. هشداری که این بار صرفاً در پیرامون سرزمینهای اشغالی نبوده و شامل دست اندازیهای احتمالی به مرزهای قطب اصلی مقاومت یعنی جمهوری اسلامی ایران نیز میشود.
به خاطر داریم که در سال ۲۰۰۶ اسرائیل در ازای اسارت دو صهیونیست، یک جنگ تمام عیار را بر علیه حزب الله بهراه انداخت اما این بار علی رغم شلیک ۱۰۰ موشک به شمال اراضی اشغالی صرفاً پس از انتشار رسانهای خبر دیدار رهبران مقاومت، از ترس گرفتار شدن یک باتلاق نظامی و گسترش جبهههای جدیدتر بروی خود، از گسترش درگیریها سرباز زد. هرچند امیدوار است با کمک الهام علی اف توپ را به زمین ایران بیندازد.
فرصت طلبی باکو برای کسب امتیاز با چراغ جنگطلبی
حرکتهای همزمان و تنش آفرین دولت آذربایجان از بستن سفارت خود در تهران، افتتاح سفارت در تل آویو، اخراج دیپلماتهای ایرانی به اتهام واهی قصد کودتا توسط ۶ نفر دستگیر شده در داخل خاک آذربایجان و نیز افزایش جنگ لفظی با تهران در راستای همراهی با اسرائیل است.
باید توجه داشت باکو در همپوشانی منافع با رژیم صهیونیستی و در فاصله اندک مانده به انتخابات ریاست جمهوری ترکیه به دنبال اخذ حداکثر امتیاز از ایران و ارمنستان است. او به دنبال فرصت طلبی با نشان دادن تابلو جنگ طلبی است. بدون تردید محاسبات علی اف با تحریک و وعدههای اسرائیلیها در حال تشدید و اجرا است اما او باید بداند قدرت و نفوذ ایران دستکم دو بار یکی از همپیمانان مهم باکو و طراح اصلی دالان تورانی از خطر سقوط نجات داده است و این توانمندی تشدید هم شده است.
بدین ترتیب در عین حال که ایران و نیروهای مقاومت در حالیکه شروع کننده نخواهند بود، هرگونه تحرک را در کل منطقه چه از سویی رژیم صهیونیستی و چه دولت الهام علی اف را به دقت رصد میکنند و ضمن تقسیم کار، آماده هر گونه واکنش ویران کننده به برهم زنندگان صلح در منطقه هستند.
لذا چنانچه اسرائیل قصد آن را داشته باشد تا از طریق باکو وارد جنگ نیابتی با تهران شود، ایران با مهار ریشه ایی بحران به کمک نیروهای مقاومت میتواند نقشه جغرافیایی غرب آسیا را از قفقاز تا بیت المقدس تغییر دهد. هرچند همه تلاش ایران حفظ صلح و ثبات در منطقه است، بخصوص با همزبانان، هم کیش و مذهب و هم تاریخ آذری خود زیرا حساب آنان را از دولت باکو جدا است.
رمز گشایی از دیدار مهم رهبران مقاومت موجب لغو ماجراجویی تلآویو شد
حسن هانیزاده کارشناس روابط بینالملل با اشاره به تحولات منطقه در سرزمینهای اشغالی و نیز منطقه قفقاز، گفت: شرایط داخلی اراضی اشغالی فلسطین، یک شرایط کاملاً بحرانی در حوزه سیاسی و امنیتی است. این رژیم در طول ۷ دهه گذشته شاهد چنین چالشهایی نبوده است.
وی افزود: شکلگیری کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با حضور ۵ وزیر افراطی، حملات مکرر و غیر قابل توجیه صهیونیستها به مسجد الاقصی و ضرب و شتم نمازگزاران فلسطینی یک حرکت افراطی است که با واکنش تند جامعه جهانی و حتی کشورهای اروپایی و آمریکا با وجود همپیمانی با رژیم صهیونیستی مواجه شده است.
هانیزاده تصریح کرد: با حملات اشغالگران به فلسطینیها و درگیری در مسجد الاقصی و بیت المقدس، یک جبهه ۳ گانه توسط فلسطینیان با کمک محور مقاومت تشکیل شد. یعنی جبههای در جنوب لبنان و سوریه، جبههای در کرانه باختری و جبههای در غزه شکل گرفت. مجموعاً در طول روزهای گذشته بیش از ۳۰۰ موشک از این ۳ جبهه علیه تأسیسات راهبردی رژیم صهیونیستی پرتاب شده است. گنبد آهنین که نماد قدرت نظامی رژیم صهیونیستی تلقی میشود تنها توانست کمتر از ۴۰ درصد از این موشکها را ردیابی کتد.
ناتوانی گنبد آهنین و نگرانی فرماندهان ارتش اسرائیل
وی ادامه داد: مسئله ناتوانی گنبد آهنین موجب نگرانی فرماندهان ارتش این رژیم شد. به همین دلیل در حالیکه پیش بینی میشد که ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان حمله کند، نشست رهبران حماس و جهاد اسلامی با سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله، نشان داد اراده جدی میان آنان است تا بشدت در برابر رژیم صهیونیستی ایستادگی کنند.
این کارشناس روابط بینالملل اظهار داشت: این دیدار پیام روشن به این رژیم است که اگر دست به ماجرا جویی بزند، طبیعتاً یک جبهه گسترده علیه آن شکل خواهد گرفت. در واقع نشست رهبران حماس و جهاد اسلامی با حزب الله توسط رهبران رژیم صهیونیستی رمز گشایی شد و اسرائیل بر خلاف گذشته دست به واکنش نظامی علیه محور مقاومت نزد.
تحریک علیاف برای خنثی کردن همگرایی ایران و عربستان
هانی زاده در ادامه بیان کرد: از طرفی به نظر میرسد اسرائیل از همگرایی صورت گرفته میان ایران و عربستان و امارات و احتمالاً با بحرین شکل خواهد گرفت، بشدت نگران شده و احساس انزوا میکند لذا این رژیم در رفتار تهاجمی خود قصد دارد که از طریق تحریک الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان یک چالش امنیتی در مرزهای ایران ایجاد کند.
وی افزود: اتفاقات اخیر میان تهران و باکو و اظهارات نسنجیده الهام علی اف نشان میدهد که اسرائیل بشدت در پی تحریک آذربایجان برای درگیری مرزی با ایران بر آمده و این موضوع به هر حال جدی است.
این کارشناس سیاسی منطقه غرب آسیا با اشاره به اقدامات صدام در برابر ایران، گفت: هم اکنون همان شرایطی که صدام در سال ۵۸ و ۵۹ با اظهاراتش علیه ایران داشت و به کشورمان حمله کرد، لذا به نظر میآید که فضای آذربایجان و ایران هم به این سمت میرود. الهام علی اف بدون اینکه از تجربه رژیم بعث عراق استفاده کند در صدد ماجراجویی بر آمده است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد اسرائیل بشدت در آذربایجان در حال فعالیت است بنابر این با توجه به شکستهای رژیم صهیونیستی در داخل خود و شکاف و دو قطبی شدن جامعه صهیونیستها و وضعیت ناپایدار سیاسی و امنیتی آنان موجب شده است که اسرائیل برای برون رفت از این بحران سعی دارد یک چالش برای ایران و در مرزهای ما بهوجود آورد.
قصد آمریکاییها از تکرار سناریوی روسیه اوکراین در شمال ایران
هانی زاده با اشاره به تلاشهای پنهان آمریکا گفت: آمریکاییها هم درصدد هستند همچنان که روسیه را در اوکراین درگیر کردند، ایران را با آذربایجان درگیر کنند و توافقنامه تهران ریاض در پکن را خنثی کنند. در نتیجه موضوع آذربایجان باید در دستور کار مقامات سیاسی کشورمان قرار بگیرد. علی اف هم باید بداند مسائل آنها با ایران از طریق نظامی حل شدنی نیست.
این کارشناس روابط بینالملل اظهار داشت: علی اف تصور میکند از توان مندی های نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران استفاده خواهد کرد و این یک اشتباه بزرگ است و برای الهام علی اف مشکل ساز خواهد شد. زیرا ایران امکانات بسیار بالایی برای تقابل با جمهوری آذربایجان دارد.
وی افزود: در عین حال با توجه شرایط شکننده اسرائیل، اگر تل آویو دست به ماجرا جویی بزند، طبیعتاً جبهههای گستردهای که حداقل ۵ جبهه است علیه آنان گشوده خواهد شد. هرچند تل آویو به دنبال برخورد مستقیم نظامی با ایران نیست ولی سعی دارد به باکو کمک نظامی کند و با نفوذش در سطح بین المللی از آذربایجان حمایت کند.
هانی زاده تاکید کرد: بهر حال درگیری باکو و تهران به نفع منطقه نیست زیرا ممکن است گسترش یابد. شرایط داخلی آذربایجان، وضعیت دموگرافی، جمعیت آنان و ترکیب این جمعیت امکان این را دارد که در صورت ماجرایی احتمالی آنان با شکست بزرگی مواجه شوند.