سرویس سیاست مشرق - یکی از ابعاد عملیات روانی در نسبت با آشوبهای اخیر، حمایت دختران محجبه از این رخداد است. این بعد عملیات روانی مذکور، یکی از موثرترین ترفندهای به کار گرفته شده برای تشویش اذهان عمومی است.
اکانتهایی با ظاهر محجبه (حقیقی و حقوقی) که از شعار زن، زندگی، آزادی هم هشتگسازی میکنند، همواره مورد توجه کاربران فضای مجازی - بویژه ضدانقلاب - هستند و تردیدی اساسی را نسبت به روشهای حکمرانی در اذهان ایجاد میکنند و مخاطبان این صفحات تصور میکنند، با توجه به رخدادهای اخیر، اقشار مذهبی مدافع رویکردهای آنارشیستی و جنبشهای ضداجتماعی مانند آنچه اتفاق افتاد، هستند.
تنها خاصیت این اکانتهای تابلودار، ایجاد تردید و افزایش شکاف اجتماعی در میان تودههای مردم و شکاف میان قشر خاکستری و معتقد به اصول و مبانی اعتقادی است.
بسیاری از این اکانتها با نام حقیقی و عکس واقعی فعالیت میکنند و نمیتوان عملیات روانی آنان را سازماندهی شده توصیف کرد.
در این بین، شخصیت های حقیقی هم هستند که ضمن دارا بودن همه المانهای فوق، دارای برند آقازادگی نیز هستند که وجه ممیز مهمی در کنشهای سیاسی - اجتماعی این افراد است.
چهرههای سیاسی با عقبه خانوادگی امروز در فضای مجازی کم نیستند و فعالیتهای آنان بواسطه همین انتسابات و عقبه سیاسی یک خانواده بسیار مورد توجه افکار عمومی قرار میگیرد.
البته همه این افراد به یک اندازه شناخته شده نیستند؛ و گاهی چهرههای کمتر شناخته شده، مواضع رادیکالتری دارند.
یکی از فعالان توییتری که دنبالکننده چندانی ندارد اما در میان فعالان سیاسی و رسانهای، از چهرههای شناخته شده محسوب میشود، خانم سیده فاطمه موسوی است.
بر اساس پژوهشی در فضای مجازی با تطبیق اسم و عکس میتوان حدس زد که اکانت او متعلق به فردی با نام «سیده فاطمه موسوی» باشد. او در توییت محبوبش که در صدر نوشتهها و ریتوییتهایش قرار دارد آشوبهای اخیر را با خیزش مخملی اروپای شرقی مقایسه کرده و تغییر را اجتنابناپذیر و حاصل کنشهای افراد و مردم معمولی توصیف کرده است.
او در توییت دیگری لایههای سرکوب را تشریح کرده و محتوای توییت خود را با وزیر علوم آغاز میکند و در ادامه نمایندگان مجلس، رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه را سرکوبگر توصیف کرده و با استفاده از حروف و نشانههایی نظیر «و...» سرکوبگری را به تمامی ارکان حاکمیت تسری میدهد.
حال آنکه پویشی درباره پیشینه خانوادگی اکانت سیده فاطمه موسوی ابهامات را در مورد شخصیت حقیقی و حقوقی او دو چندان میکند.
اگر نظام فعلی در کلیت و روند سرکوبگر است، پدر فاطمه موسوی بر اساس یکی از توییتهای خودش از هواداران حاکمیت محسوب میشود و او در پست دیگری احتمال عدم بازگشت خود را به خانه به دلیل فعالیتهای رادیکالش در فضای مجازی منتشر میکند و اختلاف نظرش را با پدر در مورد انقلاب اسلامی به اشتراک میگذارد.
این اکانت با ادبیاتی شبیه مخالفان ساختاری حاکمیت و استفاده از عبارتی نظیر «ولاییون» پروژه شهیدسازی آشوبهای اخیر را برجسته میکند.
حمایت توییتری اکانت مذکور از بیانیههای اخیر میرحسین موسوی و حمایت از جمعیت منحل شده موسوم به امام علی (ع) نشانههایی آشکار از گرایشات رادیکال این اکانت حامی آشوبهای اخیر را آشکارتر میکند.
اما در میان هشتگسازی پرشمار با محوریت آشوبهای اخیر، حمایت پرتعداد توییتهای اکانت مذکور از جمعیت امام علی و یافتن او در لیست دنبال کنندگان سید مصطفی موسوی لاری نشانه دیگری را برجسته میکند که احتمال داشتن نسبت خانوادگی این اکانت با خاندان سید عبدالواحد موسوی لاری از اعضای شاخص مجمع روحانیون مبارز و وزیر کشور دولت خاتمی را محتملتر میکند.
بازنشر توییتهای محمدجوادشکوری مقدم مدیرعامل فیلیمو نشانههایی را آشکار میکند که صاحب این اکانت از کارمندان پروژه صباایده (فیلیمو، آپارات و شرکتهای تابع و ...) نیز هست.
جستجو در فضای وب با عنوان فاطمه موسوی نشانههایی متقن را آشکار میکند و بر این جستجوی تحقیقی صحه میگذارد که صاحب این اکانت فاطمه موسوی لاری از کارمندان رسمی فیلیمو محسوب میشود. رسانه پرحاشیهای که از شروع آشوبهای آخیر همواره رفتارهای فرامتنیاش از سوی رسانهها با انتقادات گستردهای مواجه بوده است.
تطابق عکسهای منتشر شده موسوی لاری با اکانت مذکور نشان میدهد سیاست نشر محتوای تحریک کننده با خط تازه نگاه داشتن آشوبهای اخیر توسط کارمندان این نهاد با پشتوانه محکم آقازادگی و اتصال سیستماتیک همچنان ادامه دارد.
با جستجوی نام فاطمه موسوی لاری میتوان به سوابق فعالیت او در اسنپ دست یافت. او قبل از اینکه در فیلیمو مشغول به فعالیت شود در این پلت فرم با عنوان مشابه سرپرست تیم دیتا (اطلاعات) فعالیت داشته است.
با آشکار شدن سوابق و گرایشات سیاسی «دیتا تیم لید فیلیمو» میتوان بخشی از این پازل را حل کرد که چرا این پلتفرم در کنار سایر پلتفرمها در هشتگکردن اسم رمز مهسا، یک مسابقه تنگاتنگ را در فضای مجازی دنبال کردهاند و دامنه این انتقادات به قدری گسترده بود که خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی و شمار فراوانی از رسانههای جریان اصلی به آن واکنش نشان دادهاند.
اما با حل شدن این پازلها برای افکار عمومی این پرسش مطرح است که کارمند ارشد اسنپ و فیلیمو به پشتوانه پدر سیاستمدارش میتواند توییتهایی شبیه براندازان منتشر یا بازنشر کند یا چتر حمایتی فیلیمو کارگزار پروژه امنیتی «سقوط» است که شهامت را در چنین افرادی تقویت میکند.
بیشتر بخوانید:
مدیریت شهری به سبک اصلاحطلبان/ وقتی آقازاده وزیر کشور اصلاحات در کوچههای تهران تمرین نقاشی میکند! +تصاویر
نکته جالب در مورد خانواده موسوی لاری این است که طی سالهای اخیر از موقعیتهای ممتاز حاکمیتی بهرهمند بودهاند. به عنوان مثال برادر فاطمه موسوی لاری به عنوان شهردار منطقه ۹ در حالی میتواند مشغول به کار شود که سوابق فعالیتهای او در سال ۱۳۸۸ نشان میدهد او رادیکالترین انتقادات را درباره مراجع عالی حاکمیتی در فضای مجازی نشر داده است.
بیشتر بخوانید:
روابط عمومی فیلیمو به خاطر عدم همراهی با آشوبطلبان برکنار شد/ عضو شبکه تروریستی «اینترنشنال» چگونه به مدیران صبا ایده خطدهی میکند؟ +عکس
از طرفی فیلیمو مدیر روابط عمومی خود را به دلیل عدم همراهی با آشوبطلبان در پروژه گسترش اعتصابات اخراج و بنابر شنیدهها، محسن حدادی مدیرکل سابق دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی معاونت مطبوعاتی در دولت حسن روحانی را به کار میگمارد. با این حال آذری از تیم صباایده حذف اما فاطمه موسوی لاری میتواند همچنان در این این پلتفرم با استمرار حمایت از آشوبطلبان به فعالیت خود ادامه دهد.
برخی توییتهای منتشر شده توسط فاطمه موسوی لاری با هشتگ حمایت از آشوبها طی ماههای اخیر :