کد خبر 1501542
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۰
زلنسکی: ضدحمله کندتر از انتظار پیش می‌رود

رئیس‌جمهور اوکراین اعتراف کرده است که ضدحمله این کشور علیه مواضع روسیه بسیار کندتر از انتظار پیش می‌رود.

به گزارش مشرق، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در مصاحبه با شبکه «بی بی سی» اعتراف کرد که ضدحمله اوکراین علیه مواضع روسیه بسیار کند پیش می‌رود.

رئیس‌جمهور اوکراین در این خصوص گفت: «برخی افراد بر این باورند که این یک فیلم هالیوودی است و انتظار دارند که همین حالا نتیجه بدهد. این‌طور نیست. آن‌چه که در خطر است، زندگی افراد است».

زلنسکی که در دوران زمامداری خود تقریقاً ۲۰ درصد از خاک اوکراین را از دست داده است، مدعی شد که ارتش اوکراین در ضدحمله خود علیه روسیه، تاکنون هشت روستا در منطقه جنوبی زاپروژیا و دونتسک در شرق را بازپس گرفته است.

وی با این‌حال ادامه داد که اقدامات ارتش اوکراین ساده پیش نمی‌رود زیرا ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع از قلمرو اوکراین توسط ارتش روسیه مین‌گذاری شده است.

زلنسکی در این خصوص گفت: «هر آن‌چه برخی خواهان آن هستند و شامل تلاش برای اعمال فشار به ما می‌شود، با تمامی احترام، ما به بهترین شیوه ممکن در میدان نبرد پیشروی می‌کنیم».

رئیس‌جمهور اوکراین در این مصاحبه بار دیگر خواستار تضمین‌های امنیتی ناتو به کی‌یف شد اما تصریح کرد که در نهایت، هدف اصلی، عضویت اوکراین در ائتلاف ناتو است.

زلنسکی در شرایطی مجدداً این خواسته را تکرار کرده است که «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو هفته جاری به وضوح اعلام کرد که هیچ برنامه‌ای برای صدور دعوتنامه برای اوکراین به منظور شرکت در نشست ماه آینده ناتو در لیتوانی روی میز قرار ندارد.

زلنسکی در واکنش به اظهارات دبیرکل ناتو گفت: «[ینس] استولتنبرگ موضع مرا می‌داند. ما بارها به آن‌ها گفته‌ایم: "برای ما مشکل ایجاد نکنید"».

رئیس‌جمهور اوکراین که با طرح این ادعا که حمله روس‌ها علیه کشورش به‌مثابه اقدام علیه کل اروپاست، تاکنون صدها میلیارد دلار کمک نظامی از کشورهای غربی جلب کرده است، در مصاحبه با بی بی سی، بار دیگر موضوع دریافت جنگنده‌های «اف-۱۶» آمریکا را مطرح کرد و گفت که معتقد است خلبان‌های جنگنده می‌توانند آموزش را از ماه آگوست (هشتمین ماه میلادی، دو ماه دیگر)، آموزش را شروع کنند و اولین نوع از این جنگنده‌ها احتمالاً ظرف ۶ یا هفت ماه آینده وارد اوکراین می‌شود.

زلنسکی برای برگزاری کنفرانس احیای اوکراین در لندن با تمرکز بر نقش بخش خصوصی در بازسازی کشورش با بی‌بی‌سی مصاحبه کرد و سپس به همراه «ریشی سوناک» نخست‌وزیر بریتانیا، در کنفرانس مذکور سخنرانی کرد.

اقتصاد اوکراین در سال ۲۰۲۲ با افت ۲۹.۲ درصدی مواجه شد و اوایل امسال، بانک جهانی برآورد کرد که هزینه بازسازی و احیای این کشور معادل ۴۱۱ میلیارد دلار است.

زلنسکی در بخشی از مصاحبه خود در پاسخ به سؤالی مبنی بر آن‌که پایان بازی این جنگ به چه شکل خواهد بود، گفت که «یروزی در میدان نبرد ضروری است» و تا زمانیکه روسیه در قلمرو اوکراین باشد، با رئیس‌جمهور این کشور فارغ از آن‌که چه فردی است، وارد مذاکره نخواهد شد.

وی در این خصوص گفت: «مهم نیست که ما در ضدحمله خود تا چه اندازه پیشروی کنیم،‌ ما با توقف درگیری موافقت نخواهیم کرد زیرا این جنگ است. چنین چشم‌اندازی برای اوکراین وجود ندارد».

در حالیکه طی روزهای اخیر بسیاری از رسانه‌های غربی از شکست ضدحملات اوکراین علیه مواضع روسیه خبر داده‌اند، مقام‌های کی‌یف از تشدید عملیات نظامی خود علیه مسکو خبر داده است.

روسیه چند روز پیش اعلام کرد که سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی خود را به بلاروس منتقل کرده است و «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا نیز هشدار داد که تهدید «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در خصوص استفاده از تسلیحات اتمی واقعی است.

زلنسکی در این خصوص گفت: «پوتین از سال ۲۰۱۴ که برای اولین بار قلمروهای ما را تحت اشغال درآورد، برای ما خطرناک بوه است. او از استفاده از سلاح‌های هسته‌ای صحبت می‌کند، فکر نمی‌کنم آمادگی چنین کاری را داشته باشد زیرا نگرن جان خود است و عاشق آن (زندگی) است اما به هیچ وجه نمی‌توانم با اطمینان درباره فردی حرف بزنم که هیچ ارتباطی با حقیقت ندارد و در قرن ۲۱ یکجنگ تمام عیار علیه همسایه خود به راه انداخت».

اشاره زلنسکی به الحاق «کریمه» به اوکراین است که موجی از انتقادات متحدان غربی اوکراین را به همراه داشته است اما این در شرایطی است که این منطقه پس از برگزاری یک همه‌پرسی به روسیه الحاق شد.

رئیس‌جمهور اوکراین در بخش پایانی سخنان خود به اظهارات اخیر پوتین اشاره کرد که گفته بود او مایه شرمساری قوم یهود است.

زلنسکی در این خصوص گفت: «مثل اینکه او حرفهایش را به طور کامل نمی‌فهمد. عذرخواهی می‌کنم، اما مثل این است که او دومین پادشاه یهودستیز پس از هیتلر است. این یک رئیس‌جمهور است که صحبت می‌کند. یک جهان متمدن نمی‌تواند این‌طور صحبت کند اما برای من مهم بود که واکنش جهان را بشنوم و از حمایت‌ها سپاسگزارم».

عملیات ویژه نظامی روسیه علیه رژیم کی‌یف از تاریخ پنجم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ و در پاسخ به تلاش‌های اوکراین برای عضویت در ناتو و حملات این کشور به روس‌تباران ساکن شرق اوکراین آغاز شد. روسیه می‌گوید دولت اوکراین تحت نفوذ تفکرات نئونازی است و نازی‌زدایی اوکراین و پذیرش بی‌طرفی این کشور را از اهداف عملیات ویژه نظامی خود خوانده است.

با وجود ارسال تجهیزات گسترده از سوی کشورهای غربی برای اوکراین، بسیاری از کارشناسان احتمال پیروزی این کشور در نبرد با روس‌ها را ناچیز ارزیابی می‌کنند.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 0
  • US ۰۶:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۱
    0 0
    این ملعون رو حذف کنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس