کد خبر 1504331
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۲
پس لرزه‌های هیأت ایرانی در بروکسل به کجا ختم شد؟

رادیو فردا، در گزارشی نوشت که وزیر امورخارجه بلژیک اعلام کرده است: «اگر زاکانی بخواهد دوباره به بروکسل سفر کند، باز هم روادید صادر می‌کنم.»

به گزارش مشرق، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، به دعوت رسمی دولت بلژیک در نشست بین‌المللی «مجمع عمومی متروپلیس» یا همان «انجمن کلان‌شهرهای مهم جهان»، حضور یافت. این نشست با حضور شهرداران از ۳۰۰ شهر بین‌المللی تشکیل شد. حضور زاکانی درست در زمانی رخ داد که جریان اپوزیسیون خارج نشین، برای انزوای حداکثری ایران و حذف از تمام مجامع و نشست‌های بین‌المللی تلاش می‌کردند.

بعد از حضور زاکانی در بروکسل و شرکت در این نشست، جریان اپوزیسیون ایرانی در بلژیک، به دولت این کشور حمله‌ور شد. به گزارش نشریه آمریکایی پولیتیکو، دولت بلژیک و وزیر امورخارجه، به دلیل صدور ویزا برای هیأت ایرانی، دچار بحران شده است.

پس لرزه‌های هیأت ایرانی در بروکسل به کجا ختم شد؟
گزارش نشریه آمریکایی پولیتیکو از بحران در دولت بلژیک به دلیل صدور ویزا برای هیأت ایرانی


در پی ادامه فشارها به دولت بلژیک، «پاسکال اسمت»، مسئول شهرسازی و امور بین‌الملل شهرداری بروکسل، از سمت خود استعفا کرد.

پس لرزه‌های هیأت ایرانی در بروکسل به کجا ختم شد؟


یورونیوز در گزارشی به استعفای اسمت پرداخت و مدعی شد که این استعفا، پس از انتقادهای «حاجا لحبیب»، وزیر امورخارجه بلژیک به اسمت، اتفاق افتاد.

گزارش یورونیوز از استعفای پاسکال اسمت، مسئول امور بین‌الملل شهرداری بروکسل

اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود. در ادامه بحران سیاسی ایجاد شده در بلژیک، با وجود آنکه وزیر امورخارجه مسئولیت ماجرا را متوجه اسمت دانسته بود؛ درخواست استعفا، دامن وزیر امورخارجه این کشور را هم گرفت.

پس لرزه‌های هیأت ایرانی در بروکسل به کجا ختم شد؟
گزارش یورونیوز از درخواست استعفا برای وزیر امورخارجه بلژیک


فشارها برای استعفای وزیر امورخارجه بلژیک، در شبکه‌هایی همچون «صدای آمریکا» و رسانه تروریستی «اینترنشنال»، مورد توجه قرار گرفت.

پس لرزه‌های هیأت ایرانی در بروکسل به کجا ختم شد؟
گزارش صدای آمریکا از فشار برای استعفای وزیر امورخارجه بلژیک


حاجا لحبیب، وزیر امورخارجه بلژیک، در پی فشار جریان اپوزیسون ایرانی حاضر در این کشور، مجبور به عذرخواهی شد. به گزارش «رادیو بین‌المللی فرانسه»، لحبیب گفت: «وزیر امورخارجه بلژیک بابت اعطای روادید به مقامات ایرانی عذرخواهی و ابراز تأسف کرد. این سومین بار است که وزیر امورخارجه بلژیک در کمتر از دو هفته اخیر ناگزیر از ارائه توضیح در برابر نمایندگان مجلس بابت اعطای روادید به شهردار تهران و هیأت همراه وی می‌شود. اواعلام کرد که حقیقتاً از بحرانی که اعطای روادید به مقامات ایرانی در کشور به وجود آورده، متاسف است.»

پس لرزه‌های هیأت ایرانی در بروکسل به کجا ختم شد؟
گزارش رادیو فرانسه از عذرخواهی وزیر امورخارجه


اما بازهم بحران سیاسی در بلژیک ادامه یافت. حضور شهردار تهران در اجلاس بروکسل و آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی زندانی شده در بلژیک، باعث شد که فشارها حتی به درخواست استعفا برای نخست وزیر بلژیک برسد و این استعفا به معنی فروپاشی دولت خواهد بود.

پس لرزه‌های هیأت ایرانی در بروکسل به کجا ختم شد؟
گزارش صدای آمریکا از فشار برای استعفای نخست وزیر بلژیک


دریا صفایی، یک ایرانی تبار عضو پارلمان بلژیک و از حامیان تحریم مردم ایران و ضد انقلاب، از چهره‌هایی است که به دولت بلژیک حمله کرده است. او در مصاحبه با شبکه تروریستی اینترنشنال، اعتراف کرده که از اپوزیسیون ایران است و بابت روابط بلژیک با ایران ناراحت بوده و با آن مخالف است. صفایی دولت بلژیک را دولتی «نابکار» می‌داند که در برابر جمهوری اسلامی، مماشات می‌کند. او درخواست عدم ارتباط با ایران را به نمایندگی از ایرانیان حاضر در بلژیک مطرح کرده است نه ایرانیان داخل کشور.

مصاحبه دریا صفایی با شبکه تروریستی اینترنشنال-بخش اول


در بخشی دیگر از مصاحبه صفایی با اینترنشنال، اشاره شده است که دولت بلژیک در قبال ایران، از دیپلماسی استفاده می‌کند و در آینده هم قصد دارد که این راه را ادامه دهد و صفایی به عنوان یک چهره اپوزیسیون خارج نشین، مخالف این روند است.

در این مصاحبه همچنین ذکر شده است که بحران‌هایی درون حزب حاکم وجود دارد و رئیس حزب اعلام کرده که در صورت برخورد با وزیرخارجه، استعفا خواهد کرد و این بدان معنی است که دولت بلژیک از اکثریت خواهد افتاد. بنابراین در حال حاضر حاکمیت بلژیک، در دوگانه مقابله با وزیر خارجه یا عدم مقابله با او، مانده است. صفایی در ادامه این ماجرا، نخست وزیر بلژیک را «دروغگو» خطاب کرد.

مصاحبه صفایی با اینترنشنال-بخش دوم


صفایی در یک مصاحبه دیگر با شبکه تروریستی اینترنشنال اعتراف کرد که نقش او و حزب همراهش، «اپوزیسیون ایران بودن» است و در ادامه با توجه به تبادل زندانی میان ایران و بلژیک و دعوت رسمی این کشور از شهردار تهران گفت: «وزیر امورخارجه و دولت بلژیک، هیچ درکی از اینکه روابط خارجی یک کشور باید بر چه پایه‌هایی استوار باشد، ندارند.»

مصاحبه صفایی با اینترنشنال-بخش سوم


رسانه تروریستی اینترنشنال به مصاحبه با یکی دیگر از چهره‌های برانداز در بروکسل به نام «سعید بشیرتاش» پرداخت. در این مصاحبه تاکید شد که این مسئله، بزرگترین بحران دولت بلژیک است. این دولت از ۷ حزب تشکیل شده و دو حزب آن مخالف اقدام وزیر خارجه بلژیک بوده‌اند. در حمایت از وزیر امورخارجه، حزب لیبرال که حاجا لحبیب از اعضای آن است، اعلام کرده است که در صورت استیضاح وزیر، کناره‌گیری خواهد کرد و در نتیجه دولت ساقط شده و مجبور به برگزاری انتخابات زودرس خواهند بود.

مصاحبه سعید بشیرتاش با اینترنشنال


البته همانگونه که در ویدئو بعدی مشاهده می‌کنید، جمعیت براندازانی که در اعتراض به حضور زاکانی در بروکسل تجمع کردند، بسیار اندک است.


البته در نهایت، فشار جریان اپوزیسیون حاضر در بلژیک، به جایی نرسید. یورونیوز در گزارشی اعلام کرد: «وزیر خارجه بلژیک با حمایت چپ‌ها در مقام خود باقی می‌ماند.»

پس لرزه‌های هیأت ایرانی در بروکسل به کجا ختم شد؟
گزارش یورونیوز از باقی ماندن وزیر خارجه بلژیک

رادیو فردا، رسانه وابسته به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA)، در تاریخ ۶ تیر ماه، یعنی زمانی که جریان اپوزیسیون در بلژیک حداکثر فشار خود را برای حمله به وزیر خارجه این کشور وارد کرده بود، در گزارشی نوشت که وزیر امورخارجه بلژیک اعلام کرده است: «اگر زاکانی بخواهد دوباره به بروکسل سفر کند، باز هم روادید صادر می‌کنم.»

پس لرزه‌های هیأت ایرانی در بروکسل به کجا ختم شد؟
گزارش رادیو فردا از حمایت تمام قد وزیر امورخارجه بلژیک از حضور زاکانی در بروکسل


حمایت وزیر امورخارجه بلژیک از حضور زاکانی در بروکسل و تصریح او بر صدور مجدد روادید برای او، نشان می‌دهد که بار دیگر کارزار جریان برانداز برای تحریم ایران، با وجود پوشش‌های شدید رسانه‌ای، شدیدا شکست خورده است.
جریان دیگری که همچون اپوزیسون خارجه نشین به تخریب شهردار تهران پرداخته، جریان اصلاحات است. برخی از رسانه‌های اصلاح طلب در روزهای اخیر، دروغ احتمال استعفای زاکانی را مطرح کردند.

پس لرزه‌های هیأت ایرانی در بروکسل به کجا ختم شد؟

پس لرزه‌های هیأت ایرانی در بروکسل به کجا ختم شد؟


اصلاح طلبان درحالی حضور زاکانی در بروکسل به عنوان یک دستاورد بین‌المللی را نادیده می‌گیرند که دستاورد چشمگیر شهردار اصلاح طلبان در دوره گذشته، قتل یک زن با اسلحه بود.

از حملات تند اپوزیسون خارج نشین به دولت بلژیک به دلیل دعوت از شهردار تهران و نتیجه آن، نکاتی به چشم می‌خورد:

۱. تلاش براندازان و جریان اپوزیسیون خارج نشین برای تحریم بیشتر مردم ایران و انزوای کشور، بی‌فایده بوده است و ایران در مجامع بین‌المللی، حضور پررنگ‌تری نسبت به گذشته دارد.

۲. کشورهای غربی که ادعای آزادی بیان حداکثری دارند و حتی سوزاندن قرآن کریم و اهانت به اعتقادات مسلمانان را به بهانه آزادی بیان توجیه می‌کنند؛ شنیدن صحبت‌های شهردار تهران را، تاب نیاوردند.

۳. نظام سیاسی در برخی از کشورهای غربی که حتی عضو اتحادیه اروپا هستند، به قدری ضعیف و شکننده است که به دلیل صدور یک ویزا و مخالفت یک گروه حداقلی، به سمت فروپاشی رفته است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
    2 0
    زنده باد ایران و نابود باد مزدوران وطن فروش وابسته به انگلستان وامریکا واسراییل
  • سید IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
    0 0
    دشمنان، منافقان، بهائیان، براندازان و اصلاح طلبان علیه زاکانی! سند از این واضحتر برای حقانیت زاکانی ؟!!!!
  • IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
    0 0
    وضعیت سیاسی بلژیک نتیجه دولتهای ائتلافی و به نحوی انتخابات تناسبی است که دولتهای تناسبی را در پی خواهد داشت.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس