به گزارش مشرق، با وجود محدودیتهای گسترده، حضور کمسابقه نیروهای امنیتی و سیاست مشت آهنین دولت در مقابله با شهروندانش، موج شورش و ناآرامی در این کشور برای پنجمین شب همچنان ادامه داشته و معترضان مراکز تجاری، مغازهها و حتی اماکن دولتی را غارت میکنند.
شهروندان که از تبعیض و نقض حقوق اقلیتها توسط دولت پاریس به ستوه آمدهاند، پس از این اتفاق به خیابان ریخته و به زد و خورد با نیروهای امنیتی پرداختند.
تنها در جریان اغتشاشات شب جمعه، ۴۹۲ساختمان مورد حمله قرار گرفت، حدود ۲هزار خودرو به آتش کشیده و دهها مغازه غارت شد. پلیس تاکنون هزارو۸۶۹ معترض را بازداشت کرده است.
برای کنترل ناآرامیها بیش از ۴۵هزار افسر پلیس و ژاندارم در سراسر فرانسه بسیج شدند. اعتراضات در برخی شهرهای فرانسه تا جایی گسترش پیدا کرده که در این شهرها مقررات منع رفتوآمد برقرار شده است.
خواب رسانههای غربی در قبال تحولات فرانسه
دولت فرانسه امروز کمی از جنایت بسیاری را که بارها -از جمله پاییز سال گذشته- همراه آمریکا و انگلیس و اسرائیل، علیه ملت ایران مرتکب شد، میچشد. جنایتی که بر بستر فریب و تحمیق و تحریک در شبکههای مجازی، طراحی شد. اما تفاوت نخست ما و فرانسه در این است که اغتشاشات سال گذشته در ایران، دارای مهندسان و حامیان خارجی بود، اما آشوب در فرانسه، کاملاً خودجوش و بومی است. دوم، آیا کسی از زنده بودن امثال حجاریان، عباس عبدی، صادق زیباکلام، محمود صادقی و نظایر آنها خبر دارد؟ چرا اینها حتی کلمهای درباره آشوبزدگی قبله آمالشان بر زبان نمیآورند؟ چرا نه در حمایت از مردم فرانسه موضع میگیرند و نه سرکوبگری دولت فرانسه را -که حامی آنها در اغتشاشات سال گذشته بود و عناصر فراری این طیف را پناه داد- محکوم میکنند؟
ظاهرا باید به برخی رسانه ها تسلیت گفت که دولت فرانسه، با بی سابقه ترین اعتراضات ظرف ۲۰ سال اخیر دست به گریبان است. این رسانه ها هیچ تصویر و تیتر برجسته ای درباره اتفاقات مهم فرانسه منتشر نکردند
در جدیدترین نمونه، رئیسجمهور با سفر به کرمان، ۱۲ پروژه مهم آب و برق را افتتاح کرد. برخی از این پروژهها دستکم ۱۰ سال بر زمین مانده و مردم را چشم انتظار گذاشته بود.