به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، آشنايي حميد جبلي و ايرج طهماسب داستان جالبي دارد. جبلي در اينباره گفته است: «در سال ۱۳۵۰ كلاسهاي تئاتر و فيلمسازي كانون پرورش فكري كودكان راه افتاد. من و طهماسب و خانم معتمدآريا به همراه عده زيادي از دوستان مثل آقايان اسعديان، طالبي، عليقلي، حسندوست و ديگران در زمينههاي مختلف فعاليت ميكرديم».
در آن سالها، كسي هنوز جبلي و طهماسب را نميشناخت. سالهاي جنگ تحميلي، مدرسهها به قول معروف تق و لق بودند و تلويزيون طرح ساخت «مدرسه موشها» را به مرضيه برومند داد تا يكي از پرمخاطبترين و جذابترين مجموعههاي تلويزيوني كودك و نوجوان ساخته شود. در اين سريال و سپس در فيلم سينمايي «شهر موشها»، جبلي صداپيشگي «كپل» و طهماسب صداپيشگي «دُم باريك» را برعهده داشتند، اما بازهم هنوز كسي به آنها زوج نميگفت. آنها تازه 22- 23 ساله بودند!
پس از آن تا 10 سال، هر دو در مجموعههاي تلويزيوني، سينمايي و يا تئاترهاي مختلفي به عنوان بازيگر، عروسكگردان، نويسنده يا كارگردان فعاليت ميكردند تا اينكه در سال 1372 مجموعه تلويزيوني «صندوق پست» توانست كمكم نام زوج جبلي و طهماسب را سر زبانها بياندازد. در اين مجموعه عروسك محبوب كلاه قرمزي متولد شد و جبلي و طهماسب در اواسط دهه سوم زندگي خود با تحولي بزرگ در مسير كاريشان مواجه شدند.
شايد كمتر كسي دربارهي «صندوق پست» شنيده باشد. جبلي سال 84 در گفتوگو با ايسنا دربارهي تولد كلاه قرمزي گفته بود: «همهچيز برميگردد به مجموعه صندوق پست كه با همكاري ايرج طهماسب كار ميكرديم و براي اينكه برنامه فقط به خواندن نامه اختصاص پيدا نكند، هربار يك عروسك را به عنوان ميهمان دعوت ميكرديم، تا جاييكه حتي عروسكهاي آرشيو صدا و سيما هم تمام شد. آن زمان از ميان عروسكهاي كهنه و زشتي كه ديگر قابليت استفاده نداشتند، عروسك يك حيوان را پيدا كرديم كه با تلاش خانم محبوب بازسازي شد. بعدا وقتي اين عروسك را ديدم، با توجه به قيافه زشت و بد تركيب اين عروسك احساس كردم كه نبايد صداي جالبي هم داشته باشد. برنامه اول كه با حضور كلاه قرمزي ضبط شد، همه گفتند كه كار موفقي است، هرچند كه نبايد فراموش كنيم كه كلاه قرمزي اساسا عروسك پررويي است و آخر سر هم به اصرار خودش ماند!»
پس از آن، ايرج طهماسب و حميد جبلي پاي كلاه قرمزي و پسر خاله را به سينما هم باز كردند و يكي از پرفروشترين فيلمهاي سينمايي پس از انقلاب ساخته شد. استقبال مخاطبان و نوستالژي اين دو عروسك موجب شد، زوج طهماسب و جبلي خيلي زود سر زبانها بيفتند. طي 19 سال مجموعههاي تلويزيوني «كلاه قرمزي و جغجغه و فرفره»، «كلاه قرمزي 2»، «ژولي پولي و گلابي»، «كلاه قرمزي در فرنگ»، «كلاه قرمزي 88، 90 و 91» و فيلمهاي سينمايي «كلاه قرمزي و پسرخاله»، «كلاه قرمزي و سرو ناز» و «كلاه قرمزي و بچه ننه» توسط اين دو ساخته و عروسكهاي محبوب كلاه قرمزي به قدرتمندترين برند كودك و نوجوانان در حوزه سينما و تلويزيون تبديل شود.
اگرچه ايرج طهماسب و حميد جبلي در فيلمهاي سينمايي مانند «زير درخت هلو»، «رفيق بد»، «دختر شيرينيفروش»، «يكي بود يكي نبود» و ... با هم كار كردند، اما هيچ كدام از آن فيلمها نتوانست از زير سايه سنگين نگاه مخاطبان به كلاه قرمزي خارج شوند.
حالا پس از چهار دهه، بايد ديگر زوج حميد جبلي و ايرج طهماسب را موفقترين زوج تصويري سالهاي پس از انقلاب دانست كه راه جلب رضايت كودكان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان را با عروسك خارقالعادهشان يافتهاند.
اكنون اگر ايرج طهماسب حتي يك فيلم جدي و رئال هم بازي كند، در ته ذهن خيلي از مخاطبانش، «آقاي مُرجي» است. حميد جبلي هم آنقدر جاي كلاه قرمزي و پسرخاله صحبت كرده كه شايد خيليها يادشان نيايد اوست كه به اين دو عروسك، صداي منحصر به فردشان را داده است، مانند آن پسرك كوچكي كه روي صندلي پشتيام در سينما نشسته و وقتي جبلي در نقش قاضي دادگاه در «كلاه قرمزي و بچه ننه» وارد صحنه ميشود و صحبت ميكند، با ذوق زدگي به مادرش ميگويد «مامان ببين! صداشو شبيه كلاه قرمزي كرده»!
شايد حالا ديگر بتوان آنها را زوج بيرقيب سينما و تلويزيون ايران دانست. آشنايي و دوستي كه سال 1350 آغاز شد. از آن زمان به بعد گويا حضورشان در سينما و تلويزيون بدجوري با هم گره خورده است. حميد جبلي كه بدون شك عروسكهاي كلاه قرمزي و پسرخاله بدون صداي او هيچ نوستالژي ندارند و ايرج طهماسب هم بعد از اين همه سال ديگر ميتواند نامش را به «آقاي مُرجي» تغيير دهد!